Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám elfogadtatni...

Hogyan tudnám elfogadtatni vele, hogy nem lesz testvére?

Figyelt kérdés
Nem gondoltam, hogy ez probléma lesz, de mostanában mindennapos téma, hogy kistestvért szeretne.
2018. nov. 24. 07:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
45%
A lakas igenis kb letkerdes manapsag...manapsag 2 felnott ember fizetesebol is 15-20 ev hitellel lehet csak panellakast venni, ha a nullarol indultak! Es itt panelrol beszelunk, nem ujepitesu lakoparki lakasrol! Nalunk ugyanez volt...3 gyerek, nulla lakas. En legidosebbkent elkoltoztem, a belem kidolgoztam az alberletert, a fizetesem 90%-a rament, honap vegen enni is alig tudtam! Mikor osszekoltoztem a nem tul jol kereso ferjemmel, egy picit felre tudtunk tenni,havi par tizezret, amibol lett par szazezer, az is elment egyikunk mutetjere es gyogykezelesere...ekkor az egyikunk orokolt egy lakast, ami a mai napig nem a mienk hiszen tobb testver tulajdonresze van benne, csak ok meg fiatalok es otthon laknak. Nem adhatjuk el, nem koltozhetunk el, minden penzunk felujitasra megy hogy elheto legyen! Igy is egy evtizedre el vagyunk adosodva a felujitasert felvett hitellel. Autot venni remenyunk sincs. Dolgozunk mindketten, en hetvegen is, hetkoznap ejszaka is. Igy jol elunk viszonylag, es talan lesz jobb is. 1 gyerekunk van, 20 eves korara szeretnenk neki egy lakasra osszesporolni foggal korommel is, hogy neki ne igy kelljen elnie. Vannak egyke ismeroseim, akiknek volt annyi esze a szuleinek h lakassal inditottak oket utnak az eletben, vigan megelnek reszmunkaidos allasbol, nem stresszelnek azon h ott van 3 masik testveruk aki ki akarja oket tenni onnan...a fel karomat odaadnam ezert.
2018. nov. 24. 10:40
 12/30 anonim ***** válasza:
50%

Az is nevelés kérdése, hogy a már megkapott javakat hogyan becsülje meg. Neki egyelőre az a dolga hogy tanuljon. A maga módján megdolgozik, mert amikortól lehet, menni szeretne diákmunkára, pedig nem szorul rá.

Nekem semmi gondom azzal, aki máshogy fogja fel a dolgokat, de sok esetben inkább irigységből jönnek dolgok ki az emberekből. Pedig sokkal inkább az lenne a lényeg, hogy mindenki a saját dolgával foglalkozzon. Na meg a saját életével. Egy szerényebb, korlátozott anyagi lehetőséggel rendelkező ember hamarabb kívánja halálba a módosabb embertársát, mint fordítva. Sőt, akinek több van, az rendszerint nem foglalkozik sem a csórókkal, de fordítva meg, bezzeg ilyen olyan kocsija van, bezzeg alá tették, bezzeg stb. És itt is minden második ember arctalanul ezeket köpködi! :) de lepereg, elhiheted. :))

2018. nov. 24. 10:56
 13/30 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is ha ovis még, akkor elég annyi, hogy nem lehet. Ha iskolás, beszélgethettek a témáról őszintén, hogy nincs rá pénz, vagy nem jó az egészségetek. Szerintem nem kell úgy beállítani a dolgot, hogy automatikusan jobb egykének lenni, vagy hogy rossz, ha valakinek testvére van, hiszen nem mindig az.
2018. nov. 24. 11:23
 14/30 anonim ***** válasza:
16%
Senki nem írta, hogy jobb egykének lenni.
2018. nov. 24. 11:28
 15/30 anonim ***** válasza:
28%
Enyém is szomorú miatta. 7 éves. 2 éve ezt hallgatom, hogy szomorú miatta mert mindenkinek van, de azt megérti, hogy miért nem. Elmondtam neki már 2 éve, hogy anya már öreg 34 éves,és ezért sajnos nem lehet több gyereke.
2018. nov. 24. 12:06
 16/30 anonim ***** válasza:
37%
14. Pedig elég sokan felsorolták vigasztalásként egy testvér hátrányait. Persze mindenki a saját tapasztalatait adja át, de szerintem nem jó azt ráragasztani, hogy érezd magad szerencsésnek, hogy nincs, mert így tiéd mindenünk és különben nem jutna annyi. Ettől még lehet mondani, hogy mi nem szeretnénk, mert ennyi fér bele a pénztárcánkba, a lakásba, az egészségünkbe, az idegeinkbe, az életünkbe vagy csak mert így most jó. Nem kell a különben mi volna. Mert ha mégis úgy hozza az élet, hogy lesz testvére, vagy féltestvére? Vagy most a barátai, később, a ha van neki, a párja testvéreihez, hogy viszonyuljon még akár látatlanban? Vagy ha majd neki több gyereke lesz előre sajnálja a nagyobbat? (Lásd 7-es válaszoló.) Tényleg elég átok a családokban, ha rossz egy testvéri viszony, szerintem ezért nem kell így átadni, mert azért áldás is tud lenni, ha jó, én ismerek ilyeneket is. És úgy látom, tényleg sokszor "öröklődik", melyik verzió jön be.
2018. nov. 24. 12:33
 17/30 anonim ***** válasza:
67%

Ez most komoly???

"anya már öreg 34 éves,és ezért sajnos nem lehet több gyereke"

Ejj, legalább ne hazudnál neki! Még ha 44 éves lennél, megérteném, de 34 évesen?

2018. nov. 24. 14:20
 18/30 anonim ***** válasza:
33%
Nem hazudok neki. Szerettünk volna tesót (3-4 gyereket szerettünk volna) Próbálkoztunk 33 éves koromig. Ennél öregebben már nem vállalnék be gyereket.
2018. nov. 24. 14:46
 19/30 anonim ***** válasza:
54%

18 válaszolo ,nem őregség miatt nem lett tesója a gyerekednek hanem mert nem jőt össze több .

én 34 évesen szültem 3. gyereket.akkor még nem éreztem őregnek magamat.

2018. nov. 25. 06:42
 20/30 anonim ***** válasza:
37%
Hiába moderáltatod ki a kommentem bogaram. Nem akarok gyereket és nem lehet gyerekem két külön dolog, még ha nem ismered fe a különbséget akkor is.
2018. nov. 25. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!