Ettől én rossz ember vagyok?
Egy óvodás lányom van és lassan lesz kistesó. Vágytam gyerekre, imádom a lányom, de alapvetően nem vagyok gyerekkedvelő. A sajátomat igen, szeretem, a rokon gyerekeket is, de másét nehezen viselem. És az, hogy mi lesz az óvodai csoport többi tagjával, nagyrészt hidegen hagy. A többi szülővel sem ápolok túl mély barátságokat.
Az történt, hogy a kislányom barátkozni kezdett egy pár hónappal idősebb gyerekkel, akinek van valamiféle zavara, és a lányom utánozni kezdte a hülyeségeit. (Meg a beszédhibáit) Állandóan követi, mint egy kiskutya és örül ha valami rosszat csinálnak. Itthon mindig elmagyarázom neki, hogy ezeket a dolgokat nem szabad, és kérdezgetem a többi gyerekről, hogy tudna e mással is barátkozni. Egy másik kislány nyitott felé, és én annyit kértem a lányomtól, hogy csupán egyetlen napig játszon azzal a kislánnyal, vagy másokkal, ismerje meg a többieket is. Boldog voltam, amikor a kincsem megízlelte, milyen az, ha önmagával azonos értelmi szinten barátkozik és nem egy hülyével, már bocsánat, hogy ilyet mondok arra a kisgyerekre. Azóta boldogabb a lányom is. A lányom igen, de az óvónők nem, mert amíg volt társasága a zavart gyereknek, addig könnyebben kezelték, és most próbálnák visszaeröltetni mellé a lányomat! Ezen én nagyon kiakadtam. Egy ideig játszottuk ezt a macskaegér játékot. Ők unszolták a lányomat hogy játszon a zavart gyerekkel, én meg bíztattam itthon hogy mondjon rá nemet! Aztán az óvónő keresett meg engem azzal, hogy miért tiltom a lányom attól a kisfiútól? És nem akarják megérteni. A közösségről papolnak nekem, meg arról hogy azt a gyereket is segíteni kell, de ez nem az én dolgom. Én a lányom érdekeit nézem. Még ha a lányomnak mindegy volna, akkor talán belemennék, de látom hogy sokkal jobban élvezi az óvodát, amióta egészséges gyerekekkel barátkozik.
8.
Aki nem integrálható, azt nem teszik integrált iskolába, vagy eltanácsolják rövid időn belül. Mi az a zavar, figyelemzavar, mert akkor felvilágosítalak, hogy a többségük átlag feletti IQ-val rendelkezik, szóval még véletlenül se hülyék. Nem értem, miért ne a barátkozhatna többek között a kisfiúval is, ha egyébként kedveli. Nehogy véletlenül is elfogadó legyen a lányod, neveld gyorsan belé a kirekesztést. Egyébként igen, szerintem rossz ember vagy, majd ha a te lányodtól terelgeti el egy anyuka a gyerekét, akkor majd rájössz.
Bocsanat..de kur**ra bunk* a viselkedesed
A beteg gyerek lehet hogy mas de o is tagja a kozossegnek,erezni is szeretne de te meg tiltod a lanyod tole holott nem tehet rola egyszeruen undorito.
Olvastam es felidegesitett.
"Mondjon ra nemet"
Tenyleg nem erdekel mas gyerek gratulalok:)
Csak igy tovabb a lanyod is ra fog jonni aztan lehetsz majd a mintaanya
20.
Nem, nem kicsit volt problémás, legalább valótlant ne állíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!