Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.

Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.

Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.

Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.

Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.

Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.

30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.

Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.

Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.

Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.

A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.

Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.

Mit tehetnek?

2013. dec. 6. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:

Hat igazsag szerint ha egyutt csinalnank, de megis kulon, akkor mukodne.

De o megmondta hogy nem kenytelen velem egyutt egy helyen lakni. A szulei nem szeretnek engem, az indoklas az volt, hogy nem voltam eleg penzes a fiuknak. Hogyha meg gazdagabb baratnoje volt, akkor az volt a bajuk, hogy nekik kevesebb van, nem mintha ez szamitana.

A lakasuk nagyon nagy, 3 szobas es eleg jol elnek. Mindketten nyugdijasok, de joval 200 felett van a kettejuk penze. Raadasul a volt parom is mara mar nagyon jol keres, szoval en sem nagyon tudom megerteni, hogy miert tortenik ez. Persze voltak evek, amikor nekem ment nagyon jol, es neki rosszul, nekem akkor termeszetes volt, hogy evekig tamogattam ot. Es mindig azt mondta, hogy nagyon jo embernek tart es onzetlennek, es hogy eljon az ido amikor fordul a kocka es o fog engem szo nelkul tamogatni, mert ez igy termeszetes.

Hat eljott az ido, o jol keres, en elvesztettem a munkamat, es a gyerekunket oda kellene adnom neki, elszakitva tolem, mikor azert ha o is nezne a kisbabankat, akkor legalabb azert lakhatnank egyutt. Nem muszaj egy legterben lenni, de ez igy megoldas lenne.

Ezt persze mar probaltam neki elmondani, de erre azt mondta hogy nem.

Persze allitasa szerint meg mindig szeret engem es csak megijedt, ugyanakkor amiota pozitivat teszteltem, folyamatosan romlott a viszony koztunk es mara mar megvaltozott minden.

Amugy hihetetlenul hangzik, de tenyleg nagyon jol megvoltunk az evek soran, es tenyleg volt szo eskuvorol is, eljegyzes mar megvolt.

De ugy latszik tenyleg vannak ferfiak, akikre ilyen hatassal vannak ezek a dolgok.

Tobben azt mondjak, hogy jaj majd a szuletesnel megvaltozik es konyorogni fog ertunk. Hat en ezt nem gondolom.

Ma is a fejemhez vagta, hogy hogyan tudtam igy elrontani mindent es hogy nem kert sokat, csak meg egy evet, amig sajat lakasba nem koltozunk es felole utana akar johetett volna 5 is.

Most mar teljesen mindegy mi van most, csak tenyleg szamomra is hihetetlennek tunik, hogy ennyi evig minden jo volt es egymast segitettuk, mara meg ez lett belole.

Koszonom, hogy irtok, kicsit ezek is segitenek nekem, meg ha ismeretlenul is, de jo erzes hogy beszelhetek valakinek.

Az anyaotthont idokozben elvetettem, mert sok jot nem olvastam rola sem itt sem a forumokon.

Valamit hamarosan ki kell talalnom, mert alig van hatra par het es egyelore egyben sincs hova mennem, nemhogy ha megszuletne a pici.

Ha esetleg odaadnam a kisfiamat az apanak, es elmennek akar 3 munkahelyre is, akkor en utana barmikor visszakaphatnam ot?

Vagy az jogi utok tortenik majd?

Hat igen, a szoptatast sem lehetne megoldani, ha en nem lehetek ott.

Ezt mind a babatol veszi el, nem tolem.

Felek, hogy ha odakerul, akkor nagyon nehezen tudnam visszakapni, raadasul a nagyinak a mindene egy unoka, mar eleg idos, mindent megtenne erte. Talan vissza se akarna adni..

2013. dec. 7. 21:31
 32/76 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg a médiához fordúlni.Rengeteg emberen segített már!Tudom,hogy egy kicsit ciki,de megéri,ha nálad maradhat a babád.Van még néhány jó módú emberben jó érzés,és segíthetnek!
2013. dec. 8. 08:24
 33/76 anonim ***** válasza:
85%

A médiát nagyon jó ötletnek tartom, írhatnál egy levelet valamelyik Tv csatornának vagy újságnak.

Esetleg valamelyik egyházi szervezethez (pl. Baptista) is megpróbálhatsz fordulni, hátha...

2013. dec. 8. 14:41
 34/76 anonim ***** válasza:
100%

Annyira sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok. :(

Gondolom nem vagytok házasok, és apasági nyilatkozatot sem tett még az exed. A kórházba bemehet ugyan, de ott semmit nem tehet, ha nincs papír a kezében arról, hogy vérszerinti szülője, meg neki ki sem adják az engedélyed nélkül. Persze felkaphatja és elrabolhatja, de csak nem ilyen elvetemül

Ha átengeded neki, akkor soha többet egy percre sem fogod látni, abban biztos vagyok. Legközelebb ha beszéltek, akkor faggasd ki miért akarja magához venni, eddig miért nem foglalkozott vele, hova teszi, amikor dolgozni megy, miből gondolja, hogy alkalmas lesz szülőnek és vedd fel diktafonra telefonra amit válaszol. Neked jól jöhet később egy esetleges gyermekelhelyezési perben.

Az a baj, hogy mivel vérszerinti apa jogai vannak és nem lehet csak úgy örökbe adni :(

A hitelt hogy érted, hogy nevede van? Az exedé a pénz, tiéd a hitel? Mit vettetek a pénzen? Meg van még?

Ha az exed jól keres hivatalosan, akkor nem 10ezret fognak fizettetni vele, és ha nem fizet, akkor levonják a pénzéből. Ha feketén keres, akkor nem tudom pontosan hogyan van, talán egy ilyen ügyekben jártas errejár és leírja. A NAV biztos örülne egy ilyen bejelentésnek.

Szerintem a nagyszülők ragazkodnak az unokához, persze te nem kellesz.

Na meg ha te lemondasz a babádról, akkor az sem úgy van hogy majd az ex megmondja mennyit láthadod, a hatásgok döntik el mikor mennyit és hova viheted. Persze az életben nem így megy, és pereskedhetnél évekig, hogy a neked megítélt láthatási időt megkapjad.

Szerintem menj be a polgármesteri hivatalba és kérdezd meg szorult helyzeteben tudnak-e valamit segíteni.

A baba holmik a legkevesebb, azt hamar összelehet dobni így neten keresztül is. Az anyatej bőven elég táplálék fél évig! (ha tápszer kell, akkor receptre írnak fel és úgy jóval olcsóbb), fél év után viheted bölcsibe mondjuk 6 órára amiből kettőt kb. át is alszik, és kezdhetsz dolgozni.

Most hol laksz és miből élsz?

2013. dec. 8. 18:10
 35/76 anonim ***** válasza:
Abban lehet,valami,hogy ha megszületik akkor majd máshogy áll a babához. Nálunk úgy volt,amint teherbe estem elment a párom,(utólag mondta,hogy megijedt a felelősségtől),miután megszületett a fia ,minden nap látogatta, amikor nagyobb volt el is vitte. Már nagyon bánja,hogy anno úgy viselkedett, a fiát imádja,ha teheti elviszi magukhoz,nyaralni stb...
2013. dec. 9. 12:40
 36/76 anonim ***** válasza:
48%

12-06 11:14! "Kevés a nem nemzetiség bent" gratulálok a megjegyzésedhez. Dolgoztam anyaotthonban és hátrányos helyzetű emberekkel is végeztem segítői munkát és az én élményeimben pont egy cigány asszony volt az, aki a legtöbbet segítette a lányoknak és a gyerekeknek, érzelmileg, emberileg. Na nem is ilyen szinten volt, mint a te mondatod.

A kérdezőnek. Vedd fel a Tegyesszel a kapcsolatot, ott azonnal segíteni fognak!

2013. dec. 13. 08:31
 37/76 anonim ***** válasza:
Szerintem alaposan kihasználnak téged ės csak nem is látod.Nyakdba raktak egy hitelt,elveszik a gyereked és te még mindig hinni akarsz.
2013. dec. 13. 20:40
 38/76 anonim ***** válasza:

Ha olyan a hitel, hogy a haszon vagy a tárgy kifejezetten az exedé, akkor beszéld meg vele, és vedd fel diktafonra. Nehogymár te fizesd a hitelét és a gyereket meg elvegye.

A bíróság abban az esetben elfogadja az ilyen jogtalanul szerzett bizonyítékot, ha a bizonyításra nincs más mód.

Gyerktartást akkor kaphatsz, ha a törvényesen magáénak ismeri el a babát, máskülönben annyit ad amennyit akar. De ha elsimeri, akkor jogai is keletkeznek.De egy gyerekelhelyezési perben jól jönne neked, hogy veled fizetteti a hitelt.

2013. dec. 13. 20:58
 39/76 anonim ***** válasza:

Szerintem őt hívhatod bátran. Itt Pécsett most szerveznek kismamák gyűjtést és süti adományozást, csak jókat hallottam róla és a tevékenységéről.

[link]

2013. dec. 13. 23:03
 40/76 anonim ***** válasza:
33%
Annyira nem értem a dolgot.Nem akarja a gyereket.Majd annyira akarja,de nélküled és az anyjának is fontos az unoka.Akkor most ennyire primitív hogy miért nem akarja veled újra megpróbálni?Nem hiszem,h komoly ez a gondolkodás akármelyik férfi részéről,h munka mellett felnevel egy újszülöttet?!Ez a sztori igaz???
2013. dec. 14. 01:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!