Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért? Utazás pici gyermekkel?

Miért? Utazás pici gyermekkel?

Figyelt kérdés

Egy kérdést szeretnék feltenni itt a főként családos embereknek mindenféle rosszindulat nélkül egyszerűen csak szeretném megérteni a dolgot illetve a gondolatmenetet!

Éppen a párommal utazunk nyaralni és több alkalommal tapasztaltuk hogy családok elindulnak 1-4 éves korú kisgyerekekkel akik sok esetben nem bírják a több mint 5-10 órás repülőutat buszozást...

A gyermek nyilván kínjában nem bírja az utat ami érthető de mégis miért gondolják azt a szülők hogy mégis belevágnak és ekkora távolságot megtesznek a pici gyermekkel!

Előre köszönöm az értelmes válaszokat

#utazás #empátia #pici gyermek
2019. júl. 10. 14:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
48%
Mpst komolyan kisgyerekes családok ne járnjanak külföldre nyaralni? Sőt wellness szállodába se, mert zavarnak másokat? Sőt igazából jobb ha nem is mennek sehova 10 évig nem? Hisz felnőtt ember kibirja, hogy csak állatkertbe, cirkuszba meg bábszínházba és játszóházba járjon... Tök izgi... Ja bocs, gondolom ha rajtatok múlni akkpr a bkv-ra se szállhatnának fel... Én sem szretem ha a gyereknek mindeb meg van engedve, de azért ez túlzás...
2019. júl. 10. 16:42
 22/68 anonim ***** válasza:
84%
Pont ezért járunk gyerekmentes szállodákba, autóval.
2019. júl. 10. 16:50
 23/68 anonim ***** válasza:
61%

18. Én nem töröltem!

Oké, hogy mást gondolunk, de azért szerintem nem azzal kell a másikat lereagálni, hogy "te vagy a hülye, amiért zavar".

Bkv-n az a tapasztalatom, hogy ha nem arcoskodik vki, hanem próbálja megnyugtatni a gyereket és elnézést kér, azt jobban tolerálják.

Szerintem a kisgyerek azzal jár, hogy amíg nem tud megfelelően viselkedni egy adott helyzetben, addig nem viszem oda.

2019. júl. 10. 17:31
 24/68 anonim ***** válasza:
10%

24

Ezért a vérmamik szét fognak szedni.

Tök igazad van.

2019. júl. 10. 17:34
 25/68 anonim ***** válasza:
46%

24: ez a te véleményed. Másé meg más.

Nekem spec az, hogy nem karanténba zárattam magam, hanem gyereket szültem.

2019. júl. 10. 17:47
 26/68 anonim ***** válasza:
83%

#24:

Egy pici gyerek sok esetben nem tud viselkedni a tömegközlekedésben. De ettől még nem lehet 50 km-re is gyalog menni vele.

Reggelente korán kelünk, irány a bölcsi. Nem azért, mert direkt idegesíteni akarom a nagyérdeműt, hanem pénzre van szükségem. A kicsi nyűgös, hisztis. Nekem sincs virágos jókedvem. Vagy őt nyugtatom, vagy a nagyérdeműt.

Sok más esetben is türelmetlen, nyűgős lesz és zavar másokat. Pl. postán, boltban, mikor sorban állunk. Érdekes, csak annyira zavaró, hogy mindenki rondán néz. De annyira nem, hogy előre engedjenek vele.

Egy 4-5 órás út hosszú. Azt is kizártnak tartom, hogy elejétől a végéig sír egy gyerek. Azt elhiszem, hogy hangos.

Viszont ott a másik oldal: sokan utálják a gyerekeket. Ne sírjon. Oké. Ne egyen, ne igyon, ne nevessen, ne beszéljen, ne játsszon. Csak üljön vigyázzban. Ez nem oké. Volt hozzá szerencsém, vonaton, mikor a mellettünk lévő sorban ült egy ilyen nyanya. Csapkodott, sóhajtozott, mert szólancoztak a gyerekek. Aztán rájuk ordított, hogy fogják már be a po.fájukat.

