Nem kèső màr gyereket vàllalni, ha most 6 èves a lànyunk? Talàn 8 èves lenne, ha megszületne a testvère. Nem sok ez màr? Neveltetès kèrdèse, hogy jó testvèrek lennènek-e vagy szàmìt az a 8 èv?
Szerintem nem késő egyáltalán. Én 16 vagyok, van egy 14 és egy 10 éves húgom. Kisöcsém márciusban fog megszületni.
De ismerek olyanokat akik között 19, és olyanokat is akik között 20 év van.
De ahogy mondtad az a 8 év teljesen rendben van. Szerintem minden a nevelésen múlik. Nem attól lesz valaki jó testvér hogy hány év van köztük. A matektanárnőm és a bátyja között pont 8 év van, egy helyen suliba tanítanak és ráadásul egymás szomszédai is. Ők is tök jól kijönnek. :))
7 év van a gyerekeim között, 8 éves a fiam, 1 a lányom. Jó volt, mert:
- a nagy nem sínylette meg hogy pl. nem emelhettem terhesen
- megértette ha pelenkáztam, altattam, nem volt hiszti hanem szépen visszavonult olvasni vagy színezni addig
- nincs testvérféltékenység, mert nem vetélytársnak tekinti mivel picike hozzá képest :)
- nem lesz vita meg egymás gyilkolása az előző ok miatt
- rengeteget segít mert imádja a húgát, tehát nem hogy nehezebb, de könnyebb így a kicsi ellátása
- a kicsi alkalmazkodott hozzánk tehát a nagy sem került parkolópályára mivel egy kipihentebb és türelmes anyja maradt (a kis korkülnél ez elég nehézkes)
Hú, így hirtelen ennyi a tapasztalatom :)
Nagy a korkulonbseg, annyi biztos hogy ha az egyik pl 18-19 eves akkor egy 10-11 evessel nem tud majd nagyon mit kezdeni. Ott nagy szakadek lehet. De felnottkent ez el tunhet.
Igen neveletetes es szemelyiseg kerdese is
Dehogy.
Ismerősnél öt gyerek van, 16 a legnagyobb, 1 a legkisebb. Imádja.
A fiam 9, a lányom 2, májusban születik a 3. gyerkőc.
Mi direkt így szerettük volna, hogy mikor a fiam suliba megy, itthon legyek, tudjak neki segíteni (délben hazajárós). A 3.-at pedig direkt úgy "időzítettük", hogy a lányunk még ne menjen oviba egy pár hónapig, ne érezze azt, hogy a kicsi miatt van lepasszolva (oviból ő is ebéd után hazajárós lesz).
Bár a fiam jámbor lélek, a lányom pedig elég akaratos, így majd kíváncsi leszek, a kicsit hogy fogadja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!