Anyukák, Ti, hogy utaztok az autóban 2 gyermekkel?
Üljenek hátra a gyerekek, te meg előre. A két szélére kell tenni az üléseket, és akkor nem tudja bántani, de szerintem egy 3 éves már nem bántja a kisebbet.
2012. júl. 20. 12:01
2/11 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom egyébként,hogy talán nem bántja majd.Elég jó kisfiú,nincs vele ilyen téren gond,de az új helyzet hozhat új dolgokat is.Kipróbáljuk egyenlőre így,más megoldást nem látok nagyon.Köszönöm a válaszodat,várom még a többiek tapasztalatait.
A Ti autótokban nem lehet a légzsákot kikapcsolni az anyósülésnél? Általában az összes kocsiban ki lehet, pont a babahordozó miatt. Az lenne a legjobb ha a baba ott ülne elől, ha nem megy, akkor ahogy az első mondta.
2012. júl. 20. 12:06
Én akkor sem ültem hátra a fiam mellé, amikor még nem volt tesója, mondván, hogy szokja meg, hogy egyedül ül, hiszen én is sokszor hozom-viszem. Most hogy ketten vannak, ketten ülnek hátul. Nem bántja a nagy a kicsit. A nagy két és fél éves, a kicsi pedig három hónapos. Sőt múltkor az egyik nagymama hátra akart ülni a nagyfiam mellé (a kicsi nem volt velünk), s a fiam közölte, hogy az a tesóm helye.
2012. júl. 20. 12:08
5/11 A kérdező kommentje:
Ez aranyos volt,kedves utolsó!Sajnos a légzsákot pont nem lehet kikapcsolni nekünk,ezért a dilemma.Kisfiam nem tudom,hogy reagál majd,mert én meg mindig mellette ültem,kéznél voltam,ha gond volt :(
Hátul ül a két gyerek (októbertől 3 ül hátul), elöl mi ketten apával (én vezetek amúgy). Soha nem ült hátra apa, és én sem ülnék hátra, ha apa vezetne.
Ha a nagy bántja a picit, ott komoly problémák lesznek otthon is, nem csak az autóban, de erre ne is gondolj.
A lényeg, hogy jól vagy te elöl a kocsiban, nem kell hátra ülni. Nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek.
2012. júl. 20. 12:15
mi elől, a két gyerek (2,5 éves, 7 hónapos) hátul. Soha nem bántotta a nagy a kicsit. Nálunk sem lehet kikapcsolni elől a légzsákot. Illetve talán lehetne, de az egész műszerfalat le kell szerelni miatta, ami nagyon drága, vagy valami hasonló ok miatt nem lehet kiiktatni, már nem tudom. Én elférek hátul, de nem szoktam oda ülni.
2012. júl. 20. 12:20
De ha a két szélső üléshez kötöd, és kombi az autód, akkor el se éri szerintem, köztük van egy fél embernyi hely :)
Ha hátra akarsz ülni, akkor meg kapcsold ki elöl a légzsákot és bekötheted az anyósülésre a kicsit. Mondjuk ezt én csak akkor csináltam, ha egyedül vittem, értelemszerűen én vezettem. Mióta ülése van, nem a hordozó, azóta hátul ül ő is.
2012. júl. 20. 13:03
Nálunk a nagyobb 2éves a kicsi 3 hós. Hátul ülnek az egyik ülés a jobb, a másik a bal oldalon van. Nem bántja a nagyobb a kicsit,sosem piszkálta el sem ér odáig,mert van egy kis távolság közöttük. Én az elejétől így csináltam.
2012. júl. 20. 14:30
Én is most vagyok terhes a kistesóval a fiam 2 év 9 hónapos lesz mire megérkezik a kicsi.Én nem is gondoltam arra hogy hátra ülök majd hozzájuk,bár nekem a fiam most is egyedül ül hátul akkor is ha Apa is velünk van.
Szerintem már most ülj előre had szokja a 3 évesed a helyzetet.
2012. júl. 20. 15:05
Kapcsolódó kérdések: