Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.

Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.

Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.

Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.

Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.

Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.

30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.

Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.

Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.

Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.

A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.

Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.

Mit tehetnek?

2013. dec. 6. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

Ez a neveloszulos dolog hogyan mukodik?

Latogathatnam amikor szeretnem?

Es papiron mikor fognak alkalmasnak nyilvanitani arra, hogy visszakaphassam a kisfiamat?

Ha mindenemet elrendeztem es lesz hol laknom?

2013. dec. 6. 16:45
 22/76 anonim ***** válasza:
100%
ha jól tudom 2 hetente látogathatod (de nyugodtan cáfoljatok meg) és igen ha egyenesbe jön az életed rögtön visszakapod!!!! a nevelő szülő dolga, hogy tartsa veled a kapcsolatot, és az a fő cél, hogy visszakerüljön hozzád a baba :) viszont apa engedélye nélkül tényleg csak úgy adhatod örökbe, ha azt mondod hogy ismeretlen az apa... de ha ő jelentkezik a gyámügyön miután megtudta hogy megszültél és kér apaságit és kiderül hogy az övé magához veheti... és ahogy elnézem ez lenne... mondjuk megnézik az ő körülményeit is, hogy alkalmas-e a gyereknevelésre. Csak azért mert ő az apa nem fogja megkapni. Nem tudom mi a legjobb ebben a helyzetben... menj el a gyámügyre, ott érdemben tudnak segíteni! De ha úgy látod 1 év múlva magadhoz tudnád venni, semmiképp ne mond le róla! egyik hozzászóló írta hogy ha örökbe adod kérj anyagi juttatást érte.. neki üzenném, hogy azt gyerekkereskedelemnek hívják, és mind a két felet lecsukhatják érte!!!! Valaki írta a nyílt örökbe fogadást, hogy ott tarthatod a gyerekkel a kapcsolatot... ez is tévedés... nyíltnál a két szülő ESETLEG tarthatja a kapcsolatot, de láthatási joga a szülő anyának NINCS!!! Csak az örökbe fogadó szülő írhat 1-1 levelet, küldhet 1-1 fényképet a gyermekről, de NEM kötelezhető az örökbe fogadó szülő, hogy a gyermek tartsa a kapcsolatot az szülő anyával! (más kérdés, ha valaki megengedi... de én mint örökbe fogadásra váró nő, nem szeretném ha tartaná.. hisz azért fogadok örökbe, mert sajátomként szeretném felnevelni, még ha tudni fogja is hogy nem én szültem...)
2013. dec. 7. 11:55
 23/76 anonim ***** válasza:
100%
Ha férjnél voltál, és elváltok, szerintem köteles gyermektartásdíjat fizetni. Ezen kívül megpróbálhatod a Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálatot, Munkaügyi Központot, a Szülészeten is tudnak talán valami okosat mondani. Az anyaotthont próbáld meg elkerülni, ahogy hallottam, nagyon gáz.
2013. dec. 7. 12:35
 24/76 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó vagyok, eszembe jutott még egy - két dolog.

Nem ismerem a ház / lakás adottságait, esetleg albérlőt nem tudnál odafogadni? Az egy kis pénz.

Vagy ha eltudnád adni az ingatlant, a pénzt betennéd a bankba, hadd kamatozzon, és Ti mennétek albérletbe.

Ezen kívül a volt párod köteles az adósság / hitel rá eső részét törleszteni, de lehet, hogy a rezsibe is be kell szállnia, ha közös a tulajdon, még akkor is, ha nem lakik ott. Meg kéne kérdezned egy ügyvédet.

2013. dec. 7. 13:01
 25/76 A kérdező kommentje:

Sajnos ez nem lakashitel. Alberletben laktunk eddigis, ez szemelyi es folyoszamlahitel, es hitelkartya, osszevonva.

Amig dolgoztam nagyon jol haladtam a torlesztessel, de igy nem fog menni.

Csak a csoda segithet.

Igen o azt mondta fizet, talan meg 20ezret is, de abbol sem tudok lakast fizetni, babat ellatni.

Miert nagyon gaz az anyaotthon?

2013. dec. 7. 13:06
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

[link] (lehet nem nyitja meg közvetlen innen, de ha bemásolod felülre, működik)

Ezen az oldalon névtelenül tehetsz fel kérdéseket az Anyaotthonnal kapcsolatban. Az ottlakás úgy tudom, nem ingyenes, valamennyit kell fizetni, ezen kívül apai beleegyezés is kell hozzá. Azért gáz, mert közös a fürdőhelyiség, meg gyakoriak a lopások. És ki tudja, milyen szobatársat fogsz ki. Utóbbiakat csak úgy hallottam, nem tudom, hogy mennyi a valóságtartalma.

2013. dec. 7. 14:08
 27/76 anonim ***** válasza:
100%
Merre laksz?Én azt tanácsolom,hogy ne ad örökbe,egy életre megbánnád!Soha sincs,hogy ne lenne valahogy.Csak a te neveden van a hitel?
2013. dec. 7. 18:09
 28/76 A kérdező kommentje:
Igen az en nevemen, es csakis azert, hogy kihuzzam az adossagaibol. A sors fintora :)
2013. dec. 7. 20:28
 29/76 anonim ***** válasza:
100%
az én problémáim porszemek a tieid mellett..nagyon sajnálom!!:( Sok sikert és kitartást!!!:'(
2013. dec. 7. 20:37
 30/76 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a helyzetedet, és nem tudok sok újat írni.

De nem értem, hogy gondolja az apuka, hogy az újszülött csecsemőt kéthetente pár órára adja oda az anyukájának? Egy újszülött csecsemőt?? Aki 2 óránként szopik, akinek ÁLLANDÓAN szüksége van az anyukájára?? Ki fogja gondozni, etetni, felkelni hozzá, tisztába tenni, stb.? Ha ő dolgozik?

A kötődési problémákról nem is beszélve...a saját gyerekét akarja egy életre tönkretenni? Bizonyított tény, hogy a legtöbb mentális és lelki betegség gyökere korai anya-gyerek kapcsolat problémáiból ered! Borzasztóan fontos a 0-3 év, szinte minden ott dől el! Nem értem, ha neki viszonylag rendezettek a körülményei (ha jól vettem ki a szavaidból, van hol laknia, a baba nagyszüleinél), nem tudja a saját gyerekét az édesanyjával, azaz Veled együtt magához venni?? Vagy a nagyszülők? Könyörgöm, a SAJÁT GYEREKE jövőjéről és lelki épségéről van szó! Nem kell együtt lennetek mint férfi és nő, de nem igaz, hogy inkább elszakítja az újszülött gyerekét a saját édesanyjától, akire biológiailag, fizikailag és érzelmileg is szüksége van, minthogy segítsen? Bocs, de ezen ki vagyok akadva.

2013. dec. 7. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!