Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.

Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.

Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.

Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.

Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.

Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.

30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.

Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.

Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.

Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.

A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.

Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.

Mit tehetnek?

2013. dec. 6. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:

Melyik településen laksz?

Ha mégis szükséged lesz babaholmikra vedd fel velem privátban a kapcsolatot.

2013. dec. 15. 14:11
 42/76 A kérdező kommentje:

Sziasztok, koszonom a valaszokat mindenkinek.

Az utolso elottinek uzennem, hogy van jobb dolgom is, mint kitalalt sztorikat gyartani egy internetes oldalra.

Az o mottoja most az, hogy ha mar en megtartottam a babat az o beleegyezese nelkul es engem nem erdekelt, hogy o nem akarja, akkor most ot sem erdekli, hogy en nem szeretnem, hogy kulon legyen tolem, majd o most megmutatja es remeli tanulok egy eletre a leckebol.

Azota mar beszeltem vele tobbszor is, a szoptatasra a valasza az volt, hogy egyik baba sem halt meg bele abba hogy tapszert kapott anyatej helyett, es hogy ez neki is fog menni.

Ez a sok penz folyamatosan gyult es egyre tobb lett, lakasdolgok, kaja, illetve volt egy nagyosszegu tartozasa, ami ki lett fizetve egyszer, majdnem 300 ezer forint, de nem tudom semmivel sem bizonyitani ezt.

Idokozben megprobaltam meg a szuleimtol is segitseget kerni, de ok azt mondtak semmilyen anyagi segitsegre ne szamitsak, magamnak szulok nem nekik. Elmondtam azt is hogy mar kulon vagyunk teljesen, erre azt mondtak hogy haza akkor sem mehetek.

Voltam kedden a vedonomnel is, o mindenkeppen le akart beszelni az orokbeadasrol es azt mondta, hogy szerinte van meg kiut.

Nem akarta elhinni, amit a volt parom csinal most es nem is erti, hogyan szakithat el egy anyat a gyereketol valaki, amikor lenne hol es mibol lakni, raadasul ne is engem nezzen hanem a kozos gyerekunket.

Szerinte ez meg nincs eldontve es azt mondta semmikepp se mondjak le a babarol, foleg ne atmenetileg az apa javara, mert ilyen hozzaallas mellett kesobb meg nagy bonyodalmak lesznek es mivel az apanak megvannak a jo korulmenyek, penz lakas stb, ezert elsosorban azt nezik majd, hogy hol van nagyobb biztonsagban a baba, es hol jar jobban. En pedig ha kifizetek minden tartozasomat sem lesz lakas a kezemben es ott ha az apa dolgozik akkoris tudnak vigyazni a nagyszulok ra.

Amitol a legjobban felek az az hogy az apa nem akar elesni a jol fizeto allasatol ezert szerintem a nagymama lesz a gyamja? Ilyet is lehet? Mintha olvastam volna ilyet.

Mert ha en lemondok rola akkor az apa automatikusan el kell hogy menjen gyedre, az meg neki sok penz kieses meg ugy is hogy annyit keres hogy a max gyedet kapna.

A lenyeg hogy valamelyik nap azt mondta sosem felejti el hogy ilyen helyzetbe hoztam hogy akarata ellenere apa lett, megvaltoztattam az egesz eletet es igy most o is az enyemet.

Sokkal beljebb most nem kerultem ezalatt a par nap alatt, inkabb kilottem par lehetoseget, szulok, voltam vedononel stb.

Allitasa szerint mar vett egy babakocsit neki es ruhakat is..

2013. dec. 15. 14:51
 43/76 A kérdező kommentje:
Utolso, nagyon koszonom a kedvessegedet!!
2013. dec. 15. 14:58
 44/76 anonim ***** válasza:
51%

Nekem is van pár felesleges holmim!

Szerintem ha majd hazaallitasz a szüléidhez az unokával, akkro megenyhülnek. Édasappáddal milyen a viszonyotok? Ősem áll melléd?

Hangfelvétellel tudod igazolni, mint írtam, ha más mód nincs, akkor a bíróság is elfogadja.

Te mekkora gyedre számíthatsz? Most mekkora lakász bérelsz? Az első hat hónapra TGYÁS jár, aminek elég sok feltétele van, de nagyjából fizetes 70%-a és ha jól emlékszem, akkor csak jövedelem adót vonnak belőle, viszont jár 10ezer Ft családi adókedvezmény. A baba születése után alanyijogon megillet anyasági támogatás, ami 64ezer Ft. A bejelentett lakcímed szerinti önkormányzat is adhat 5-10 ezer Ft-nyi támogatást, de nem mindegyik tud adni.

2013. dec. 15. 16:22
 45/76 anonim ***** válasza:
51%

lakásfenntartási támogatást is igényelhetsz, de ott vannak korlátok, tudni kellene most mekkorában és hol laksz. Tudom azt írtad nincs hol laknod, de most csak élsz valahol.

a pelus drágra lesz, de vannak olcsóbb, 'bezacskózott' pelusok is. Nálunk vidéken a maradék, vagy nem vált be (babák sem egyformák, amelyikből az egyiknek kifolyik a pisi, más babának meg beválik) pelusokat el szoktuk vinni a védőnőnek és a rászorulóknak adja.