Pár ilyen eset után hidd el, hogy te is megedződsz, és nem fog érdekelni, hogy mit gondol egy idegen.

Akik legtöbb esetben semmivel se viselkednek jobban, mint egy 4 éves.

2019. júl. 10. 17:51
 27/68 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem utazol 10 órás repülőútnyira, az karantén?

Utolsó: persze, a bkv sokszor muszáj. Nekem is kell a csecsemővel néha buszra, villamosra szállni, nem szoktam örülni. Most egész szépen utazik, de egyszer sírt egy csomót egy hosszabb úton (a szűrővizsgálatára utaztunk be a városba), nagyon rossz élmény volt, szégyelltem magam, és fel se mertem nézni. Végig próbáltam nyugtatni a gyereket, így csak egy vki oktatott ki.

Ettől függetlenül az én dolgom, hogy gyereket szültem, teljesen jogos elvárás mástól, hofy az én vállalásom miatt ne neki legyen kellemetlen.

Ha vki tarantulát tenyészt, azt is felviheti a buszra és ráengedheti másokra? Pedig annak még csak nem is a dolgozó emberek fizetik az oltását, iskoláztatását.

2019. júl. 10. 18:25
 28/68 anonim ***** válasza:
72%

Hát, én gyerekesként is megértem valahol... önként csak a Balatonra megyünk idén (autóval), és nem azért, mert nem vágyunk a horvát vagy a görög tengerpartra, hanem mert a kisebbik gyerekünk 7 hónapos lesz, és úgy utál utazni, hogy örülünk, ha a Balatonig eljutunk vele agyvérzés nélkül (cirka 2 óra tőlünk). Horvátországig tuti tökön szúrnánk magunkat, repülőre meg gondolni se merek. Majd ha már jobban bírja, 1-2 év múlva, megyünk a tengerhez autóval, repülővel meg akkor, ha nagyobb és tényleg nem arról szól, hogy kínlódunk csak, míg oda nem érünk. Nem is feltétlen a többi utas érdekel, az én idegeim se bírnák, hogy órákon át megy a bőgés meg a szenvedés, magamat már csak nem szivatom. Szerintem ezt a pár évet azért ki lehet húzni a közelben.

A nagyobbik például 4 éves, vele lazán elindulnék már repülővel, teljesen normális, meg lehet vele beszélni, hogy nyugton kell maradni, hosszú az út, rajzoljunk, játsszunk stb. Majd ha a kicsi is itt tart, akkor repülünk.

2019. júl. 10. 18:43
 29/68 anonim ***** válasza:
72%

Marha egyszerű pedig: 2 óra repülővel, vagy 10 óra autóval. Vajon melyik jobb egy gyereknek? Nem beszélve a biztonságról.

Nem tetszik másoknak? Ez van.

2019. júl. 10. 19:09
 30/68 anonim ***** válasza:
82%
Az abszolut csecsemökoron túl tetszik vagy nem tetszik, nagyobb részben a szülőn múlik a gyerek viselkedése. Tavaly Spanyolországba utaztam repülővel, nem nyaralni egyénként, és két kisgyerek, két és három év körüliek végig visitották az utat. Más más szülőhöz tartoztak. Idén is utaznom kellett ugyanoda. Mikor leult elém egy család egy kétéves forma kisfiuval, elöre rettegtem. Reméltem, hogy aludni fog, de egy percet sem aludt. Viszont csodák csodája anyukáka végig foglalkozott vele. Volt képeskonyv, mesehallgatás fejhallgatoval, jo, egy kis tableten mesenézés is, és egy két minimális nyöszörgést leszámitva tök nyugalom volt. Szoval ha egy emberben van tapintat a többi embertársa iránt, és más nyugalma is fontos neki, nemcsak a sajátja, az igenis mérlegel, hogy lehet e normálisan utazni a kisgyerekével, és felkészül a gyerek lefoglalására és megnyugtatására. Nekem rém ellenszenvesek mindazok, akik konkrétan leírták itt, hogy lesz.rják a többieket. Ezért ilyen a világ, amilyen.
2019. júl. 10. 19:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!