Miért? Utazás pici gyermekkel?
Egy kérdést szeretnék feltenni itt a főként családos embereknek mindenféle rosszindulat nélkül egyszerűen csak szeretném megérteni a dolgot illetve a gondolatmenetet!
Éppen a párommal utazunk nyaralni és több alkalommal tapasztaltuk hogy családok elindulnak 1-4 éves korú kisgyerekekkel akik sok esetben nem bírják a több mint 5-10 órás repülőutat buszozást...
A gyermek nyilván kínjában nem bírja az utat ami érthető de mégis miért gondolják azt a szülők hogy mégis belevágnak és ekkora távolságot megtesznek a pici gyermekkel!
Előre köszönöm az értelmes válaszokat
De sértegettél, mikor azt gondoltad egy szülő nem, vagy nem olyan adófizető, mint a Jancsika, aki ott utazik és nincs gyereke.
Miért te nem a sajátodat ismételgeted? Egyszerűen nem tudsz a saját kis világodból kilépni. Azon meg ne lepődj már meg annyira, ha valaki sajnálja a gyerekedet, iszonyú látni, ha egy szülő ennyire ledegradálja, és jogfosztottá teszi a saját gyerekét. vagy te magad is ilyen megfelelési kényszeres vagy, hogy azt nézed ki mikor mit gondolhat rólad??
A repülő, BKV, vonat és társai nem luxus szolgáltatás amihez masszás, és relax szoba jár, hanem tömegközlekedési eszközök. Aki ezekre dolgozni/aludni/ relaxálni száll fel, az bocs de hülye. Ahogy írják előttem, azért szállsz fel hogy A-ból B-be eljuss. Pont, ennyi. A többit meg már leírtam a ma reggeli kommentemben. Egy kisgyerek is pont olyan ember mint a Jancsika kettővel előtte lévő széken.
Nem értünk egyet, ez van, én itt befejezem.
Ha a gyerekedet alkalmazkodni tanítod a közösséghez, az nem degradáló. "Iszonyú látni" - de nem látod, csak hibás következtetést vonsz le egy egytémas anonim online beszélgetésből.
Nem mondtam, hogy nem vagy olyan adófizető, mint más, tudom, mit mondtam, a többit Te költöd hozzá. Lehetne erről és a társadmi felelősségvállalásról még sokat beszélni, de ez nem itt és most lesz.
Én azt gondolom, hogy a másikat gyökérnek, idiótának nevezni, arról beszélni, hogy aki megdugta az szerencsétlen-e, az olyan direkt és egyértelmü személyes sértegetés, amit én nem követtem el, még ha van is olyan mondatom, amit eltúlozva vagy kifordítva magadra vettél és rosszul esett.
Elnézésedet kérem amúgy, ha megbántottalak. Ezzel én befejezem, folytathatod abban a tudatban, hogy további kommenteles híján nem fogok tudni már védekezni, vagy abbahagyhatod Te is, éa mehetünk a dolgunkra.
Simán lehet sok mas téma, amiben mi kerülünk egy oldalra, és ott meg azt fogjuk gondolni a másikról, hogy milyen jóarc és szimpin látja a dolgokat.
Óóó értem, tehát ha már nem tudod letagadni, akkor te itt befejezted.
Idéznélek: "Ugyanakkor a gyerek költségeinek jelentős részét a társadalom fizeti, az is, akinek a fülébe ordít a buszon. Legalább emiatt is többet érdemel a másik a "leszarom ha zavar"-nál"
Szóval a gyerek kussoljon mert a gyereknélküli fizeti az adót. És ez neked nem sértő. Persze, menj csak nyugodtan, végül is vitázni te sem tudsz hiába fogod modorosra, hihetetlen hogy ledegradálod a gyerekeseket, meg a gyereket. És ha nem tűnt volna fel itt több válaszoló van, de te nekem írsz olyan dolgokat amiket nem is mondtam neked.
