Van itt olyan, aki orokbe adta a babajat? Segitsen legyszives.

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, amikor kiderult hogy babat varok, a parom azt mondta, nem akarja, ennek ellenere en megtartottam.

Veglegesen tegnap szakitottunk, azt hittem ennyi ev utan meg tudjuk egyutt oldani.

Segitsegem semmi nincs, sok tartozasom es hitelem van.

Akkor megis ugy gondoltam, hogy meg tudom oldani, mara viszont vilagosan latom hogy semmi segitsegem nincs, es valahogy eszembe sem jutott hogy a parom es en szetmegyunk, remeltem, hogy elojonnek benne az erzesek.

Nincs hol laknom, nincs kihez fordulnom, nincs munkam, semmirol fogalmam sincs, hogyan lesz.

Mit kell tudni az orokbeadasrol? Azonkivul, amit a neten olvasok rola. Engem a lelki resze erdekel.

30 hetes vagyok, es eddig csak egy kis zacsko ruhaja van, azt is ajandekba kaptam.

Semmije nincs meg. Napok ota ez jar a fejemben, hogy nagyon sok csalad van, aki nagyon vagyik babara, es mar evek ota uresen all nekik a babaszoba, varva arra, hogy vegre kapjanak egyet.

Remelem ir olyan is, aki nem lehurrog, hanem segit par szoval.

Nem tudom akkor lettem volna rosszabb ember, ha elvetetem, vagy most, ha odaadom egy szereto csaladnak, lelkiismeretem es buntudatommal elve egesz eletemben.

A semmi segitseget tenyleg ugy kell erteni, hogy nulla.

Nincs egy baratom se, a szuleim sem segitenek, sot, nem is engedik hogy hazamenjek a szakitas utan.

Mit tehetnek?

2013. dec. 6. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

Utolsonak koszonom. Mint irtam, nincs semmilyen segitsegem.

26 eves vagyok, probaido alatt rugtak ki(azert is gondoltam akkor, hogy menni fog, mert dolgoztam, igy a jol bejelentett allas hozott volna adokedvezmennyel es csaladival gyeddel kb havi 120ezer forintot, igy meg marad a 38000 gyes.)

Tehat amikor meg dolgoztam, a parom, vagyis mostmar az exem is pozitivabban allt mindenhez.

Fenn tudtuk volna tartani a lakast, es a picinek mindene meg lehetett volna. De ebben az esetben nyilvanvalo, hogy ha el is hagy, akkoris csinalom nelkule. Tudtam fizetgetni a hiteleimet is, de amikor kirugtak par honap alatt az is feltornyosult, es mar a behajtokhoz kerult majd masfel millio forintnyi osszeg. Tudja mindenki hogy megy ez, befizetsz 30at, 45 a kamat.

Tovabba van egy 20ezer forintos fix telefonos elofizetesem, amit 1 hettel azelott kotottem, hogy megtudtam a babat.

Tehat nem is nyugtatni akarom magam, nincs is mivel, de sajnos ezt nagyon elrontottam.

Orulhetek ha 10ezer forintot kapnek az apatol, es 38ezret az allamtol, abbol keresni lakast vagy anyaotthont, fizetni a kotelezo telefonszamlat, a hitelekrol szo sem esett, raadasul a babanak mindent, esetleg ha tapszeres lesz akkor azt, sok gyogyszer, oltasok stb.

Nehez feldolgoznom ezt az egeszet. De egyszeruen minden osszejott ami lehet es negativ, annak mostansag csak hozzam van koze.

Erdekes dolog, hogy nemreg meg eskuvot terveztunk, es lakashitelt, aztan jott a pozitiv teszt, es arra eszmelek hogy elusztam, es nincs mar senki mellettem.

2013. dec. 6. 11:37
 12/76 anonim ***** válasza:
68%
Lelkésszel, pappal is beszélj, esetleg próbálj meg egy egyházi otthonba bejutni. Nagyon sajnálom kedves kérdező, remélem javulni fog a helyzeted:(
2013. dec. 6. 12:36
 13/76 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Beszeltem az apaval, azt mondta hogy nem adhatom orokbe, adjam neki oda majd o felneveli es kezdjek uj eletet.

Nem ertem, eddig azt mondta hogy egy filler nelkul nem tud semmit segiteni, most pedig mondjak le rola teljesen es majd o neveli.

