Akinek van orokbefogadott gyereke, nagyszulok
megkulonboztetik oket a verszerintiektol?
Ha a nagyszülők megkülönböztetést tennének a gyerekeim között, akkor felszólítanám őket, hogy hagyják abba. Ha ezek után sem tennék, megszakítanám velük a kapcsolatot. Egy szülő feladata a gyerekei védelme.
2016. nov. 22. 16:25
Bár nem fogadtam örökbe volt mostoha unoka a családban ,elfogadtam és szerettem , nem a gyerek tehet róla hogy hová születik. Aki így áll hozzá hogy különbséget tesz nem igazi nagyszülő. De sokan néha saját gyerekeik között is ezt teszik.
2016. nov. 22. 16:33
3/21 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy kesobb teherbe estem, pedig a doki azt mondta sose fogok. A verszerinti unokajat imadja es ez kolcsonos. Az orokbefogadottat latvanyosan nem. Nem tudom mi tegyek. :(
Ugyan nem én fogadtam örökbe(még) de van három örökbe fogadott csalástagom, ketten gyerekek, és nem, a nagyszülők nem különböztetik meg őket, minden unokájukat egyformán imádják.
2016. nov. 22. 16:48
De miért kéne neki más gyerekét pátyolgatnia?Nem ő fogadott örökbe hanem te.Kész tények elé lettek állitva,nem értem miért várod el ép ugy rajongjon értük mint a vérszerinti unokákért.Én is saját unokát akarok nem másét
2016. nov. 22. 17:07
6/21 anonim válasza:
Èn örökbe fogadott gyerek vagyok, nàlunk is volt megkülönböztetès a nagyszülőknèl apukàm oldalàròl. Nem volt jò èrzès mikor a màsik onokàk milka meg coca colàt kaptak èn meg màsmilyen fajtàjù csokit :D de ez csak egy pèlda volt, legalàbb kaptam valamit! Annyira nem zavart, mert a szüleim mindig kiàlltak mellettem ès az volt a legfontosabb dolog! Tőlük mindent megkaptam! Anyum kèsőbbiekben nem is engedett àt a nagyièkhoz... most kicsit jobbnak mondanàm a kapcsolatom a nagyszülőkkel, bàr egy kicsit tudom, hogy a haszon miatt, de ott segìtek ahol tudok...ettől leszek különb tőlük ;)
2016. nov. 22. 17:07
7/21 A kérdező kommentje:
5. Eleg lekorlatolt vagy.
Normális nagyszülő nem tesz különbséget. Nekem is van egy örökbe fogadott testvérem. Ám sem a nagyszülők, sem anyu és apu testvérei nem tesznek különbséget. Ők nem olyanok, mint ez a válaszoló :
"De miért kéne neki más Nem ő fogadott örökbe hanem te.Kész tények elé lettek állitva,nem értem miért várod el ép ugy rajongjon értük mint a vérszerinti unokákért.Én is saját unokát akarok nem másét "
Ember számba sem veszem az ilyen férget, aki képes bántani egy gyereket azért, mert nem vér szerinti rokon. Szenvedett eleget szegény az árvaházban. Miért kell még belerúgni kint is ? Engem nem érdekel, hogy az örökbe fogadott testvérem nem vér szerinti. Csodálatos testvérünk. Jobbat nem is kívánhatnánk. Az olyan rokont pedig, aki hangoztatná, hogy nem ő fogadott örökbe, rögtön eltiltanám a vérszerinti gyerektől is. Egy buta, szívtelen rokonra nincsen szükségünk.
2016. nov. 22. 17:23
2 es vagyok. A 8 as a számból vette ki a szót!
2016. nov. 22. 17:29
Engem is örökbe fogadtak és a nagyszülők engem máshogy kezeltek mint a vérszerinti unokákat de nekem ezzel soha nem volt gondom. Engem a szüleim fogadtak örökbe ők meg soha nem tettek külőnbséget és csak ez számít. Azt meg szánalmasnak tartom aki azért vinnyog merz karácsonyra nem kapott a nagyszülőktől drága ajándékot.
2016. nov. 22. 17:47
További kérdések: