Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért eteti sok anyuka a...

Miért eteti sok anyuka a gyerekét a bevásárlóközpontban? 28F

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem de annyira fura látni hogy sok anyuka a pékárunál fog egy kiflit és odaadja a gyerekének hogy egye meg. De olyat is láttam hogy egy chipset bont meg az anyuka. Hasonló a helyzet az üdítőkkel is. Játszani is szoktak a játékokkal ha van eladó játék. Persze ezek nagy részét ki sem fizetik a kasszánál ( főleg a pékárukat)
2018. dec. 23. 08:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
83%

Miért nem lehet magatokkal vinni valamit enni-inni, ha tudjátok, hogy a gyerek úgyis igényli? Miért kell odaadni valamit, amit még nem fizettetek ki? Nem olyan nagy dolog pár szem kekszet, műzliszeletet, betenni egy dobozban a táskába meg mellé egy üveg vizet odakészíteni.

Béna kifogás, hofy a végén úgyis kifizetitek, mert nyilván ez ritka. Legalábbis abból kiindulva, hogy sok szülő nem fizeti ki. Nem egyszer voltam ennek tanúja.

2018. dec. 23. 21:20
 42/66 anonim ***** válasza:
20%
Az engem nem érdekel hogy te azt lattad hogy valaki igy lop, minket ne vegyel egy kalap alá egy ilyennel. En mindig!!! kifizetem amit odaadok enni a gyereknek, soha nem történt meg hogy akár egy kiflit is elloptam volna. Kikerem magamnak és a többi hozzaszolo neveben! Jah és ezután is oda fogom adni :))
2018. dec. 24. 00:39
 43/66 anonim ***** válasza:
86%
nálunk alap hogy amig nem fizetjük ki adig nem eszük meg nem iszuk meg ,és gyerekeimet is ere tanitotam meg.
2018. dec. 24. 05:46
 44/66 anonim ***** válasza:
17%

Sokkal szívesebben adtam neki kiflit, mint édes kekszet vagy müzliszeletet. Ugye kitalálható, hogy miért? Az egy dolog, hogy azt honnan is tudná bárki, hogy a táskádból vetted-e ki vagy csak a polcról, de a sok cukor se tesz jót egy kisgyereknek. Keksz és műzli felesleges kalóriabevitel mind a kettő.

De olyan jó, hogy tényleg ennyi felelősségteljes szülő van. Megnyugtatásotokul még azt hozzátenném, hogy kicsinek kapott kiflicsücsköt, hogy nyugalmas legyen a bevásárlás, már hat éves, de nem igényli se a kiflit a boltban, se nem akar kibontani semmit és azonnal megenni. Pedig szájtépés se volt és magyarázkodás, egyszerűen látja, hogy mi sem teszünk így. Szóval ha lenne most egy 2-3 évesem ugyanúgy odaadnám neki, de közben eszembe jutna, hogy jajj hány embert botránkoztatok meg ezzel. :-D

2018. dec. 24. 06:00
 45/66 anonim ***** válasza:
72%

Nem olvastam végig a kommenteket, de erre szoktak rámenni a véranyuk mint a vércsék, hogy "nem vagyok paraszt amiért a kölkömet a Tescóban eteteeeeem" meg "máshogy nem tudom megóóóóódaniiiii" :D. Aztán meg jön tőlük az "és az nem zavar, amikor a felnőtt eszi a csokit?"... de az is, és valszeg azokból a gyerekekből lesz, akit ott etetnek a szupermarketben, és nem tanulja meg azt, hogy nem illik.

Én is elítélem ezt, mert egyszerűen nem illik csinálni. Senki nem akkoa királynő, hogy az aranygyűrű leesne az ujjáról akkor, ha olyan sok időt kell majd a boltban tölteni, előtte bekészít a táskába némi nasit a kölöknek, és vásárlás előtt bemutatja a biztiőrnek. De azért egy gyereknek, hacsak nem szopis csecsemő meg, illene kibírnia egy vásárlást anélkül, hogy a szupermarket választékából csócsáljon vmit. Persze nem a gyereket hibáztatom, mert ő honnan tudná, hogy ezt nem illik és még nem is etikus (mert ugye azelőtt ette meg, hogy kifizették volna, arra meg nincs garancia, hogy tényleg ki is fizetik)... meg a legtöbb össze-vissza morzsál aztán fel nem takarítaná...

Öcsémmel mi felnőttünk simán anélkül, hogy a boltban kajáltunk volna, pedig volt, hogy apám külföldön dolgozott évekig, és egy nagyi sem tudott besegíteni, így mentünk 1+ órás bevásárlókörutakra anyukámmal, mégis meg tudott minket nevelni.

2018. dec. 24. 07:54
 46/66 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy előre csomagolható nasiból nemcsak cukros sz...ok léteznek. Otthonról is lehet kiflit vinni, vagy kölesgolyót. Kifogás az van, magunkba nézés zéró. Jellemző.
2018. dec. 24. 07:56
 47/66 anonim ***** válasza:
72%
Hozzátenném, hogy sztem a kenyérsercli, kiflicsücsök, egy szem szőlő még oké, mert ott nem az egész terméket pusztítja be a kölök. Csak épp nem összesen ennyi szokott lenni, hanem itt egy túró rudi, ott egy egész pogácsa, egy egész banán... aztán hol a garancia, hogy ki lesz fizetve?
2018. dec. 24. 07:58
 48/66 anonim ***** válasza:
90%
Van két gyerekem. A bevásárlás előtt ellátom, és még soha nem fordult elő, hogy így ne bírta volna ki a bevásárlás végéig evés nélkül. Nyáron víz van nálunk mindig saját kulacsban. Az más kérdés, hogy valamit nagyon megkíván, de a válasz évek óta ugyanaz, és soha nem változik: amíg nem fizettük ki, nem a miénk. Kész. Ezt szokták és tanulták meg, a 6 évesnek már eszébe sem jutna kérni kifizetetlen dolgot, a három éves sem raplizik ezen soha.
2018. dec. 24. 09:20
 49/66 anonim ***** válasza:
84%

Kekszből nyilván csak az agyoncukrozott létezik, műzliszeletből szintén. Véletlenül sem jutott eszetekbe, hogy esetleg sós változat, netán otthon készült...vagy az, hogy ezek csak példák voltak, és mást is lehet ám vinni, amit a gyerek könnyen elfogyaszthat.

Rugózzatok csak a lémyegtelen részleteken, miközben a boltban etetitek a gyereket a ki nem fizetett termékkel, ami miatt a normális embereket is árgus szemmel lesik a biztonsági őrök, mint ha a gyerekes szülők lopnának.

2018. dec. 24. 09:42
 50/66 anonim ***** válasza:
84%

Kiflit is lehet táskában tartani. Az nem egy olyan csoda hely ahol csak az édesség fér el.

Mindegy ki van e fizetve utólag, akkor is bunkóság és nem illik. Még úgy sem hogy a kasszás már meg sem lepődik rajta. De látom sok embert totál nem érdekel mit illik és hogy kéne viselkedni.

Bolton kívül is ez van, ez csak egy pl amit itt boncolgatunk.

2018. dec. 24. 09:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!