Mi egyszer utaztunk repülővel az akkor 2 éves fiunkkal Budapestről Münchenbe. Azért is ezt választottuk, mert rövid út (meg szeretjük Münchent). Nagyon rákészültünk, az odaút meglepően sima volt. Visszafelé is az lett volna, de 1,5 óra késéssel indultunk...volt némi nyüglődés, de a személyzet nagyon segítőkész volt (nem fapados...). A szállodában is szerintem jól viselkedett a pici. Mi szuperül kikapcsolódtunk, teljesen más volt, mintha itthon nyaraltunk volna.Ha nem született volna tesója idén, tuti mentünk volna újra repülővel valahova.
Egyébként őszintén, amíg nem voltak gyerkeink, sokat utaztunk, de sohasem a gyerekekkel volt a gond. A tahó utasok, akik rám döntik a széküket pl, azok zavartak. A szállodákban meg a részeg felnőttek (főleg az all inclusive helyeken).
Aztán pl a tesómék külföldön élnek, nemrég született baba. Most ők ugye fognak gyakran hazajönni ( és tudom, nyaralásra vonatkozik a kérdés, de nincs senkire ráírva). Aztán szvsz mivel úgyis megszokja a repülést, fognak menni nyaralni is hamar.
Röviden: a szülő is ember, szeretne kikapcsolódni. Az elvárható, hogy a szülő (itt mindenki csaj az anyáról ír, de nálunk van apa is), készüljön fel, készítse fel a gyereket, és tegyen meg mindent a nyugodt utazás érdekében.
Dunsztom nincs :D 2 évesem van és nekem abban semmi kikapcsoló nincs, hogy hallgatom az üvöltését és még frusztrál is, hogy másokat is idegesít. Nem is mennék vele hosszabb útra. De volt jó 22 órás buszutas élményem 1.5 éves és 3 éves gyerekekkel. És tényleg nem emlékszem, hogy fél percnél hosszabb ideig nyűgösködtek volna. Mögöttünk a pánikolós utas viszont idegesített és a bepiált nyugdíjasok is :)
Ergo kiszámíthatatlan ki hogy bírja az utat és nem csak a kisgyerekes család lehet idegesítő.
5 hónapos kora óta visszük hosszú utakra, most lesz 5 éves. Egy nyaralás konkrétan 9000km-t jelent és igen,hosszú órákat az autóban. Ráadásul odafigyelünk a biztonságra és eddig menetiránynak háttal ült. Soha nem votl ebből probléma. Imád utazni, imádja a tájat nézni,megbeszélni,amit látunk. Nálunk nincs telefonozás és tabletezés az autóban sem.
Vannak gyerekek,aki nem bírják. Oka lehet egy visszamaradt csecsemőkori reflex,ami miatt nem bírnak egy helyben ülni. Emellett a neveletlenség,hogy el vannak kapatva, kialakították (igen,szándékosan írtam így) nála a hisztizés jogát valamint megtömik nasival és nyilván akkor rossz ennyit ülni, plusz a cukortól pörög. Én at látom,hogy a normálisan működő családokban nincs vergődés (nem,nem a terrorról van szó),hanem a gyerekkel meg lehet beszélni a dolgokat. Az enyém sincs különb anyagból gyúrva,nem is egy tejbetők,de mindent meg lehet vele beszélni. Nyilván ez befektetést igényel,de elég gáz,ha a szülő nem tudja kezelni a saját gyerekét.
Másrészt meg nehogy már x évig csak max a Balatonig jussak el,mert gyerek van! Szokatás és talpraesettség kérdése és a gyereknek sem lesz nyűg. Most pl 2 hónapon belül 2x autózzuk át Európát. Jövő héten indulunk megint és már pakolja a kis színezőit és tűkön ül,hogy indulhassunk. Tudja,hogy merre fogunk menni és alig várja,hogy bizonyos dolgokat újra lásson.
Buszra én magam sem szállnék fel, mások fin*ását és röhögését hallgatni x napig. Repülő:gondolom 10 órás utakra azért nem évente többx mennek,így azt az egyszeri alkalmat bírja már ki a gyerek,bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!