Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem értünk egyet a feleségemme...

Nem értünk egyet a feleségemmel nevelés terén! Hatalmas ellentétek?

Figyelt kérdés

Én szigorúbban nevelném a 4 éves lányunkat, ő viszont mindent ráhagy. Akkor eszik mikor akar, akkor játszik és alszik mikor akar. Hisztizik is rendesen. Én viszont szeretnék valamiféle tiszteletet kiharcolni kisebb szabályokkal, és ha azkat nem tartja be, akkor büntivel. Ez megy is egy ideig, utána a feleségem hazajön a munkából és "anya, ehetek csokit? Persze!" vagy CICI!! Ugyanis még a majd 5 éves kislányt még mindig szoptatja...

Ez úgy néz ki, hogy hazajön a munkából (én vagyok itthon a kicsivel egész nap, este pedig melóba megyek) az anjyának nem köszön, hanem CICI! a cicit látja benne... és amíg a cici a szájába van addig sem nyavajog elven élünk. A szoptatásról már legalább 2 éve le kellett volna szoktatni, de neki ez a nevelés. Megszoptatja, addig a munkája egy részét még tudja csinálni otthon a laptop előtt. Nem játszik vele, beteszi a tvelé és netezik.

Mi is elhidegültünk már egymástól, de a lányom mentális egészsége jobban érdekel.

Milyen felnőtt lesz belőle?

Nem kap mentális deformitást ha túl sokáig szoptatja?

Hogyan tudnék a feleségemmel beszélni? Akármikor felhozom a témát leüvölt vagy mártírkodik vagy otthagy.

Hogyan lesz így tiszteletünk?

Ha anya és apu nem egy csapat akkor ki fog minket játszani? Anya jófej laza anyuka lesz, míg én egy p***cs mert szigorúbb vagyok?

Köszi a válaszokat is előre.

2016. aug. 1. 11:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te válni szeretnél? Én nem ezt szűrzem le. Ha megoldást akarsz, keressetek szakembert, mediátort, pszichológust családterapeutát.

Ha nem hajlandó együttműködni a feleséged, csak akkor fenyegetném meg válással a helyedben.

2016. aug. 1. 16:22
 22/30 anonim ***** válasza:
75%
Legtöbben elakadtak a szoptatás-résznél, úgy látom. Pedig a sztoriban még ez a legkisebb gáz :-( Sajnálom a kislányt, szemmel láthatóan csak púp az anyja hátán, aki ilyen karrierista típus lehet a leírás alapján. Otthon minek még dolgozni, ha amúgy is egész nap távol van? Nem tán bent a munkahelyen meg mással tölti az időt, nem a munkával, így azt meg otthon kell behozni? Láttunk már ilyet...nekem is van ilyen ismerősöm. Szintén 5 éves a lánya, és múltkor dicsekedett is vele hogy aznap nem dolgozott bent semmit mert nem volt kedve, így viszont otthon kell behoznia a lemaradást...A gyerek meg magától hisztis, nyilván. Gondolom azért akar még szopizni, mert ez az egyetlen olyan helyzet, ahol figyelmet tud nyerni az anyától. Én biztosan ultimátumot adnék egy ilyen nőnek, főleg hogy az apa úgy néz ki hogy egyedül is tudja gondozni a gyereket, az apák többségével ellentétben (akik még csak nem is akarják megkapni egy gyermekelhelyezéskor a felügyeleti jogot).
2016. aug. 1. 18:13
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nem a gyerekkel van a baj, hanem a feleséged kattant!
2016. aug. 1. 20:37
 24/30 A kérdező kommentje:

Vannak itt még problémák dögivel, mégis próbálom menteni a menthetőt. A válás számomra utolsó utáni eset. A gyerek miatt akarom hogy működjön főleg.

Jól látod, karrierista, csak a munkának él, ő neki annyi a boldogsága. Nem tudtam korábban hogy ilyen, pedig voltak rá utaló jelek.

A terapeuta kb. 150 eurót kér el egy alkalomra, a 800eurós fizetésemből nem futja, a feleségem pedig a jövedelme felét hazautalja, másik 1/4ed részét pedig a bank. Összesen kb. 1300 euróból élünk egy hónapban idekint, ami egyenlő az éppen kategóriával. A rezsi az kb. 300-400euró, a lakás bérleti díja 600, a maradék pedig kajára megy.

Egy alkalmat egy hónapban talán ki tudunk spórólni, de az semmire nem elég.

Egyáltalán mitől lehet ez?

Veletek volt ilyen, hogy pl szülés után a libidótok csökkent? Mivel hozták vissza ha egyáltalán visszatudták?

2016. aug. 2. 00:02
 25/30 A kérdező kommentje:
ezt azért kérdezem, mert pl 4 hónapja már egymáshoz sem nyúltunk.. én sokszor kezdeményezek de ő leráz meg hüye kifogásokat talál.
2016. aug. 2. 00:03
 26/30 anonim ***** válasza:
Az lenne a furcsa,ha ebben a kapcsolatban még működne a szex...Keress valamilyen olcsóbb alternatívát a terápiára,biztosan lehet találni valamilyen önsegítő csoportot,lelkészt.Esetleg a családsegítőnél?
2016. aug. 2. 08:50
 27/30 anonim ***** válasza:
54%
A feleséged egy idióta. És valószínűleg már házasság kötés előtt is az volt! Mi a túrónak vetted el?
2016. aug. 3. 14:30
 28/30 anonim ***** válasza:
23%
Lehet nem lesz szimpatikus a válaszom, de, szerintem itt apuka is alkalmatlan a gyereknevelésre.Látom itt mindenki más hibás, csak Ő nem.Pedig hát.Talán nem a szuperdadából kellene gyereket nevelni, hanem ösztönből és saját elképzelésből.Olyan nincs hogy csak egyik fél a hibás egy kapcsolatban.Meg hát itt leírod hogy ilyen meg olyan a feleséged...De ő nincs itt hogy megvédje magát, vagy elmondja hogy mit miért csinál, vagy hogy ő hogy lát téged pl.Lehet fele sem úgy van ahogy te leírod, vagy eltúlzod a dolgokat, mert hát nem is egészséges hogy szinte te vagy a háztartásbeli, és ebbe gondolom bele vagy fáradva kérdező, ezért is pocskondiázod a nejed itt.Nem azt mondom hogy nem hibás a feleséged, de nem csak ő a hunyó itt szerintem, az írásodból árad a rosszindulat, és a mártírság.Szoptatni valóban nem kellene már, de mi van akkor ha anyuka engedi csokit enni a gyereket?Itt senki nem ad csokit a gyereknek pl?Na mindegy érdekesek vagytok, és neked kérdező szintén magadba kellene nézni.
2016. aug. 4. 07:55
 29/30 anonim ***** válasza:

Utolsó, de igen, van, hogy csak az egyik fél a hibás egy kapcsolatban, amikor a másik már mindent megpróbált, de az egyik fél az mindig elzárkózik!

És szerintem pozitív, hogy legalább megpróbálja nevelni a lányát. Az nem bűn, ha nem ösztönből megy neki, nem ő lenne az első. Ő legalább megpróbálja.

2016. aug. 4. 12:54
 30/30 anonim ***** válasza:
Szerintem válj el és vidd a gyereket is. Ha normális a bíró, akkor nem az anya kapja meg. Személyesen is ismerek olyan apát, aki megkapta a gyereket az anya helyett. Ez a nő is teljesen alkalmatlan. Az évekig szoptatás még nem lenne akkora bűn, de állandóan csokival eteti és a tv, laptop neveli helyette.
2016. aug. 10. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!