Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem értünk egyet a feleségemme...

Nem értünk egyet a feleségemmel nevelés terén! Hatalmas ellentétek?

Figyelt kérdés

Én szigorúbban nevelném a 4 éves lányunkat, ő viszont mindent ráhagy. Akkor eszik mikor akar, akkor játszik és alszik mikor akar. Hisztizik is rendesen. Én viszont szeretnék valamiféle tiszteletet kiharcolni kisebb szabályokkal, és ha azkat nem tartja be, akkor büntivel. Ez megy is egy ideig, utána a feleségem hazajön a munkából és "anya, ehetek csokit? Persze!" vagy CICI!! Ugyanis még a majd 5 éves kislányt még mindig szoptatja...

Ez úgy néz ki, hogy hazajön a munkából (én vagyok itthon a kicsivel egész nap, este pedig melóba megyek) az anjyának nem köszön, hanem CICI! a cicit látja benne... és amíg a cici a szájába van addig sem nyavajog elven élünk. A szoptatásról már legalább 2 éve le kellett volna szoktatni, de neki ez a nevelés. Megszoptatja, addig a munkája egy részét még tudja csinálni otthon a laptop előtt. Nem játszik vele, beteszi a tvelé és netezik.

Mi is elhidegültünk már egymástól, de a lányom mentális egészsége jobban érdekel.

Milyen felnőtt lesz belőle?

Nem kap mentális deformitást ha túl sokáig szoptatja?

Hogyan tudnék a feleségemmel beszélni? Akármikor felhozom a témát leüvölt vagy mártírkodik vagy otthagy.

Hogyan lesz így tiszteletünk?

Ha anya és apu nem egy csapat akkor ki fog minket játszani? Anya jófej laza anyuka lesz, míg én egy p***cs mert szigorúbb vagyok?

Köszi a válaszokat is előre.

2016. aug. 1. 11:49
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem vagyok extrém hosszú szoptatáspárti, de szerintem nem oszt, nem szoroz.

Az viszont baj, hogy eltérőek a nevelési elveitek, ennek a gyerek látja a kárát.

Első körben leültetném a nejedet és megpróbálnék nem támadóan, hanem konszenzust keresve megoldást találni.

Ha ez abszolút kudarcba fullad, akkor - tekintve, hogy írtad, hogy amúgy sem túl fényes a házasságotok - inkább válnék és harcolnék a gyermekelhelyezésnél.

2016. aug. 1. 11:57
 2/30 anonim ***** válasza:
86%

ér hányni?

nem lesz mentálisan deformált, már ugyanis az...aki este köszöntés helyett rácuppan 5 évesen az édesanyja melleire, az már régen deformált. nagyon sajnálom a gyermeked, hogy ilyen anyja van.

hogy milyen lány lesz? van a családunkban egy lány testvérpár. ők ugyan tápszeresek voltak, de minden másban mintha az ő szüleiket írtad volna le..apa a "szigorú p**cs", anya meg aki mindent megenged.

az eredmény: az egyik majdnem 30 éves, a másik 25, még mindketten az anyjukkal és az apjukkal élnek, próbáltak új életet kezdeni albérletben többször is, de a nagyobbik depressziós lett az anyja hiányától, ezért visszaköltöztek. a barátaik mindig szakítottak velük előbb utóbb emiatt, hogy nem tudnak felnőttként élni, szó szerint az anyjuk szoknyáján ülnek, ő csinál meg nekik és helyettük mindent a mai napig. dolgozni sem tud a nagyobb a depressziótól, a kisebb meg azért, mert az "minek".

ilyen felnőtt lesz belőle, ha nem beszélgetsz sürgősen el a feleségeddel. Szerintem piríts rá hogy elköltözöl ha nem kezel partnerként...talán begőzöl majd a tudattól, hogy egyedül kell felnevelnie és mérlegel.

