Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy egyeves babánál normális,...

Egy egyeves babánál normális, hogy ha nem enged neki valamit a testvére, akkor harap?

Figyelt kérdés
Amúgy egy kedves, bájos kisgyerek, jókedvű és kiegyensúlyozott. Imádja a testvérét egyébként, pont ezért nem értem, miért csinálja ezt. Mi nem vagyunk agresszívak, nincs testi fenyítés - ezt csak azért írom, mert kézenfekvő lenne arra fogni, hogy tőlünk látja.

2017. jan. 9. 10:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy normális. Szkanderozni nem tud a nagyobb testvérrel, leüvölteni sem tudja még, úgy vág vissza, ahogy tud. Találékony baba. Nektek, felnőtteknek meg kell tanítanotok neki, hogy ilyet nem csinálunk, ugyanakkor figyelni kell a nagtestvérre, hogy ne urakodjon rajta.
2017. jan. 9. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1-2 éveseknél tapasztalatom szerint van egy ilyen agresszív időszak (harapás, ütés, eldobálás). Nem kell, hozzá hogy ilyesmit lásson. Le kell szoktatni róla. Mondani mindig, hogy nem szabad és megmutatni, hogy mit lehet helyette.

Testvére (aki nem tudom, mekkora) nem szokott vadulni vele? Mondjuk kikapja a kezéből, ami neki is kell, vagy mindent begyűjt, vagy kicsit erősebben szeretgeti, emelgeti akkor is, ha nem tetszik neki...? Mert nálunk volt ilyesmi és hát a kisebbnek is kell valami, amivel megvédheti magát :) úgyhogy ilyenkor valamilyen szinten érthető - persze attól még nem megengedett.

A másik, ha fogzik és azért harap bele valakibe. Ilyen korszaka is volt nálunk mindegyiknek - mi viccesen megtanítottuk, hogy "finoman", csak játékból harapjon.

2017. jan. 9. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Normálisnak normális, de attól még nem helyes. Nem szabad szó nélkül hagyni, mindig rá kell szólni. Akkor is, ha látszólag nem érti.
2017. jan. 9. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, normális. Az enyém is ezt csinálta ennyi idősen. Most már 2,5 éves, már nem harap, hanem csípkedi a nagyot ha az valamit nem ad oda neki, aztán az meg visszacsípi.
2017. jan. 9. 14:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Koszonom!

A nagy 7,5 eves fiu, o soha nem csinalt ilyet, mindig nagyon szelid volt, most is az. A kistesoval is gyenged. Nekem ismeretlen volt az, hogy egy majdnem csecsemo ilyet csinaljon. De megnyugtattatok, koszi :)

2017. jan. 9. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. A nagy nálunk sem csinált ilyet, de lehet azért nem, mert ugye neki nem volt testvére, akivel osztozkodni kellett volna. Nem volt motivációja.
2017. jan. 9. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!