Elfelejtettem a fiam szülinapját, hogy tegyem jóvá?
A nagyobbik fiamnak vasárnap lett volna a 8.szülinapja.
De annyi bajom volt nem figyeltem eléggé. A kistesója down szindrómás és kruppos. Egy hete náthás így szinte minden percben lefoglalt. Akkor eszméltem rá mi is történt mikot a nagyszülei hívtak mikor jöhetnek át felköszönteni. Se buli a barátaival se torta se semmi nem volt akkor. Így mondtam nekik nem alkalmas. Egy nappal próbáltam eltoltolni. Óriási sértődés lett bele, azóta hozzám se szól és a kistesót levegőnek nézi :(
Igenis mely nyomot hagy a gyerekben ha elfelejtik a szulinapjat. Ezt tapasztalatbol mondom mert apukam tobbszor is elfelejtette az enyemet. Mindre kulon emlekszem.
14/l
Az utóbbi fél évben tényleg nem vagyok jó anya, ezt tudom jól.
Nem tudok elmenni dolgozni mert a kicsit nem tudom kire bízni. Bölcsiben nem fogadták, a magánbölcsit nem tudtuk megfizetni. A helyi oviban is van ilyen gyerekeknek csoport de tele van, várólistásak vagyunk. Rendes csoportba meg csak szobatisztaként vennék be.
Az apukájjuk külföldön dolgozik, hogy tudjuk fedezni a költségeket..
Ezeket mind a nagy szenvedi meg, mert nincs közös időm vele. A kicsit nem lehet magára hagyni, de nem is alszik ebéd után. Így az a kis időnk sincs.
Próbálom a legjobbst kihozni de nehéz, nem gondoltam ezt sosem, hogy egy gyerekre legyen csak időm
35-ös nem,nem a kérdező vagyok, ez az érzéked sem működik, ahogy az empátia is hiányzik belőletek. És mindenki, aki itt felháborodott, nem megértő módon próbált segíteni, "ássa el magát"-ozott meg fogja kapni a gonoszságaiért a "jutalmat". Meglepően igazságos a sors ilyen téren.
Kérdező: van egy olyan is, hogy "Otthon segítünk alapítvány" - ha érdekel írj privit.
Akkor kérdező nagyon de nagyon gyorsan szedd össze magad!!!!! Rohadtul belefeledkeztél az önsajnálatba! Igen! Van ilyen, de 2 napot engedhetsz meg magadnak többet nem! Én vagyok az a válaszoló aki egyedül nevel 3-at, ahol a kicsi autista, a középső hiper stb. Szerinted nekem milyen??? De igenis, meglehet úgy oldani, hogy mindenkire legyen idő, csak nem saját magunkat kell sajnálni. Olyan nincs, hogy nem tudsz mellette a naggyal foglalkozni. Ha én tudok, te is tudsz.Idefigyelj, volt olyna, hogy a kicsi életéért küzdöttek a klinikán! Közben meg kellett oldanom, hogy a két nagyban ez a lehető legkisebb mértékű károsodást okozzon! Megoldottam,. mert muszáj volt, bár baromi nehéz. Nálunk ez időbe épp névnapok estek bele, amiknek alapban nem fektetek nagy hangsúlyt, de most nem hogy elfelejtettem, hanem megadtam a módját! Volt így is szegény gyerekeknek elég bajuk abban az időszakban!
Fogjad magad, szedjed össze magad emeld fel a valagad és a melled és fejezd be az önsajnálatot! A gyerekeidnek szüksége van rád. És most alakítod ki a nagyban, hogy hogyan álljon hozzá a mássághoz. Ezzel tudod mi lesz? Elitéli majd, ráadásul a tesóját nem segíteni fogja hanem utálni. Nem rád fog haragudni,hanem rá!!!
Most ez tényleg nem kamu kérdés?
Azért nem értem az egészet mert mi már hónapokkal előre készülünk a gyerekek szülinapjára, többször is téma a dolog, nagyszülők is kérdezik mit vegyenek, egy 8 éves már tudja mikor van a szülinapja és azt is tudja h épp milyen hónap van, nem hiszem hogy csak a napján jut eszébe.
Én a 6 évesemnek már megvettem a fő ajándékot pedig januárban lesz neki.
Ha ennyire el vagy havazva kérd meg a nagyszülőket h vigyázzanak a kicsire pár naponta pár órát, más megoldás nincs, ez nem lehet örökké kifogás h azért felejtesz el mindent mert a kicsivel kell foglalkoznod. Sajnos egész életében down szindrómás lesz, ezzel együtt kell élnetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!