Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért? Utazás pici gyermekkel?

Miért? Utazás pici gyermekkel?

Figyelt kérdés

Egy kérdést szeretnék feltenni itt a főként családos embereknek mindenféle rosszindulat nélkül egyszerűen csak szeretném megérteni a dolgot illetve a gondolatmenetet!

Éppen a párommal utazunk nyaralni és több alkalommal tapasztaltuk hogy családok elindulnak 1-4 éves korú kisgyerekekkel akik sok esetben nem bírják a több mint 5-10 órás repülőutat buszozást...

A gyermek nyilván kínjában nem bírja az utat ami érthető de mégis miért gondolják azt a szülők hogy mégis belevágnak és ekkora távolságot megtesznek a pici gyermekkel!

Előre köszönöm az értelmes válaszokat

#utazás #empátia #pici gyermek
2019. júl. 10. 14:59
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
41%

48. A szabadságot addig terjed, amíg másét nen korlátozod. Kerdés, pokollá teheted-e más utazását, amiért ő szintén fizetett.

A gyerekek ha úgy viselkednek, nem a "kis kellemetlenség" kategóriába esnek.

Engem még a normál hangerejű felnőtt beszélgetés is zavar, sokszor dolgozni szeretnŕk út közben, de tudom, hogy nem lehet mindenkitől totál csendet várni.

Amúgy sokat segítene, ha lenne csendes és hangos zóna mint pl a holland vonatokon.

2019. júl. 12. 08:36
 52/68 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Ezért nem utazunk 10 órát kocsival, csak hogy a gyerek ne zavarjon senkit. Hiába vagy óvatos, kipihent, betartod a KRESZ-t, elég egy állat, és örülsz, ha túléled. Pont a gyerekeim azok, akik miatt a biztonságos közlekedést választjuk. Még ha a repülő út annyiba kerül, mint egy hét nyaralás.

Egy kis sírástól meg senkinek se lesz baja.

Vettünk színezőt, új játékot, hogy minél jobban el tudjuk foglalni az úton. Neveljük, foglalkozunk vele, nem hagyjuk rá, hogy vadállatként viselkedjen. Ezzel együtt is lehet, hogy hangoskodni fog. Ebben az esetben életbe lép, hogy lesz.arom, kinek nem tetszik.

Nálunk 3 gyerek van, 4-5 év korkülönbséggel. Ezzel az erővel se mi, se a nagyobb tesók nem mehetünk soha nyaralni.

Aki szerint a repülőn zavaró egy kisgyerek, attól szeretném kérdezni: egy 4 órás vonat úton a Balatonra nem az? Vagy ott nem baj, ha a 45 fokos, zsúfolt kocsiban Kelenföldtől Keszthelyig ordít?

2019. júl. 12. 08:38
 53/68 anonim ***** válasza:
76%

"A gyerekek ha úgy viselkednek, nem a "kis kellemetlenség" kategóriába esnek."

Az a baj, hogy felváltva beszálsz 2 különböző dololgról. Egy babának nincs úgymond viselkedése, ha baja van akkor üvölt, és mint írtam bizonyos EQ fölött ezt képes az ember felfogni.

A 4 éves viselkedése meg tőled függ nagyban, hogy hogy nevelted, meg mennyire próbálod az úton lefoglalni, hogy addig se mást idegel ki. A gyereket meg nem úgy "óvjuk" a környezetétől, vagy neveljük, hogy bezárjuk hanem megtanítjuk viselkedni. Szóval a te bajod most nem is a rossz gyerek, hanem a neveli nem tudó/akaró szülő.

2019. júl. 12. 08:42
 54/68 anonim ***** válasza:
29%

Egy pillanatig nem a gyereket hibáztattam, ezt fentebb le is írtam. Persze, nem a 4 fal között neveljük a gyereket, de fokozatosan.

Nekem, ha utas lennék, az lenne a lényeg, hogy ne hangoskodjon a gyereked. Hogy ezt hogyan és mennyi idő alatt tanítottad meg neki, az a Te dolgod. Ha felsír egy csecsemő az nem baj, ha órákig ordít az igen. Csecsemőt nem lehet nevelni, de azért ismerni lehet őket. Nagyobb gyereket nevelni kell, de mondjuk egy dackorszakosnál jó nevelés mellett is lehet gond.

Balaton: persze, a 4 órás vonat Balatonra se jobb, mint az 5 órás repülő, max ott az áldozatoknak legalább valamennyi menekülési lehetősége van, ha átmegy más kocsiba.

Én a Balatonra sem vinnék vonattal kisgyereket, csak ha már korábban rövidebb utakon "teszteltem".

