Miert akarjak ennyire ratolni az orokbefogadokra a “roma” szoval c gyereket?
Egyertelmuen elmondtuk tobbszor, hogy nem akarunk, tobb generacion at meg egy tejeskave szinu rokonunk sincs, nem akarunk fekete gyereket, nem rasszistak vagyunk, hanem azert a csaladra hasonlito gyerekre vagyunk, akire ranez az utcan az ember es nem ugy nez ki, mintha a szomszed gyereket kisergetnenk, hanem aki belolunk is lehetne.
Nagyon zavar, hogy az osszes ember a hivatalba a cigany gyerekre akar rabeszelni es az elfogadasrol papolnak, amikor egyertelmuen nem akarunk semmilyen mas etnikumot, aki kilog a csaladbol. Nyilvan, ha pl az egyik szulom vagy nagyszulon c lenne, akkor mas lenne a helyzet, de a mi hofeher csaladunkba jotekonysagnak erzem az idegen rasszu gyereket, pedig mi tenyleg csak csaladot akarunk es nem a kisebbsegi probleman segiteni az orszagban….
Tudom hogy az orokbefogadhato gyerekekbol mindig tobb a c, de megis rohadt idegesito, hogy szinte eroszakkal probaljak meg “eladni” ezeket a gyerekeket
Miért, mi változott?
Ennyivel több a meddő házaspár?
Vagy ennyivel több a cigány az országban?
10#
Teljesen egyetértek,veled.
Nem is értem ,azt gondolja a kérdező hogy majd olyan gyereket fog kapni aki mondhatni ők rájuk fog hasonlítani?
Nem kell örökbe fogadni gyereket, ők lelki sérültek és szeretetre vágynak
25!
Szomorú? Miért? Miért van az,hogy a kisebbségnek mindent is lehet büntetlenül? A magyar meg hajtson fejet,netán térdeljen le,ahogy mostanában szokás?
Miért nevelne egy m a gy a r család roma gyereket? Mert a romák potyogtatják őket ha kell,ha nem, számolatlanul?
Általános iskola felső tagozatában tanítottam pár éve. A 8. osztályban év végére egy szülés volt és három abortusz! Szerinted, melyik népcsoporthoz tartoztak azok a lányok? Hármat találhatsz.
Nem a magyarok feladata a romák problémáit megoldani, felnevelni azt a millió gyereket! Ezt egyszerűen nem lehet ránk tolni. Nem jogos.
Nem a mi felelősségünk,hogy otthon az ő hálószobájukban mi történik,és abból hány elhagyott gyerek születik meg.
Miért baj az,hogy egy magyar család magyar gyereket akar?
Aki szerint ez baj,az is rasszista. Utálja és lenézi a magyarokat a saját országukban!
Miért van az,hogy a kisebbségnek mindent is lehet büntetlenül
Ezt hol írtam? De ti eleve feltételezitek, hogy minden cigány bűnöző, a magyar bezzeg...
A láncok barátnőjét az egyetemista, magyar barátja késelte halálra
27#
;Szomorú? Miért? Miért van az,hogy a kisebbségnek mindent is lehet büntetlenül? A magyar meg hajtson fejet,netán térdeljen le,ahogy mostanában szokás?;
De itt gyerekről van szó!!!
Már buüntetnéd??
Nem felnőtt emberről van szó
Én hófehér szeplős bőrrel vagyok megáldva és vörös hajjal, zöld szemmel. A gyerekem tejeskávé színű, könnyen barnuló bőrrel és középbarna hajjal, világosbarna szemmel. Nem rám ütött. Többször hitték, hogy a bébiszittere vagyok, mivel 23 év van "csak" köztünk, én pedig fiatalabbnak látszom a koromnál. Teljesen megértem mit érzel, ez nem rasszizmus. Én vágattam olyan frizurát, mint ami neki van és elkezdtünk összeöltözni, hogy nagyobb legyen az összetartozás érzés, de közben még szemüveges is lett, úgy meg pláne nem hasonlított. Vettem egy kékfényszűrős szemüveget.. nekem kell az összetartozás érzés, és pl az ujjacskáin látom is, meg a szeme, szája formáján, még jó.. ha ez sem lenne, tök furcsa lenne. Valóban nem jó, ha más nem tudja egyből, hogy a gyerekem és kérdezgetnek. Volt, hogy leszólított pasi a gyerekem jelenlétében és fejtegette, hogy ugye nem az enyém, és ha nem, akkor ő ismerkedne.. ekkor már 7 éves volt, mindent értett.
Jó, ha látszik az ember gyerekén, hogy hozzá tartozik.
Csak úgy szólok, hogy ha bárki úgy akar örökbe fogadni bármilyen gyereket, hogy eleve mindenki előtt titokban akarja tartani, akkor nyilván a gyereknek sem akarja elmondani soha. Egyébként olyan nem létezik, hogy már régen ne tudná a család, a társaság, hogy nem jött össze a saját gyerek...
NAGY BAJ LESZ EBBŐL!
Minden gyerek kamasz korában rájön erre ("jóakarók" mindig akadnak, akik a szülők ellenére, gonosz és buta módon a szemébe mondják), és elkezdi keresni az eredeti szüleit, és ha a nevelőszülőket ekkora hazugságon kapja, bizony elhidegülhet tőlük. És ez nem bőrszín kérdése ám!
Úgyis mindig kiderül az örökbefogadás. Okos és tisztességes örökbe fogadó szülők tapintatosan, fokozatosan, de igenis elmondják a gyereknek, hogy más anya szülte. (Mivelhogy eltitkolni úgyis tökéletesen lehetetlen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!