Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.

Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.

Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.

Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.

Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.

Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.

30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.

Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.

Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.

Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.

A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.

Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.

Mit tehetnek?

2013. dec. 6. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a döntésedhez, jól tetted,hogy így cselekedtél, drukkolok a továbbiakhoz!
2014. jan. 4. 19:14
 62/76 anonim ***** válasza:
Basszus! Szintén gratulálok!!!! Tudod vannak kérdések amiket illene megkönnyeznem mégis inkább mosolygok mint pl emlékek mikor megláttam először a gyermekem stb. Azokon nem tudtam sírni mint sok anya de esküszöm ezt most megkönnyeztem! Annyira szurkoltam nektek! Készülj fel, hogy nem lesz túl könnyű az első időszak de ha már ezt a körülményeid ellenére mégis vállaltad akkor nem vagy gyenge!!!!!!!! Ha bármilyen kérdésed van akkor az itteni válaszolókat kérdezd. Úgy néztem, hogy akik itt vannak azok mind lelkiismeretes segítőkész anyukák, emberek. Bennük bízhatsz! Sajnos néhány kiírt kérdésre olyan válaszok érkeznek amik elbizonytalanítják az anyukákat.:(
2014. jan. 4. 19:44
 63/76 anonim ***** válasza:
Szerencsés a kisbabád!!!!!!! Ezt még elfelejtettem leírni. Nem ismerlek de tényleg büszke vagyok rád!!!
2014. jan. 4. 19:46
 64/76 anonim ***** válasza:
100%

Huh, de jó hogy írtál, kezdtem aggódni.

Ruházatból sokat nem érdemes, mert pillanatok alatt kinövöik az első időkben. az én listámopn ez volt, amit a védőnőtől kaptam.

kb. 5-6 body (lehet kevesebb, de akkor gyakrabban kell mosni, ha bukik a baba, kaki a háta közepéig ér.)

Rugi is kb 5-6 ugyanezen okokból.

Harisnya 1-2

Pulcsi vagy kardigánféle 1-2

Bélelt meleg sapka 1

Vékony sapka bentre ha hűvösebb van

Hidegebb időben kellhet zoni vagy ruhacipőcske

Egy jó meleg overál, vagy bundazsák + kesztyű,

Kell takaró vagy kis pléd elég egy.

Néhány textil pelus a feje alá, 2-3 elég, hamar szárad.

fejvédő kiságyba, takaró vagy hálózsák

Vízhőmérő, hajkefe, kisolló (lekerekített végű), köldökápoló csomag vatta (géz, alkohol, hintőpor lehet receptre), pelusozóra szivacsos feltét ha nem ágyon csinálod, ha ott, akkor egy gumis lepedő alá elég. Popsikrém, fürdetőkrém, lázcsillapító kúp (lehet receptre)

Orrszívó, lehetőleg porszívóra csatlakoztatható, az jól le tudja szívni. Műanyag vagy valami jó minőségű kiskanál az orvosságokhoz.

Kell pelus kuka, kell egy lehetőleg zománcos kislabas amiben fertőtleníted pl. az orrszívó csövét, cumit, cumisüveket stb., de abban ne főzz semmi mást.

pelusból kell a legtöbb, egy nap 8-10 pelus simán telemegy.

Szoptatós hálóing a kórházban 2, szoptatós melltartó, de nem létszükséglet, kínai boltan is lehet kapni, csak 100% pamutot vegyél.

Néhány játék, csörgő. Az újszülöttek nem látnak messzire élesen, ha forgó még nem is lesz, nyugodtan tehetsz mintás sálat, kendőt az ágyába, csak vigyázz később bele ne akadjon a feje. Az arcától nem messze fekete-fehér mintás képet (kockás, csíkós pöttyös stb. rajzolni is lehet, jót tesz a látás fejlődésének és elég érdekes még a piciknek), forgó helyett lógathatsz fel színes papírokat, csillogót fényeset a légmozgás még mozgatni is fogja. Nekik még nem kell fiserprájsz, csak érdekes legyen.

Egy éjjeli lámpa az éjszakai szoptatáshoz. Ha kevés a tejed, akkor szoptatós teák segíthetnek, de rengeteget kell innod, literszámra a teát, vizet levest akármit, csak lötyögjön a hasadban :)

Kell egy kicsi puha törölköző ami csak a melled törlésére használsz.

Kell egy táska a pelusozó holmiknak, ami nélkül el sem indulhatsz otthonról :)

2014. jan. 4. 23:37
 65/76 anonim ***** válasza:
Nem akartam privátban, hogy mások is kiegészíthessék.
2014. jan. 4. 23:37
 66/76 anonim ***** válasza:
Mekkorkának saccolják a picurt?
2014. jan. 4. 23:40
 67/76 anonim válasza:
100%
Én is végigolvastam az egész történtet nagyon örülök hogy nem mondtál le a piciről. Jót tett az apának hogy bekeményítettél. Nagyon erős nő vagy az biztos. Nagyon sok boldogságot nektek! És majd írja ha a picurka megszületett :D :D
2014. jan. 5. 09:26
 68/76 anonim ***** válasza:
Sok oldalon (apród,jófogás)találni,hogy ajándékba adnak babaruhákat,kiscipőt stb.. sőt nem egyszer találkoztam,ingyen babakocsival is! Nézz utána!
2014. jan. 5. 10:31
 69/76 anonim ***** válasza:
Én kezdek kételkedni,h ez igaz.Kedves kérdező,privátban felajánlottam neked valamit,amit személyesen kellett volna átvenned,de azóta nem jelentkezel.MIért????
2014. jan. 17. 13:50
 70/76 anonim ***** válasza:

Talán kórházban van már?

Remélem, ír!

2014. jan. 18. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!