Hogyan tudnám elfogadtatni vele, hogy nem lesz testvére?
Magyarazd el neki, h miert nem szeretnel. Mondd el az elonyeit. Mondjuk megerteni ugysem fogja, majd kesobb. Ha tesoja lenne akkor meg az lenne a baja, feltekenykedne.
Az enyemnek sem lesz testvere, majd 20-30 evesen megkoszoni, amikor latja, hogy mennyire tudtuk tamogatni egesz eleteben es hogy az orokseget sem kell tobbfele darabolni.
Nekünk is csak egy van. Férjem sokat utazik, pont elég nekem is munka után egy gyerkőcért menni suliba, vinni edzésre.
Ő mondjuk nem is akar testvért, látja az osztálytársain hogy mennyire nincs velük foglalkozva, nem jut rájuk elég idő. Mi is igyekszünk megalapozni a jövőjét, lakás màr van a nevén, de bármi is lesz belőle, taníttatni kell, ha egyetemre megy, ott lesz a tandíj, vagy ha pl fodrász akar lenni saját szalonnal, akkor tudjuk majd támogatni. Sokan mondják, hogy a tesó többet ér. Nos, sem én, sem a férjem nem tartja a kapcsolatot a testvérekkel. Szerencsére a lányunk sem akar, tudja, hogy mivel járna egy testvér. Kis tipikus egyke, élvezi.
Hány éves?
Ovis korban elintézném annyival, hogy nem lehet. Általános iskolás korban előnyök-hátrányok.
Mindkét esetben kérdezd meg, hogy ő miért szeretne testvért. Ha olyanokat mond, hogy lenne kivel játszani, stb, azt is meg tudod torpedózni, hogy még 2-3 évig nem lehet focizni/babázni, addigra pedig ő se akar ilyet játszani. Viszont a vele egyidős barátokkal tud, és hívjátok àt valakit ottalvós bulira hétvégén.
“tudja, hogy mivel járna egy testvér. Kis tipikus egyke, élvezi.” huu vaoo. Gratulalok ehhez a felfogashoz. Es a tipikus egyke, magyaran elkenyeztetett, akaratos es onzo?
A jo testvereseg alapja a neveles is a szemelyisegeken tul, de ezt senki nem veszi figyelembe. Csak hogy szar a testverkapcsolatom azt a testver egy szar dolog. Eleg leegyszerusitett es butitott felfogas.
Viszont ha tenyleg jo az borzaszto sokat er.
Nekem sincs jo testverkapcsolatom de en inkabb torekedek arra hogy a gyerekeimnek jo legyen, nem pedig egykenek hagytam a gyereket, mert a sajat es sok peldabol kiindulva egy baromsag es ertelmetlen...
Az is mas ha tenyleg szukos az anyagi keret, de sokan rafogjak a penzre holott a ketto is kivitelezheto lenne.
Nah meg ha nincs minden a popoja ala tolva, lakas es kocsi akkor te jo eg, meg kell dolgoznia erte... szegenynek... ne is kuzdjon semmiert se eleteben mert anyu-apu alateszi, aztan egy “szimpatikus” “tipikus egyke” lesz belole.
Azt is feltetelezem tobb szulonek az a fokmeroje a jo szulosegnek mennyi mindent tud megvenni a gyerekenek es csak berakni egy kocsiba vagy/ es lakasba.
Mindenki a gyereke alá tolná, ha tehetné szóval hagyjuk az ilyen dumát. A gyerek nem lesz egyedül a nagyvilágban, nagy eséllyel lesz kapcsolata, gyereke, lesznek barátai, vannak unokatesók. Nálam meg ez nem állja meg a helyét, hogy tesó nélkül egyedül lesz. Látszik, mennyire primitív vagy, aki nem tudja elfogadni, hogy más véleményét és hozzáállását! Tényleg, milyen hülyék vagyunk, hogy gondolunk arra, hogy ne kelljen az egész életét albérletben töltenie vagy hitelt felvennie! Nem is értem magunkat!
Jó gyerek, kitűnő tanuló, kiveszi a részét a házimunkából, mindig van nálunk unokatesó, vagy ő alszik ott. Mindenhová visszük, van anyanap meg apanap. Arról meg nem is beszélve, hogy két ember egységes döntése az egy gyerek. Ha nekünk így jó, akkor így jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!