Családi pótlék 13700 Ft, abból elég sokminden kijön.

2013. dec. 15. 16:49
 46/76 A kérdező kommentje:

Nekem nem lesz gyedem mert hiaba van meg az elmult 2 evben tobb mint a 365 nap munkaviszonyom, nem leszek biztositott a szules pillanataban, mert kirugtak a probaido alatt, igy marad a gyes es a csaladi, ami nem lenne olyan keves, ha nem lenne a 20ezer forintos telefonszamlam.

Jelenleg en meg az alberletben vagyok, mar egyedul, es ezt a par nap haladekot is csak azert kaptam mert a foberlo rendes es nem is tudott volna ket pillanat alatt talalni uj lakokat.

Probalom a szuleimet meggyozni hogy legalabb addig hadd menjek haza, amig meg nem szuletik a baba, de felnek, hogy ott ragadok vele es nem tudok majd helyet intezni mire itt az ido.O mar a szuleinel van.

Igen kozben erdeklodtem es tudok igenyelni egy olyat is, aminek atmeneti segely a neve, szinten 60.000 forint, azt hiszem evente kettoszor lehet igenyelni.

Meg neztem a lakhatasi tamogatast is, bar ugy tudom ahhoz at kell jelentkeznem majd oda, ahova elkoltoznek alberletbe.

Apasagi nem irodott, hazasok nem is vagyunk.

Arra gondoltam hogy ha elmennek a birosagra, akkor biztosan nem 10ezer forint jarna a picire a majd 200ezres fizetesebol..

Csak az van bennem hogy o tenyleg szolt elore hogy nem szeretne es en megtartottam, valahol lehet hogy nem jogos ha en elmegyek es 18 evig vonatom a fizetesebol a tobb tizezreket, bar tudom hogy nagyon gazul viselkedett es viselkedik is, de ki tudja meg mit okozhat nekem kesobb, ha bekattan.

2013. dec. 15. 16:50
 47/76 anonim ***** válasza:

Ennek utána kell nagyon járni, de ha magad után fizetsz 6390 Ft-ot, vagy nagyjából ennyit, akkor jogosult leszel az ellátásokra.

A telefont meg egy ideig nem fizeted, nem tudnak csinálni semmit, max letiltják, vagy visszaadod a készüléket vagy ilyesmi. Unokaöcsém előfizetett egy kb 100ezres telefonra, de nem fizette, kb. fél év után kezdtek morgolódni. Értékes a telefon?

Kérdezz rá az ügyfélszolgálaton mit lehet tenni.

Most miből tudod fizetni a 20ezret?

Ha elmész a bíróságra a gyerektartásért, akkor számolnod kell vele, hogy magának követeli majd a babát a körülményeidre hivatkozva. Az anya mindig elsőbbséget élvez az elhelyezés során, de kell lakás és emberhez méltó körülmények.

A bíróság nem fogja mérlegelni, hogy hogyan fogant a baba, ugyanis alkotmányos alapjog az élethez való jog, így te annak alapján nem is vetethetted volna, el hogy nem 'nem ezt beszéltük meg, nem akrok apa lenni'. Persze nem szokták agyonvizsgálni a válsághelyzet valódiságát amire az abortuszra vállalkozok hivatkoznak, de attól még a törvény csak súlyos válsághelyzeben, betegegség stb. egendélyezi a terhességmegszalítást.

2013. dec. 15. 17:40
 48/76 anonim ***** válasza:
Havi 6400 ft kb, egyszer nem fizetsz telefont és 3 havi ellátást ill. jogosultságot vásárolsz magadnak. Mindenképpen hívd fel a TB-t vagy menj be egy kormányablakhoz, tájékoztatást ők is tudnak adni, ill. lehet az eljárást is meg tudják indítani.
2013. dec. 15. 17:42
 49/76 anonim ***** válasza:

Utána jártam, sajnos pénzbeli juttatásra nem jogosít, hiába fizeted :( Azt nem tudom, hogy a szüléskor kelle-e ilyen jogviszonyodnak lennie.

Kaptál már álláskeresési támogatást/járadékot vagy valami ilyesmi a neve. Mikor szünt meg a munkaviszonyod?

2013. dec. 15. 18:17
 50/76 anonim ***** válasza:
Szia! Végigkövettem a válaszokat, és az jutott eszembe, hogy jó pár önkormányzat biztosít ingyen ügyvédi segítséget, meg ott van a családsegítő szolgálat, rajtuk keresztül is eljuthatsz egy ilyenhez! Ha működne, akkor teljesen tisztában lennél a jogaiddal, és nem fenyegethetne akármivel egy ilyen ostoba "férfi"! Sok erőt és kitartást kívánok!
2013. dec. 16. 19:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!