Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Arról, hogy ilyenek a mostani...

Arról, hogy ilyenek a mostani kisgyerekek, a neveltetés tehet?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Nyolcadikos vagyok, és élénken él bennem az emlék, mikor én - és a kortársaim - elsősök voltunk. Felnéztünk a nagyokra, úgymond "tiszteltük" és irigyeltük őket. A mostani kisgyerekek viszont teljesen mások! Nem azt akarom, hogy istenítsenek, de egyik-másik csúnyábban beszél, mint én, pedig van pár év korkülönbség!

Egyszer például egy olyan elsős-másodikos kisfiú szólt be nekem, hogy "mit bámulsz?!", amit pedig az egyik barátnőmre mondott egy harmadikus, még durvább: "retkes, redvád, utolsó ribanc". A szülők tehetnek erről, ugye? DE aki karrierista, akinek nincs ideje a gyerekekre, miért szüli meg őket?

2010. szept. 16. 14:01
 1/6 A kérdező kommentje:
*De, redvás. Bocsánat a hibákért.
2010. szept. 16. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:

1. becsúszott

2. akarta, de nincs ideje rá, hogy megnevelje tisztességesen

3. akarta, próbálja nevelni, de nem ért hozzá

4. akarta, de meg sem próbálja nevelni, majd rájön

5. mindenhonnan ezt látja a kölyök, ezt veszi fel, ezt kapja a környezettől.

2010. szept. 16. 14:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen a szülő olyan a gyerek.
2010. szept. 16. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehte a te baráti körödben nincsenek ilyeneke de a te korosztájodban is vanak és voltak ilyen gyerekek.

29 éves vagyok és az én korosztályomba is volt ilyen meg az elöttiben is.

igen ez nevelés kérdés.

2010. szept. 16. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:

A nevelés és a környezeti hatás a felelős ezért. A tv és az utcán is amiket sokszor látnak.

Én speckó hiába tanítottam meg 1-2 dolgot a gyerekemnek, amint ovis lett, 2 nap múlva rá sem ismertem. Próbálok ez ellen küzdeni, és amit itthon tanult, azt továbbra is megkövetelni. Sajnos ez van.

2010. szept. 16. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:

ez egyrészt nevelés kérdése, másrészt sajnos kulturális ártalom. arra gondolok, hogy pl. amikor én kisiskolás voltam, akkor nem ömlött az a sok sz@r a tévéből, még a rendszerváltás előtt voltunk, nem is volt annyi tévécsatorna. pl. a napokban voltunk a férjemmel meg a kislányommal egy gyorsétterembe, ahová amúgy ritkán járunk, de most utaztunk, és ment egy zenei adó a tévében, egymás után sorjáztak benne a klipek, amikben félmeztelen, erősen festett nőcik énekeltek. ez a mai popkultúra, ezt látják a ygerekek. kérdeztem a férjemtől, szerinted, az a kiskamasz lány, aki ezt látja, kontrollálatlanul, ami ebben a tévében most megy, abból normális nagykamasz, majd felnőtt lesz? nem a külsőségek lesznek a fontosak? az hogy menő cuccai legyenek, jól álljon a haja, és mivel a haverjai káromkodnak, ezért ő is káromkodni fog ,mint a vízfolyás? és mivel a szülei dolgoznak, a karrierjüket építik, nincs idejük a gyerekre, ezért bűntudatuk van ,elhalmozzák anyagi javakkal, pénzzel, de nincs merszük a helytelen viselkedése miatt rendre utasítani, és kicsit megnevelni? meg lehet azt sem tudják, hogy is fogjanak bele.....igen, én is csodálkozom ezen, hogy ez így megy manapság, s hogy valaki, bizonyos emberek miért szülnek, miért vállalnak egyáltalán gyereket....

30/L

2010. szept. 17. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!