Miert akarjak ennyire ratolni az orokbefogadokra a “roma” szoval c gyereket?

Figyelt kérdés

Egyertelmuen elmondtuk tobbszor, hogy nem akarunk, tobb generacion at meg egy tejeskave szinu rokonunk sincs, nem akarunk fekete gyereket, nem rasszistak vagyunk, hanem azert a csaladra hasonlito gyerekre vagyunk, akire ranez az utcan az ember es nem ugy nez ki, mintha a szomszed gyereket kisergetnenk, hanem aki belolunk is lehetne.

Nagyon zavar, hogy az osszes ember a hivatalba a cigany gyerekre akar rabeszelni es az elfogadasrol papolnak, amikor egyertelmuen nem akarunk semmilyen mas etnikumot, aki kilog a csaladbol. Nyilvan, ha pl az egyik szulom vagy nagyszulon c lenne, akkor mas lenne a helyzet, de a mi hofeher csaladunkba jotekonysagnak erzem az idegen rasszu gyereket, pedig mi tenyleg csak csaladot akarunk es nem a kisebbsegi probleman segiteni az orszagban….

Tudom hogy az orokbefogadhato gyerekekbol mindig tobb a c, de megis rohadt idegesito, hogy szinte eroszakkal probaljak meg “eladni” ezeket a gyerekeket

nov. 29. 09:09
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
80%

31!

Nyilván nem a rokonság előtt szeretnék titkolni... 🤦 Vagy gondolod, hogy bárki is majd nagyi elé teszi a másfél évest, aki egy hete még nem vol sehol, hogy na itt az unokád, mama, gyorsan fejlődik, igaz? 😶

A mai világban, mikor random nénik késztetést éreznek, hogy beszólogassanak az utcán a szülőknek (Miért van még egy ekkora gyerek babakocsiban? Miért nem beszél még egy ilyen nagy fiú? stb.), akkor gondolod, hogy pont azt nem tennék szóvá, ha ordítana róla, hogy nem vér szerinti gyerek?? Arról nem is beszélve, hogy hiába tudja egy gyerek, hogy örökbefogadták (ezt egyébként az örökbefogadói tanfolyamon is erőltetik), nem biztos, hogy érzékenyebb időszakokban olyan jól esik neki, ha erre állandóan figyelmezteti boldog-boldogtalan...

nov. 30. 09:48
 32/48 anonim ***** válasza:
2%

26 és természetesen az abortusz után a tinilányok első dolga volt elmondani a tanáruknak, igaz?:-D

Elszomorító, hogy sokan úgy válogatnak a gyerekek között mintha valami szupermarketben lennének. Ilyenkor elgondolkodom, az ilyen emberek mennyire szeretnének tényleg gyereket, ha még ott sincs, de már ekkora elvárásokat támasztanak felé.

Én nem vagyok örökbefogadott, de nem hasonlítok senkire a családban, már kicsiként is teljesen máshogy néztem ki. Akkor ezek szerint legkésőbb 2 évesen engem is ki kellett volna dobni mert nem illeszkedem a családba külsőleg?

nov. 30. 11:18
 33/48 A kérdező kommentje:

Azert utcso vedd azt figyelembe, hogy ahol az egesz csalad hofeher es szoke, 3 generaciora visszamenoleg es el is mindenki, horizontalisan nezve a csaladfat is a legsotetebb haju ember vilagosbarna, ott nem szulethetne termeszetes uton sem cigany gyermek… es teljesen kitunik a csaladbol… ami tok jo ha valaki erre vagyik vagy magaenak erzi vagy epp jotekonysagbol teszi es buszke ra, de mi nem akarunk kirivo gyereket, mert a parom es a csaladja is ez a hofeher laboreger csalad, arrol a vonalrol sem szulethetne indiai gyerek. Szerintem egy hozzaszolo teljesen jol leirta, hogy fontos erezni a hasonlosagot es kell hogy mukodjon a kemia, mert azt kell erezni, hogy ez bizony a mi gyerekunk, a sajatunknak erezzuk.

