Elfelejtettem a fiam szülinapját, hogy tegyem jóvá?
A nagyobbik fiamnak vasárnap lett volna a 8.szülinapja.
De annyi bajom volt nem figyeltem eléggé. A kistesója down szindrómás és kruppos. Egy hete náthás így szinte minden percben lefoglalt. Akkor eszméltem rá mi is történt mikot a nagyszülei hívtak mikor jöhetnek át felköszönteni. Se buli a barátaival se torta se semmi nem volt akkor. Így mondtam nekik nem alkalmas. Egy nappal próbáltam eltoltolni. Óriási sértődés lett bele, azóta hozzám se szól és a kistesót levegőnek nézi :(
Egyszerűen gusztustalan vagy. Ennyi.
Én a gyerekem születésnapjára hónapokkal előtte elkezdek készülni. Gondolkodom, hogy milyen legyen a torta, hogy mi legyen az ajándék. Hónapokkal előtte! Az, hogy a másik gyerekre fogtad az meg még rosszabbá teszi az egészet. Én elásnám magam.
Ha valaki sokat hibázik gyereknevelésben az én vagyok, de basszus egy szülinapot elfelejteni... Én őszinte leszek, totál ledöbbentem és én szégyenlem helyetted is magam.
Én már legalább 2 hónappal a szülinap előtt arra készülök, kigondolom, pénz teszek félre stb...
Értem én, hogy nehéz neked mert down-os a kisebb de szerintem kapd össze magad és gondolj kicsit a nagyobb gyerekedre is!
Nem, 22-es, nagyon rosszul látod. Az "itt nyavalygó tökfejek" nevében nem beszélhetek, de a saját magam nevében igen: egész gyermekkoromban (egészen a felnőtté válásomig) megkaptam a családomtól azt a figyelmet, ami ahhoz kellett, hogy egészséges lelkületű ember váljék belőlem. Semmilyen sérelmemet nem bagatellizálták el (sőt megkaptam azt a figyelmet, ami minden kisgyermeknek maximálisan jár), ellenben az itt kommentelő "anyák" egy része pont azt próbálja megértetni a kérdezővel, hogy "ez csak egy hiba, mindenki hibázik". Nem, azaz de: mindenki hibázik, és megpróbálja helyrehozni. De a saját gyermekem szülinapját elfelejteni nem pusztán hiba, ennél nagyobb figyelmetlenséget, tahóságot elképzelni sem tudok, még ha nem is szándékosan tetted. Valaki írta, hogy "gusztustalan". Hát tényleg, gusztustalan, főleg az, ahogy megindokoltad.
Két gyermekem van, pici korkülönbséggel. A kislányom még szinte újszülött volt, amikor a kisfiam 2. szülinapját ünnepeltük. Értem, down-os a kérdezőnél a kicsi, kábé, mint egy újszülött baba, ha az igényszintjét tekintjük. És mégis hányan megteszik a nagyobb gyermekükért, hogy méltón megünneplik a szülinapját egy kicsi problémás, hasfájós újszülött mellett is!
Nálunk a nagyszülők szintén már hetekkel a szülinap előtt be vannak zsongva, tanakodnak, hogy melyik nagymama melyik ajándékoz vegye. Nálatok a nagyobb gyermek a tipikusan elhanyagolt nagy 8 éves, akiről azt hiszitek, ő már olyan nagy, olyan önálló...elfelejtitek, hogy még ő is kisgyermek, nagyon védtelen, nagyon vágyik a figyelmetekre. Őszintén sajnálom.
A helyedben megszakadna a szívem, ahogy a gyermeked szíve meg is szakadt. Nyilván túlteszi magát, mert nem tehet mást, de az érzés örökre benne marad. Eltolni a szülinapot??? Az eszem megáll!
Legalább a nagyszülőknek eszükbe jutott. De miért nem engedted, hogy átmenjenek, legalább ők megköszöntötték volna. Ritka buta döntés volt.
Szegény gyerek! Hogy várhatta egész nap, hogy valaki felköszöntse, aztán jött a hideg zuhany, hogy a szülei sz.rnak a fejére, a buta anyja még a nagyszülőket sem engedi méltón megünnepelni.