2019. júl. 12. 08:59
 55/68 anonim ***** válasza:
71%

#54: Ezek szerint 10 vagy 15 évesen se mehet a gyerekem nyaralni, ha az 5 éves tesó nyűgös, mikor a kistesó nem megbízhatóan kussol 5 órán át?

Egyébként akit zavar a gyerek, azt en bloc zavarja. Az ott vagyunk már, a csacsogás, a huszadik miért, a vihorászás, az anyanézdanyanézdanyanézd. Nem beszélve a tíz perces vitákról két tesó közt, mert hozzáért, ránézett, vagy eggyel több ropit evett.

Egy gyerek ilyen. Főleg, ha unatkozik és ülnie kell.

Majd ha lesz gyerekmentes repülő, akkor jobb lesz. Már akinek. Van, aki a reggeli diákjáraton is puffog, hogy nincs elég hely a banyatanknak.

2019. júl. 12. 09:33
 56/68 anonim ***** válasza:
39%

Ha 2-3 ember ugyanazt gondolja, es hozzá agresszíven pontoz, én meg nem pontozom a másikat, az pont elég a 100-0%-hoz. És ebből milyen következtetést vonsz le? Még a lapos földben is van 3 ember, aki hisz, velük vitatkozva ugyanez a százalék arány lenne. Itt is voltak olyanok, akik egyetértettek a Kérdezővel, olvass vissza, csak már kiléptek a vitából, mert nyilvánvalóan értelmetlen.

A Ti érvelésetek nyilván nem hasonlítható a lapisföldesekhez, sok jót is írtok. Ugyanakkor ezt a hülye agresszív kommunikációt én nagyon utálom, nagyon zavar, szóval ennek örülhettek, de semmi nem lesz igazabb attól, ha megpróbális verbálisan a sárba döngölni a másikat.

Sajnáld nyugodtan egy ismeretlen ember ismeretlen gyerekét, szerinted ennek mi értelme? Akik ismernem minket, nem sajnálják és én se sajnálom (max a klímaváltozás és hasonlók miatt, de ez tényleg totál off).

2019. júl. 12. 10:40
 57/68 anonim ***** válasza:
61%

Miért te talán nem sértegeted a másikat mikor írod itt az adófizetős dumádat? Tudod a szülők pont olyan adófizetők, mint a gyerekkel nem rendelkezők, de ha te olyan embernek érzed magad akit ezért kevesebb jog illet meg, te dolgod, de semmi jogod mást ezzel traktálni.

Ez az "merazénadómból" a világ legnagyobb prosztósága amúgy is. Tudod te hogy az a nő akinek a gyereke zavar mennyi adót fizetett már be korábban? Lehet ha megtudnád leesne az állad. Ez az egész vitád nem szól másról, mint hogy a gyerekkel rendelkezőknek el kéne bújni a föld alá úgy jó 10 évre, mert másokat zavarhatnak. Ez szintén sértő. Ahogy korlátoznál mást a nyaralásban mert szerinted amúgy is időpocsékolás.

2019. júl. 12. 10:46
 58/68 anonim ***** válasza:
69%
Persze, ha kifogysz az érvekből (eddig se voltak amúgy, csak annyi, hogy te nem szeretsz utazni, nem érted, másnak minek kell), akkor rögtön a másik az agresszívan kommunikáló.
2019. júl. 12. 10:48
 59/68 anonim ***** válasza:
62%

51:

"A szabadságot addig terjed, amíg másét nen korlátozod. Kerdés, pokollá teheted-e más utazását, amiért ő szintén fizetett"

Lóf.szt. Eljutsz A-ból B-be? El. Bántott valaki? Nem. Akkor ennyi, nincs korlátozva a szabadságod.

Dolgozni meg nem útközben kell, hanem munkaidőben. A repülőn nem fizettél irodaszolgáltatást, szóval ne csinálj úgy, mintha a munkahelyed lenne.

2019. júl. 12. 10:56
 60/68 anonim ***** válasza:
59%

Az adófizetés nem sértegetés. Az, hogy "sajnálom a szerencsétlent, aki megdugott", az sértegetés és agresszív kommunikáció. Itt nem én fogytam ki az érvekből. Igazából két teljesen különböző dolgot gondolunk, és nem tudunk egymás álláspontjához közelíteni. Mindket fél a saját érveit ismétli. De ettől még én nem személyeskedtem Veletek, ha ezt nem látod, akkor sajnálom.

Én benne vagyok, hogy befejezzük, mert értelmetlen.

2019. júl. 12. 10:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!