Az ember szerintem inkabb vallalja hogy ez vagy az lerasszistazza es vallat von, minthogy egy eleten at eljen egy olyan gyerekkel, akit sem elfogadni, sem szeretni sem kepes es csak ellenerzese van +a gyerek is ezt kapja, miutan mar egyszer valaki lemondott rola.

Mindenki eldontheti mit akar, de felesleges a vita, mert nem ez volt a kerdes, hogy ki fogadna orokbe cigany gyereket es ki nem, aki akar, hat menjen es jelentkezzen erte, mert messzirol es kommentben en is nagyon elfogado es lelkesito vagyok, garantalom, hogy par honap mulva kap c gyereket aki megkapja az alkalmassagot, hajra!

nov. 30. 12:50
 34/48 anonim ***** válasza:
12%
33as, mi csak azt mondjuk, ilyen igényekkel ti valszeg sosem fogtok gyereket kapni, nem hogy fajtatiszta fehéret, de semmilyet se. A TEGYESZ-nél nagyon nem szeretik a fajtátokat, úgyhogy nyugodtan berendezkedhettek a gyerekmentes életre.
nov. 30. 14:17
 35/48 anonim ***** válasza:
33%

Ó, dehogynem fognak gyereket kapni. A TEGYESZ-nél pedig sokkal jobban szeretik őket, mint a te fajtádat. Ennyi ésszel remélem, nem szaporodtál.

nov. 30. 21:49
 36/48 anonim ***** válasza:
4%
35, dehogy szeretik. Gondolom te nem ismersz senkit onnan, én igen:-D Szép nevekkel illetik az ilyeneket, és csak ritka esetben kapnak kiajánlást, mivel bent döntik el, kinek is szóljanak ha örökbefogadható baba/gyerek van.
dec. 1. 08:00
 37/48 anonim ***** válasza:
88%
Nem akarnék én se cigányt. Minek, csak hogy elmondhassam juj én milyen jó fej voltam? Magamnak akarok gyereket akivel tudok azonosulni. Arról nem tehetsz hogy q cigányok nem.használnak óvszert...
dec. 1. 18:11
 38/48 anonim ***** válasza:
51%

Két ismerős házaspárunk is van, az egyiknél 2, másiknál 1 örökbefogadott cigány gyerekkel. Szívás az élet mindkét családban, szerintem ezerszer megbánták. Az egy gyerekes azt mondta: "hiába tanítom a szépre-jóra, olvasom a mesét, simogatom hogy szelídüljön, zsigerből jön neki hogy egy vadállat!"

A másik pár a 2 gyerekkel meg mindig úgy néz ki mint akik mindjárt bőgnek, letargiában vannak.

dec. 2. 14:12
 39/48 anonim ***** válasza:
46%

Ez mondjuk sokszor olyanoknál is így van, akik saját gyereket nevelnek - hagyjuk már!

Nekem valamiért rengeteg olyan ismerősöm van akinek van örökbefogadott gyereke (legtöbbnek roma származású), sőt olyan is aki a saját gyerekével együtt neveli az örökbefogadottat. Senkinél nincsenek extrém problémák, pláne nem olyanok amit rá lehet húzni a származásra. Egyébként nálam okosabbak szerint a személyiségünket csupán 20%-ban a genetika alakítja, a maradék 80% adja a többséget.

Biztos vannak nehéz eset örökbe fogadott gyerekek, de érdemes megnézni sok szülő hogy küzd a sajáttal mint malac a jégen.

dec. 2. 14:38
 40/48 anonim ***** válasza:
50%
Tök mindegy ha nem akar cigányt akkor nem akar és pont. Nem a kérdező hibája hogy ezek a büdös semmire szülnek gyereket.
dec. 2. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!