Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ettől én rossz ember vagyok?

Ettől én rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

Egy óvodás lányom van és lassan lesz kistesó. Vágytam gyerekre, imádom a lányom, de alapvetően nem vagyok gyerekkedvelő. A sajátomat igen, szeretem, a rokon gyerekeket is, de másét nehezen viselem. És az, hogy mi lesz az óvodai csoport többi tagjával, nagyrészt hidegen hagy. A többi szülővel sem ápolok túl mély barátságokat.

Az történt, hogy a kislányom barátkozni kezdett egy pár hónappal idősebb gyerekkel, akinek van valamiféle zavara, és a lányom utánozni kezdte a hülyeségeit. (Meg a beszédhibáit) Állandóan követi, mint egy kiskutya és örül ha valami rosszat csinálnak. Itthon mindig elmagyarázom neki, hogy ezeket a dolgokat nem szabad, és kérdezgetem a többi gyerekről, hogy tudna e mással is barátkozni. Egy másik kislány nyitott felé, és én annyit kértem a lányomtól, hogy csupán egyetlen napig játszon azzal a kislánnyal, vagy másokkal, ismerje meg a többieket is. Boldog voltam, amikor a kincsem megízlelte, milyen az, ha önmagával azonos értelmi szinten barátkozik és nem egy hülyével, már bocsánat, hogy ilyet mondok arra a kisgyerekre. Azóta boldogabb a lányom is. A lányom igen, de az óvónők nem, mert amíg volt társasága a zavart gyereknek, addig könnyebben kezelték, és most próbálnák visszaeröltetni mellé a lányomat! Ezen én nagyon kiakadtam. Egy ideig játszottuk ezt a macskaegér játékot. Ők unszolták a lányomat hogy játszon a zavart gyerekkel, én meg bíztattam itthon hogy mondjon rá nemet! Aztán az óvónő keresett meg engem azzal, hogy miért tiltom a lányom attól a kisfiútól? És nem akarják megérteni. A közösségről papolnak nekem, meg arról hogy azt a gyereket is segíteni kell, de ez nem az én dolgom. Én a lányom érdekeit nézem. Még ha a lányomnak mindegy volna, akkor talán belemennék, de látom hogy sokkal jobban élvezi az óvodát, amióta egészséges gyerekekkel barátkozik.

2018. jún. 8. 17:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
43%
20-as, akkor minden problémás gyerek gyilkos lesz?? Normlis vagy te? Ezek szerint veled is vigyázni kell, meg a gyerekeddel is, mert egy potenciális őrűlt hülye neveli!!!!
2018. jún. 9. 10:57
 22/26 anonim ***** válasza:
10%

Senki sem mondta,hogy minden problémàs gyerek gyilkos lesz.Úgy làtom az értelmezéssel gondok vannak...Illetve kérhetnélek,hogy ne személyeskedj?!

Én az Anyukàval érték egyet,védje a saját gyermekét!A problémàs gyerek nem az ő gondja.

2018. jún. 9. 11:43
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor aki szerint ez nem baj, annak a gyereke barátkozzon olyan gyerekkel, aki rossz hatással van rá! És az itt lényegtelen, hogy sni-s gyermekről van szó vagy nem.
2018. jún. 9. 13:15
 24/26 anonim ***** válasza:
47%
Van egy rossz hírem a számodra: a közösségi nevelés erről szól. A gyerekeknek meg kell tanulni együtt létezni, elfogadni egymást, alkalmazkodni egymáshoz. Hosszú távon ez szolgálja a javát mind a problémás, mind a nem problémás gyerekeknek. Ja, hogy neked kicsit több meló ez, mert otthon foglalkozni kell a gyerek aktuálisan felvett rossz szokásaival? Hát nagyon tudlak sajnálni.
2018. jún. 9. 18:33
 25/26 anonim ***** válasza:
60%
Màr bocs #24,de ez inkàbb arról szól,hogy mindenki alkalmazkodjon a problémàs gyerekhez mert ő ugye nem fog.Na,ne màr...
2018. jún. 9. 19:01
 26/26 anonim ***** válasza:
83%

Nem nem fog, hanem nem tud. Illetve nem teljes mértékben, csak többé kevésbé. Pont erről szólna az integrálás.

Hol vannak a fiú szabályszegéseinél az óvónők? Jaa, a többi normális szabályszegéseit akadályozzák éppen.

Ebben a helyzetben igazat adok, a kisfiú nincs jó hatással a lányodra, de erről nem ő tehet, hanem az óvónők. Ha azt akarják, hogy a gyerek ne maradjon ki, őt vonják be a többi gyerek játékába, és olyat is találjanak ki, amit ő is szeret, de még nem "rosszaság". Ha eleven, lehet célbadobás, fogócska, papírrepülő reptetés..

Nem tűnik a gyerek sérültnek vagy veszélyesnek az általad leírtak alapján, csak nincs neki megmutatva, hogy vezesse le az energiáit helyesen, mikor fel van pörögve egy csomó gyerek között. Erről pedig bizony a pedagógusok tehetnek, hogy nem vonják be jobban.. nem másik kívülállót kell vadászni hozzá, hanem egy csapat tagjává tenni, kihasználva az erősségeit, mert neki is vannak.

2018. jún. 9. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!