Nem értünk egyet a feleségemmel nevelés terén! Hatalmas ellentétek?
Én szigorúbban nevelném a 4 éves lányunkat, ő viszont mindent ráhagy. Akkor eszik mikor akar, akkor játszik és alszik mikor akar. Hisztizik is rendesen. Én viszont szeretnék valamiféle tiszteletet kiharcolni kisebb szabályokkal, és ha azkat nem tartja be, akkor büntivel. Ez megy is egy ideig, utána a feleségem hazajön a munkából és "anya, ehetek csokit? Persze!" vagy CICI!! Ugyanis még a majd 5 éves kislányt még mindig szoptatja...
Ez úgy néz ki, hogy hazajön a munkából (én vagyok itthon a kicsivel egész nap, este pedig melóba megyek) az anjyának nem köszön, hanem CICI! a cicit látja benne... és amíg a cici a szájába van addig sem nyavajog elven élünk. A szoptatásról már legalább 2 éve le kellett volna szoktatni, de neki ez a nevelés. Megszoptatja, addig a munkája egy részét még tudja csinálni otthon a laptop előtt. Nem játszik vele, beteszi a tvelé és netezik.
Mi is elhidegültünk már egymástól, de a lányom mentális egészsége jobban érdekel.
Milyen felnőtt lesz belőle?
Nem kap mentális deformitást ha túl sokáig szoptatja?
Hogyan tudnék a feleségemmel beszélni? Akármikor felhozom a témát leüvölt vagy mártírkodik vagy otthagy.
Hogyan lesz így tiszteletünk?
Ha anya és apu nem egy csapat akkor ki fog minket játszani? Anya jófej laza anyuka lesz, míg én egy p***cs mert szigorúbb vagyok?
Köszi a válaszokat is előre.
No de ha te vagy vele otthon, tehát az idő nagy részét veled tölti, akkor nem neked kéne felállítani a szabályokat?
A szoptatást nem szeretném minősíteni, bár nekem ez elég kényelmetlen lenne már, egy négyéves gyereket szoptatni...
Azért jó lenne vmi konszenzusra jutni, még ha eltérőek is a vélemények. Még én is megoldom a gyerek apjával, h egyeztessünk, pedig nem élünk együtt. Ugyanakkor a gyerek is megtanult alkalmazkodni, h vannak szabályok apánál és vannak anyánál. Szóval itt vmi súlyosan el van szúrva, ha elvileg te vagy a fő irányadó a gyerek életében, mégis akkor eszik és alszik, amikor akar...
A feleségemet szeretem, bár úgy bánik velem mint egy csicskával. Külföldön élünk, itt a magyar párterapeuták nagyon drágák, a nevelési tanácsadóhoz egyedül én vittem el a gyereket, tehát az anyuka nem hallotta amit az ott lévő nő elmondott, ahogyan mikor pszichológushoz vittem, akkor sem jött.
Az oviban csak délelőtt van, utána megyek érte. Nem csak nyáriszünet meg izé ahogy leírtátok, köszi hogy ítékeztek...
Nézem állandóan a szuperdada c. dokfilmet Jo Frosttal. Abból tanulok okulok.
Kedves nemtudomhanyadik szőrszálhasogató.
Minden nap egyedül építem ki azt a tiszteletet, minden nap újra kezdem, mert az anyja egy este alatt, amíg én melózok, lerombolja. Egész nap megvagyunk, tanítgatom, játszunk, beszélgetünk. Kimegyünk a játszótérre, szocializálódik, nemrég beírattam egy készségfejlesztő szakkörre, amin én is részt veszek a sok anyuka mellett...
Mikor az anyja hazaér, cici van, utána tv, ha nem vacsorázik akkor süti vagy csoki. Érdekes, az oviban meg ebédkor itthon meg tudja enni a zöldséget meg a főtt kaját, de amint az anyja hazaér szinte elfelejt beszélni, csak hisztizik, sír meg ujjal mutogat, nem használja a szavakat. Ő enged neki én pedig hiába mondk bármit a válasz legtöbbször az, hogy "én vagyok az anyja" meg "egy kis csoki nem árt" meg hasonlók. Egy szembesítésre lenne szükségem, egy külsősre, aki megmondja neki amit tesz. Én hiába mondom, vagy lekiabál vagy veszekszünk 1 hónapig. Nyugodtan, higgadtan nem lehet vele beszélni mert üvölt, a gyerek előtt is akár.
Egyszer felvettem videóra, hogy hogy viselkedik vele és hogy viselkedik velem. Döbbenet volt. A videó nézése közben a feleségem végig a telefonját nyomkodta, majd a végén annyit mondott, hogy "estére a gyerek hangulata más"...
Kösz...
Szóval köszi azoknak akik értelmes válaszokat írtak, a többiek pedig olvassák el mégegyszer a sztorit, mert a szövegérés nem nagyon megy..
Oké, így egy fokkal világosabb. Ez az anya-hiszti. Ezen meg anya fog tudni csak változtatni, ha akar. De szemmel láthatóan nem akar.
Hát... nehéz kérdés. Mert most milyen dolog azt mondani, h válj el és hozd el a gyereket? De ha ő meg nincs benne a változásban (a feleséged), akkor meg kínszenvedés lesz, mert a gyerek is csak okosabb lesz, ahogy nő, prímán ki fog játszani egymás ellen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!