Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.
30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.
Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.
Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.
Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.
Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.
Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.
30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.
Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.
Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.
Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.
A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.
Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.
Mit tehetnek?
Nem olvastam el minden valaszt.
Hivd a Bolcso alapitvanyt.
Budavari Zita a krizishelyzetbe kerult anyakon akar segiteni.
ejjel-nappal hivhato szam:06/20 944-3566
Ha anyaotthonba mesz nem kell orokbe adnod a babat.
Nem leanyalom az anyaotthon de meg mindig jobb mint lemondani a gyermekedrol.Nekem 3 ismerosom is van aki oda kerult.
Az egyik asszony 6 gyerekkel.Azota elkoltozott.A gyerekei jol vannak.
A masik asszony talalt maganak egy rendes pasit azota szuletett mar egy kislanyuk is.
A harmadik asszony onkormanyzati lakast kapott.
Tehat en az anyaszallora szavazok.Ne mondj le a gyerekrol semmikeppen.
Nagyon sajnállak a történeted alapján, és sok kitartást kívánok neked!
Nekem eszembe jutott valami, amit megpróbálhatnál: írtad, hogy volt munkaviszonyod, csak jelenleg nincs. Menj be egy Munkaügyibe, és kérdezd meg, hogy van-e jogod felvetetni magadat munkanélkülire, mert nekem úgy rémlik, hogy az alatt is biztosítottnak számítasz (magyarán nem GYES-t kapnál, hanem GYED-et, a munkanélkülis hónapokat minimálbér alapján számítják). Így biztosított lennél! Jóval több pénzből gazdálkodhatnál..Utána kell nézni, hogy mennyi időn belül kell jelentkezni a munkaviszony megszűnte után a Munkaügyinél, mennyi idő telhet el a munkaviszony megszűnte és a munkanélküli / álláskeresési járadék igénylése között, és kapnád-e szülésig. Tudom, kicsi remény, de járj utána!:) Drukkolok.
Sziasztok kedves válaszolók!
szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget, támaszt, és kedves szavakat, amiket kaptam.
Úgy döntöttem, hogy semmiképpen nem mondok le a babámról, bekeményítettem az apánál is és nem is tétlenkedtem.
Mára úgy néz ki, hogy elköltöztem egy lakásba, amit ő kifizet, ugyanis én megmondtam neki, hogy semmi gond, nem adom a gyereket oda, elmegyek a bíróságra és kérni fogom a százalékos levonását, mivel olyan helyen is dolgozik, ahol gyakran kap sokkal többet, illetve kap jutalmakat, ezért szerintem nem igazán járt volna jól, ráadásul megmondtam azt is, hogy a nagyszülők akkor elfelejthetik a gyereket.
nem vettem fel a telefont neki egy hétig, keresett mindenhol, míg végül kétségbeesetten mondta, hogy rendben, keres lakást, talált is, igaz, elég üres, elég magányos, de legalább lesz hol lenni a picivel.
időközben sok mindent sikerült megszereznem kölcsönbe, vagy ajándékba.
babaágy, babakád, lázmérő, mérleg, orrszívó, még légzésfigyelőt is sikerült :))
még messze a vége, és pontosan nem is tudom, hogy mi az, amire szükség lehet, talán ha tudnátok nekem segíteni, hogy miket kellene még beszereznem, első baba, úgyhogy nagyon tapasztalatlan vagyok. És nagyon köszönöm a felajánlásokat is, nagyon jó érzés, hogy vannak még ilyen emberek, akik önzetlenül segítenek másokon.
ami nem jó, hogy két héttel későbbre tették a szülés dátumát, mert az orvos szerint nem fejlődik normális ütemben a baba :( remélem ennek semmi köze a stresszhez, bár abból bőven kijutott :(
még egyszer köszönöm nektek!!!! nem bántam meg, hogy kiírtam a kérdésemet, még ha félve is, mert nagyon sok erőt adott itt minden válasz és segítő szó!
vissza kell mennem jövő héten kontrollra és ha nem változik semmi akkor be fognak fektetni.
Huhhh... jól döntöttél. Azon ne izgulj, hogy kisebbnek mérik a babát a koránál, elég, ha csak a buksija nem szokványos formájú, máris bajt szimatolnak. Mindkét gyerekemet hetekkel visszaminősítette az ultrahang, a 27 héttől kezdve, aztán mindkettő a 37. hétre született, 3400 és 3500 grammal.
Tedd föl a listát, hogy mi hiányzik még. Hátha tudunk segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!