2016. aug. 1. 11:57
 3/30 anonim ***** válasza:
77%
Igazad van, ez nagyon gáz, főleg hogy egy ilyen nagy gyereket még mindig szoptat. Gusztustalan. Jövőre iskolába megy az a gyerek, nem is értem mit gondol. De persze könnyebb így, hogy addig is csendben van a gyerek, nem kell vele foglalkozni.
2016. aug. 1. 12:00
 4/30 anonim ***** válasza:
74%
Hát így lemondás alapján neked van igazad, de meghallgatnám a feleséged szemszögéből is. Az biztos, hogy egy 4 évest már nem kellene szoptatni. Mindenképpen a beszélgetés lenne a megoldás, de hát az is lehetetlen így, ha végig sem hallgat. Nevelési tanácsadó esetleg? Nektek kettőtöknek pedig párterápia, hogy újra egymásrá találjatok.
2016. aug. 1. 12:02
 5/30 anonim ***** válasza:
71%

Hát, ha tényleg ennyire szélsőséges a feleséged viselkedése, az nem normális. Meg kellene tudni, hogy miért viselkedik így, lehet, hogy kompenzál, akár tudat alatt. Lehet, hogy valami rossz érte babaként/gyerekként és annyira szeretné megóvni tőle a kislányt, hogy már-már átesett a ló másik oldalára. Az is lehet, hogy kifelé megfelelési kényszere van, hogy ő mennyire jó anya vagy nem tudom. Muszáj változtatni a feleséged hozzáállásán mihamarabb.

Egy gyereknek rendszer kell. Persze nem vasfegyelem és spártai nevelés, de ha lehet, bizonyos dolgokat mindig ugyanakkor csinálni, étkezés, fürdés, lefekvés. Nehéz ezt is betartani persze, vannak csúszások, szerintem az néha belefér, de kell neki rendszer.

A cicizést is abba kellene hagynia, már elég nagy. Hogy mennyire lenne mentálisan deformált felnőttként emiatt, nem tudom, de az tuti, ha úgy nő föl, hogy mindent szabad neki és ráhagyjátok, akkor ő fog parancsolni. Ráadásul a gyerek nem hülye, hanem gyerek, már biztos észrevette, hogy a nevelésben széthúztok, ezt ha nagyobb lesz, olyan gyönyörűen ki fogja használni ellenetek, hogy öröm lesz nézni.

2016. aug. 1. 12:05
 6/30 acelsziv ***** válasza:
85%

5 - nek igaza van. A gyereknek kellenek a határok. Azért kanászodnak el, mert ezeket a határokat keresik. Ki kell jelölni neki. És be kell tartatni. Büntetni nincs értelme. Úgy neveld, hogy belássa a tetteinek következményei lesznek. Verés és sarokba állítás csak ártani fog. De, ha pl csak játszik az étellel akkor éhes marad. Ha nem hajlandó átöltözni akkor nincs játszótér.

És igen. Ha nem vagytok egy csapat akkor ki lesztek játszva és lesz egy félőrült kislányotok.

2016. aug. 1. 12:11
 7/30 anonim ***** válasza:
15%

"Én viszont szeretnék valamiféle tiszteletet kiharcolni kisebb szabályokkal"

"Hogyan lesz így tiszteletünk?"

Te sem tiszteled a feleséged.

2016. aug. 1. 12:21
 8/30 anonim ***** válasza:
75%
Nem is jár óvodába a kislány?
2016. aug. 1. 12:47
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
mit tiszteljen benne? azt hogy nem választja el a gyereket, hogy csöndben legyen??? vagy hogy csokival tömi?? vagy hogy leteszi a tv elé butulni? vagy hogy semmibe veszi a férje véleményét? nőként, anyaként mondom, egy ilyen feleséget én sem tisztelnék.
2016. aug. 1. 12:47
 10/30 anonim ***** válasza:
20%
Az anyuka a munkából jön haza,és utána szoptatás közben még a munkája egy részét csinálja.Ezután netezik, amíg az 5 éves tvt néz.Ha egy férfi az egész napos kemény munka után otthon döglik, az meg megérdemelt pihenés.Nőknek ez nem jár, és nyilván a tisztelet se.Az igazán jó anyák nem adnak csokit se,soha.Apuka szerintem az óvodai szünet alatt vigyáz a gyerekére napközben, és kiborul a gyerekneveléstől. De tényleg jobb lenne válni,hátha talál a nő még olyan párt, aki nem így ír róla. Én is elhidegülnék egy ilyen férfitől
2016. aug. 1. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!