Te komolyan a születésNAPJÁN gondoltad a bulit megszervezni, barátokat meghívni, tortát megvenni?
Azt minimum 1 héttel előtte... ha meg már akkor kruppos, beteg a kicsi, akkor azt ELŐRE le kell kommunikálni a gyerekkel, hogy kicsim, a napján mi felköszöntünk, ünneplünk, de vendégeket ne hívjunk most, csak 1 hét múlva.
Hogy mit tehetnél? Nem tudom. Én tepernék teljes gőzzel és próbálnék mindenben a kedvére tenni, közben napjában 100x elmondani, hogy mennyire bánom, kérni, hogy ne haragudjon, bizonygatni, hogy ő is pont olyan fontos, mint a testvére... és remélni, hogy túllép rajta a gyerek, és el fogja tudni felejteni.
Hogy jóvátehető-e? Minden bizonnyal. tartsátok meg a bulit.
Azért kérdem: hol volt apuka? hol voltak a nagyszülők? nem csak tortázni kell bejelentkezni, hanem megkérdezni, hogy a beteg gyerek mellett van-e időd elmenni a cukrászdába, vagy felétek menet ugorjanak-e érte be ők...
egy normális családban így működik. Mondjuk ott meg is van rendelve az a torta.
A down nem lehet kifogás, mert akkor mostantól mindig az lesz. és a nagy EZÉRT joggal fogja levegőnek nézni a kicsit. Nem azért, mert beteg, nem mert erre hivatkozva felejtetted el.
"És azt is, jogy ha valaki őszintén megbán valamit és bocsánatot kér akkor azt illik elfogadni."
Ezt a választ pedig nem is értem. :o
ohh, 3x töröltem ki a hozzáfűznivalómat a félrelépő házastársról és annak őszinte megbánásáról. nem tudom szépen leírni, amit gondolok erről a mondatról.
Amúgy az egész sztori teljesen életszerűtlen.
A nagyszülők aznap telefonálnak oda, nem előre egyeztetnek, nem kérdezik mit vegyenek neki, mit vigyenek, stb.
Senki, se az apuka, se a nagymama, se a keresztanya, se a mittoménki nem kérdezett rá előtte, se maga a 8 éves gyerek, amit a legnehezebb elhinni, már egy 3-4 éves gyerek várja a szülinapját, kér ajándékot, stb..
Aztán a mai világban kizárt, hogy nem lehetett volna valami gyors intézkedést tenni, elugrani a Tescoba ajándékért meg egy kész tortáért a legközelebbi cukrászdába, ha már elfelejtem, miután összeszégyelltem magam, ez a minimum...
Hát ha ez igaz, akkor nagyon gáz vagy! egyrészről, megfeledkeztél róla, ez tényleg gáz, de sosem tudhatjuk kivel mi történik, tegyük fel megtörtént. De hogy a fenébe nem volt annyi eszed, mikor a mama hívott, elrohansz a teszkóba egy tortáért, vagy félóra alatt összedobsz egy pudinggal töltött vizes piskótát. Máris megvan a torta, mam jön, akkor már buli, max tőled pénzt kap. ennyi. Fel sem tűnt volna, hogy anyuka hogy elbénázta. Mert nem vagyunbk tökéletesek, viszont egy szülőnek azonnal kell tudni reagáni!!!!!
Mondom úgy, hogy egyedül nevelek 3-at. A kicsi autista, a középső hiperaktív, a nagy meg lusta :) Ja és dolgozok.
Én is szétszórt vagyok, volt, hogy mikulásra este hatkor szaladtam el a boltba, de akkor sem tűnt fel a gyereknek!
Elszúrtad. És azért mert nem oldottad meg amikor lehetőséged lett volna!
Konkrétan 3× elolvastam a kérdést,annyira hihetetlennek tűnt...
Lehet,hogy beteg volt a kicsi,de hogy felejtheted el a fiad születésnapját?!
Bocsi,de ezt sehogy nem teheted jóvá...
Vehetsz neki bármit,1000-szer bocsánatot kérhetsz,ez örökre nyomot fog hagyni benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!