Elfelejtettem a fiam szülinapját, hogy tegyem jóvá?
A nagyobbik fiamnak vasárnap lett volna a 8.szülinapja.
De annyi bajom volt nem figyeltem eléggé. A kistesója down szindrómás és kruppos. Egy hete náthás így szinte minden percben lefoglalt. Akkor eszméltem rá mi is történt mikot a nagyszülei hívtak mikor jöhetnek át felköszönteni. Se buli a barátaival se torta se semmi nem volt akkor. Így mondtam nekik nem alkalmas. Egy nappal próbáltam eltoltolni. Óriási sértődés lett bele, azóta hozzám se szól és a kistesót levegőnek nézi :(
Nem volt egy nyomorult üzlet, ahol kész tortát vehettek volna a nagyszülők, ha már te kegyeskedtél elfelejteni? Vannak gyerekeim, tudom miről beszélek, ne takarózz a kisebbel, nem szép dolog. Ha már így esett, kérj bocsánatot, azt én sem tartom jó ötletnek, hogy körbeajnározd. Biztosítsd arról, hogy szereted!!!! Ez a legfontosabb. A kistesóra meg véletlen se “kend”. Max annyi, hogy szegémy most beteg, EZÉRT anya nem tud sokat aludni, stb. Találd ki mit mondasz még.
Nem tudom, apuka hol van, mivel nem említetted, gondolom nincs ott veletek, vagy ha igen, akkor sem sokat? Biztos nehéz neked, én megértelek, nem ítèllek el, de a fiadat sajnálom. Valahogy engeszteld ki, ha egyébként törődsz vele, tudja, hogy szereted, akkor nem lesz ez olyan durva lelki seb. Reméljük..
mennyi okos tökéletes nő van itt! a 9-es regényt is írt belőle, egy téveszmére alapozva - ha nem mélyen sajnálná, akkor miért írt volna ki ilyen kétségbeesett kérdést?
Kérdező: A gyerekek toleránsak, meg fogja érteni, hogy nem szeretetlenségből történt. Apuka hol van? együtt próbáljatok egy szép ünnepet teremteni a kisfiúnak.
Nem ajnározás, ha a gyerek kap programot meg tortát a szülinapjára, esetleg egy barátjával is ünnepelhet..
Jézusom hol éltek ti, hogy ez már luxusnak számít ünneplés terén?
Direkt kiemeltem, hogy ne legyen nagy dolog, hanem olyan, amit a gyerek szeret. Ha csúszdaparkozni szeret, akkor az, 5 ezer alatt van a jegye. Ha gombát gyüjteni az erdőben akkor azt, ha állatkertbe vagy dínóparkba menne akkor azt.
Ez nem körbeugrálás, hanem az elmaradt ünnep megünneplése.
Meg mi az, hogy ne érezze a súlyát és tompítsuk, mintha nem is történt volna semmi komoly, csak amit egy bocsival el lehet intézni?
Ki az aki arra tanítja a gyerekét, hogy a jogos érzései igazán nem számítanak, ne foglalkozzon azzal, mit érez? Most komolyan kinek van ennyi esze? Még a gyerek is tudja, hogy ez fontos, mindenki tudná, hogy ez fontos. Ha az apja felejtette volna el a szülinapját, most mindenki a torkának ugrana. Pedig egy anyától ez sokkal súlyosabb, legalábbis én annak érzem, mert ez a születése ünneplése, a mi közös pillanatunk, mikor már nem voltunk egy test..
Elbagatelizálni nem szabad, ezzel a születésnapjának és egy minden évben megünnepelt dolog, a megszületésének fontosságát ünnepeled meg.
Szerintem a kérdező is azt mesélte éveken át a fiának, hogy akkor bújtál ki anya pocakjából, és mennyire örültünk neked. Én legalábbis ezt mondom a gyerekemnek. Ezt ünnepeljük minden évben egy nap, hogy ő velünk van.
Én ezért érzem súlyosnak a dolgot. Ezért pedig igenis sajnálni kell, és tenni ellene, hogy ne érezze jelentéktelennek magát.
Másrészt én felnőtt vagyok, tudom, hogy mondani és érezni bármit lehet, de az igazi változást én a 3asban látom, amikor ez tettekkel is kiegészül.
Ha mondjuk elfelejtette volna a házassági évfordulót a férjem(kevésbé jelentős, de nehéz ezzel egyenértékű felnőtt példát felhozni), le se tojnám a bocsánatkérést, magában, vagy hogy szomorú, hanem elvárnám, hogy bizonyítsa, hogy neki fontos a házasságunk, hogy neki számít, hogy ez az ünnep nekem mennyire fontis, hogy meg akarja ünnepelni velem később, és érezzem, hogy foglalkozik velem az ünnep alatt, ne csak le akarja tudni.
A megbánás, a bocsánatkérés, és a kiengesztelés együtt tudatja a másikkal, hogy fontos neked, hogy sajnálod és kész vagy tenni a változásért.
Egy hete náthás a kistesó. Ez szerintem nem ok. Az ember nem egy héttel kezd el készülni a gyereke szülinapjára, főleg ha már annyi idős hogy bulit is tartanak a kis barátaival.
Az sem ok hogy down-os a kicsi, biztos nagyon nehéz neked, de ez egy állandó körülmény amivel együtt éltek
Abbol hogy levegőnek nézi a testvérét arra következtetek, hogy sikerült rá hivatkoznod, ami nagyon nagy hiba volt.
Szerintem úgy teheted jóvá ha aznap amikor bepótoljátok csak róla szól, csak rá figyelsz. Nem az a lényeg, hogy aznap mindent megkapjon anyagi értelemben, bár én az ajándékra is különös gondot fordítanék. Hanem megkapja minden figyelmedet.
Kérdező, szerintem hagyd ezeket mert a végén még kinyomozzák hol laksz és elmennek máglyán megégetni.
A gyereked ettől nem fog 10 évig bojkottálni (ahogy valamelyik elmeóriás írta), vagy ha igen, ritka szar természete van. Szóval igen, hiba, de jóvátehető hiba. Arra tanítsd a gyereked is hogy a nagy hibát is jóvá lehet tenni, máskülönben olyan nyavalygós kis p*csfejet nevelsz majd amilyet a Téged legyalázó válaszolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!