Hogy kedveljenek meg?
Sziasztok! 18 éves fiú vagyok, és jelenleg egy egyhetes táborban vagyok, melyet a családsegítő szervezett a hátrányos anyagi helyzetű gyerekeknek.
A kérdésem az lenne tapasztaltabbak felé, hogy szórakoztassam a gyerekeket, mit tegyek, hogy mellettem jól érezzék magukat? Alapvetően kedvelnek, de hogy tudnám elérni azt, hogy jobban kedveljenek? A gyerekek 8-12 évesek, és körülbelül 20 fős a tábor. Vannak nagyon rossz fiúk, nagyon szép a szájuk, verekednek folyton, de ha rájuk szólok, hallgatnak rám, de hogy foglaljam le őket, illetve a többieket is, a lányokat is, hogy ne csináljanak hülyeségeket?
Előre is köszönöm! :)
Mindenféle programokat szoktak kínálni ilyen helyeken. Kézműves foglalkozások, sportversenyek, játékos vetélkedők, kreatív műhelyek, előadások, kirándulások, biztos rá tudsz keresni többféleképpen és meríthetsz ötleteket. Habár szerintem ez igazából a szervezezők feladata lett volna, és nem is most kellene hozzálátni, hanem már kész lehetőségekkel kellett volna belevágni a tábroba.
A másik dolog: senkivel se akard magad megkedveltetni. Legyél önmagad, és aki kedvel, kedvel, aki nem, az nem.
Fontos, hogy mozogjanak sokat. Feszültséglevezető, és túl sok energiájuk sem marad így rosszalkodni :) Mellette olyan játékokat is találj ki nekik, ami lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjék egymást, barátkozzanak egymással. Például alkossanak párokat, van öt percük egymástól mindenfélét kérdezni, aztán öt perc után mindenkinek a saját párját kell bemutatni a többieknek.
Próbálj arra figyelni, hogy az esetleg csendesebb, visszahúzódóbb gyerekek is bekapcsolódjanak a közös tevékenységekbe, csinálj nekik is kedvet hozzá.
Köszönöm szépen a segítségeket! :)
Azt szeretném megkérdezni még, hogy hülyeség lenne egy számomra szimpatikus család nevelőanyukájától megkérdezni, hogy vállal-e gyerekvigyázást? :) Kettő 10 éves negyedikes lány és egy 8 éves másodikos lányról lenne szó, örökbe fogadták őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!