Miert akarjak ennyire ratolni az orokbefogadokra a “roma” szoval c gyereket?
Egyertelmuen elmondtuk tobbszor, hogy nem akarunk, tobb generacion at meg egy tejeskave szinu rokonunk sincs, nem akarunk fekete gyereket, nem rasszistak vagyunk, hanem azert a csaladra hasonlito gyerekre vagyunk, akire ranez az utcan az ember es nem ugy nez ki, mintha a szomszed gyereket kisergetnenk, hanem aki belolunk is lehetne.
Nagyon zavar, hogy az osszes ember a hivatalba a cigany gyerekre akar rabeszelni es az elfogadasrol papolnak, amikor egyertelmuen nem akarunk semmilyen mas etnikumot, aki kilog a csaladbol. Nyilvan, ha pl az egyik szulom vagy nagyszulon c lenne, akkor mas lenne a helyzet, de a mi hofeher csaladunkba jotekonysagnak erzem az idegen rasszu gyereket, pedig mi tenyleg csak csaladot akarunk es nem a kisebbsegi probleman segiteni az orszagban….
Tudom hogy az orokbefogadhato gyerekekbol mindig tobb a c, de megis rohadt idegesito, hogy szinte eroszakkal probaljak meg “eladni” ezeket a gyerekeket
“Nem vagyok rasszista” de olyan szavakat használok, mint a mi hófehér családunk, c, idegen rasszú. 🙈
Nem az a baj, hogy nem akarsz roma származású gyereket. És így a gyereknek is jobb hogy nem hozzátok kerül. Tehát nincs ezzel baj.
A visszatetszést keltő, a körítés ahogy ezt előadod.
Illetve a kérdés, hogy vajon tényleg elfogadtad-e, hogy örökbefogadással lesz gyereked?
Az a rossz hírem van, hogy egy olyan országban, ahol az örökbefogadható gyerekek 80%-a kisebbségi, ott ez a helyzet. A mégrosszabb hírem pedig az, hogy minél több kikötést tesz egy örökbefogadó pár, annál kevesebb eséllyel fog gyereket kapni. Nem csak azért, mert kisebb a merítés, hanem azért is, mert azt látják rajtatok, hogy nem vagytok elfogadók. A rendszerbe kerülő gyerekek pedig zömében sérült, rengeteg gondot, nehézséget cipelő gyerekek, akikhez rengeteg türelem és elfogadás kell. Ha bőr, haj, meg mindenféle színeken fennakadtok már, vagyis a külsőségek is ekkora problémát jelentenek, akkor hogyan tudnátok súlyosabb lelki problémát, vagy esetleg később kiütköző komolyabb betegséget kezelni, elfogadni!? Ez is egyfajta szűrő.
Mondom mindezeket úgy, hogy abszolút megértem, ha valaki nem akar más "rasszt" nevelni, nem mindenkinek megy ez. Egyszerűen csak fel akartam hívni a figyelmet, hogy az éremnek két oldala van.
Mert a gyereknek keresnek családot,és NEM a szülőknek gyereket!!
Ha benne vagy a rendszerben tényleg,igazából, akkor ezt az alapelvet már RÉG tudnod kellene!
Hagyjuk már a pc dumát!
Minden szülő szereti hallani, hogy "á, tiszta anyja/tiszta apja ez a gyerek".
Cigány se nevelne szívesen fehér gyereket, mert azt hinnék elrabolta.
Ha valaki örókbefogad, attól még nem akarja mindenki orrára kötni, hogy ő örökbefogadott és a sajátjának akarja érezni azt a gyereket. Ehhez pedig kell a külső visszajelzés, annak pedig nem használ, ha mindenki kétségbe vonja a gyerek származását és idegenek összesúgnak, hogy "kire ütött az a gyerek/biztos megcsalta a párját..".
Egyszerűen azért kérdező, mert belőlük van a több a rendszerben.
Tesóméknak is ez a problémàja.
Az ügyintéző hölgy tényleg tukmâlja ràjuk a roma gyerekeket.
Néha màr úgy hogy kvàzi lerasszistàzza őket.
Nagyon gusztustalan módon próbàljàk ezt csinàlni.
Egyszerűen nem is értem hogy miért ilyen erőszakosak ezzel.
Ha nem akarnak roma szàrmazàsút akkor nem akarnak.
Ők sem szeretnék nagydobra verni az örökbefogadàst, és egy szőke kék szemű pàrról beszélünk
Ha már lehet választani, hogy szeretnének-e roma vagy más eltérő rasszú gyereket, akkor illene figyelembe is venni a kérésüket. Ez igazából nekik is lehetne könnyebbség, hogy ne fussanak felesleges köröket. (Egy rápróbálás még talán beleférhet, de a rendszeresnek valóban semmi értelme.) Raadásul tényleg sokan vállalnának roma gyereket is, ezzel ők simán kerülhetnének előrébb a listán a "válogatósabbaknál", ez így működik és kész.
Ezt a kérdésben leírt szitut amúgy azért sem értem, mert ahol az én ismerősömék fogadtak örökbe, ott próbáltak arra figyelni, hogy a gyerkőc legalább jellegében hasonlítson a szülőkre, ismerek olyan párt, akikre szinte hasonlított is az örökbefogadott gyerek...
(Egyébként azért a genetika vicces dolog, én sem szívesen nevelgetnék egy tőlünk teljesen elütő kisgyereket, ehhez képest én a két barna szemű, sötét hajú szülőmhöz érkeztem tejfelszőke hajjal és kék szemmel 😀 És simán lehet amúgy szőke és kék szemű egy roma származású gyerek is...)
Egyszer rakjátok már helyre az az ügyintézőt, hogy a NEM az NEM.
Én nem vagyok érintett ilyenben, de ha bármilyen kikötést tennék, és utána olyat ajánlgatnának, akkor rögtön felkapnám a vizet, hogy "Nem ért maga magyarul???? Nem érti, mit mondtam az előbb????".
Talán a legjobb úgy fogalmazni, hogy vagy nemcigány gyerek legyen, vagy semmilyen. Akkor érteni fogja, hogy ti inkább nem fogadtok örökbe, de cigányt akkor sem akartok.
Jó tanácsként annyit mondanék, hogy ismerősömék, akik örökbe fogadtak, egy alapítvánnyal vették fel a kapcsolatot annak idején (asszem Gólyahír a neve, de lehet, hogy több ilyen is van). Ők teljesen legálisan dolgoznak, próbálják már a terhes, és gyereküket vállalni nem akaró nőkhöz megtalálni az örökbefogadó szülőket. Ismerősömék a kórházból már magukhoz vihették haza a kisbabát, majd később ugyanennek a nőnek egy másik férfitól való gyerekét is. A két lány már kamaszkorú, szépen megvannak.
Mondjátok meg a ti szent családotokba csak szőke kék szemű árja gyerek mehet.
Nincs is ezzel semmi gond, ha van még 10 évetek örökbefogadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!