Mondtam hogy eddig nem is foglalkozott a babaval, nem jott el orvoshoz sem, nem vett neki semmit. Azt mondta hadd dontse el o, hogy mennyire fontos neki ez a baba.

2013. dec. 6. 13:20
 14/76 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen meberre nem biznám rá. Sokkal boldogabb és kiegyensulyozottam élete lenne a babának ha örökbeadod.
2013. dec. 6. 13:55
 15/76 anonim ***** válasza:

Sajnos az apa beleegyezése nélkül nem adhatja örökbe, ha csak nem bizonyosodik be, hogy az apa vagy a körülményei alkalmatlanok.

Örökbefogadás: Esetleg ha felveszed egy ilyen szervvel a kapcsolatot, kereshetnek olyan örökbefogadó szülőket, akik biztosítják neked a szülésig a lakhatást és ellátást.

Viszont cserébe el fogják várni hogy lemondj azonnal a babáról, így nem veheted vissza tőlük amikor úgy gondolod.

Nehéz lesz mindenhogyan, de kitartást kívánok!

2013. dec. 6. 14:20
 16/76 anonim ***** válasza:
100%

10. válaszoló vagyok. Ha apa valóban nevelné, le ne mondj a babáról! Ez lenne a lehető legjobb megoldás. Legyen nála elhelyezve a gyerek, te élj a láthatási jogoddal és ha anyagilag helyre álltál, akkor ebben az esetben van rá esély, h visszakapd a gyereket. Sanszos, h előbb-utóbb meg is fogja unni az apaszerepet és a kötöttséget, 9 hónapos korától mehet bölcsibe majd, te pedig addig tudsz munkahelyet keresni és rendezni a körülményeidet.

A nevelőszülős történettel sok a neg. tapasztalat, nagyon nehéz utána kezelni a gyereket. Ismerek több olyat, akik rendezett körülmények közül visszaszöktek a nevelőszülőhöz... Ennél még a nyílt örökbeadás is jobb. Sok évnyi gyermekvédelmis tapasztalatom van pszichológusként.

2013. dec. 6. 14:22
 17/76 anonim ***** válasza:
100%

15-ös! ha azt mondja nem tudja ki az apa akkor nem tudnak vele mit csinálni és ha ö lemond róla örökbe lehet adni.

Most öszintén szerintetek egy iylen ember rendesen gondozná a babát??? nem hinném. Egy apa nem ilyen..... na meg tuti nem engedné neki hogy tartsa a kapcsolatot vele.

2013. dec. 6. 14:43
 18/76 A kérdező kommentje:

O azt mondja hogy lathatnam kethetente, es fizessek 30ezer forint gyerektartast.

O viszont sokat ejszakazik, heti 3x legalabb, szoval maradna a 68 eves nagyszulokre... Bennuk nem is bizom ilyen teren nagyon betegesek, sot a nagypapa iszik is minden nap, meg ha nem is tomenyet, de bort es sort minden aldott nap.

Nem is tudom hogy gondolja ezt.

Bar ha belegondolok es tenyleg o nevelne akkor engem azonnal felvennenek szinte barhova ( kozmetikus a vegzettsegem), es ha nagyon osszekapom magam a munkat illetoen akkor talan egy ev alatt ki tudnam annyira simitani az eletemet, hogy vegleg elhozhassam.

Akar ejjel nappal is dolgoznek 3 munkahelyen is, ha tudnam, hogy az apa kezeben biztonsagban van, de ez igy sajnos nem igaz.

2013. dec. 6. 16:16
 19/76 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy egyeznétek meg hogy a kéthetente láthatás helyett akkor van nálad amikor apuka éjszakás?
2013. dec. 6. 16:25
 20/76 A kérdező kommentje:

Azt mondta hogy ezt felejtsem el. Vagy lemondok rola vagy oldjam meg magam, de az orokbeadast nem engedi, azt mondta a korhazban is ott lesz es felejtsem el, hogy nelkule intezek ilyet.

Es kethetente sem vihetnem el, azt mondja maximum leviszi nekem 1-2 orara.

S ha nem fizetek, azt a kis idot is felejtsem el, amennyit o megenged.

Ebbol vilagosan latszik, hogy ha osszeszedem magam sem kapnam a babamat vissza tole.

Nem tudom miert csinalja ezt. Sehogy sem jo :(

Bar lenne egy nagyon kicsi segitsegem.

2013. dec. 6. 16:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!