Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rosszul reagáltam,...

Nagyon rosszul reagáltam, hogy lehet ezt még jóvátenni?

Figyelt kérdés
3 éves a kisfiam, mostanában bármit főzök, bármit adok reggelire, vacsorára, uzsonnára, semmi nem jó, mindig már kell. Főleg nasikat akar(na), szerencsésebb esetben gyümölcsöt... Most a vasárnapi ebédnél (volt húsleves, kétféle hús, rántott karfiol, ezekhez párolt zöldség, krumpli, uborkasaláta.)... kb. 20 percig sikítva hisztizett, hogy egyik sem jó, hanem ő kubus gyümölcspürét akar enni ebéd helyett (ilyen: [link] Ez alatt türelmesen ismételgettem, hogy ebédeljen meg szépen, utána megeheti, megkínáltam az összes fogással. Végül kezdett eldurranni az agyam, mondtam, hogy most már ha nem fejezi be kidobom az ablakon a püréjét, de erre még jobban rákapcsolt, már szó szerint sikított, hogy neki csak az kell, a kiszedett ételt elkezdte leszórni a földre... én pedig végül fogtam és tényleg kihajítottam az ablakon (panelban lakunk, szóval ledobtam a harmadikról...). A férjem szerint nem vagyok normális. Én is bánom, mert nem akarom arra nevelni, hogy így oldja meg a konfliktushelyzeteket, és azt sem, hogy azt gondolja, hogy bármit is ki lehet dobálni az ablakon az utcára ha nem kell... Mondjuk tény, hogy úgy ledöbbent, hogy abbahagyta a hisztit és megebédelt :D... de mégis nagyon bánt hogy ezt csináltam. Amikor fektettem le aludni, akkor mondtam neki, hogy butaságot csináltam én is, elismerem, de szeretném ha normálisan enne, mint korábban (pár hete csinálja ezt amit fentebb leírtam), mert úgy lesz egészséges, úgy fog megnőni, stb.. Ti még mondanátok neki valamit ha felébredt?...
2017. jún. 25. 14:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
9%

"A férjem szerint nem vagyok normális. "

Igaza van. Kidobod az ételt az ablakon, mert éppen rossz passzban vagy? Ezt nevezem ám példamutatásnak. És akkor még csodálkozol, hogy a gyerek miért hisztizéssel és csapkodással vezeti le a feszültséget. Jó, hogy néha elszakad a cérna, ez természetes egy kisgyereket nevelő szülőnél, de azért mindennek van határa, és ahogy te viselkedsz, egyszerűen... kiábrándító. Jól írja az egyik válaszoló, ilyen hőségben még a felnőtteknek sem esik jól a hús, krumpli meg leves - sokkal jobb választás a gyümölcspüré. De te inkább kidobod az ablakon, mert nehogy már a kölyök döntse el, mit szeretne enni. Az meg röhejes, hogy azon szórakozol, hogy milyen "jól" "megnevelted" a gyerekedet az idegbeteg módszereddel.

2017. jún. 25. 15:52
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
A gyümölcspüré full nasi. A gyerkőc tutira nem a meleg miatt kívánja okosan azt, hanem simán édes, színes-szagos csomagolású nasit akar, és próbálgatja az akaratát. Nehogymár a nyúl vigye a vadászpuskát... -_- És nehogy adj neki egyet jutalomból, meg lelkiismeretfurdalásból, ahogy valamelyik padagóniai zseni javasolta! -_- Ehet uzsira, de nehogy azt mondd neki, a kidobottért kapja cserébe! Azért segget se kell csinálni a szádból. Túltoljuk már ezt a liberalizmust édesanyáim, aztán a fejünkre nőnek a kis büdösök. :)
2017. jún. 25. 16:02
 13/26 A kérdező kommentje:
11 - azért álljunk meg. Legalább 5 félét főztem, csupa olyat ami eddig a kedvence volt, azért mert ezt hetek óta csinálja. Kánikulában is és kánikulán kívül is. És aki a meleg miatt nem tud enni, az nutellás palacsintáért meg pizzáért sem hisztizik (pár napja ez volt épp soron 39 fokban), de amúgy pl.tegnap pizzát sütöttem, gondoltam meglepem vele, annyira akarta. Szerintetek megette? Akkor meg azért folyt a hiszti, hogy az nem kell :(. Tényleg kezdek már kikészülni, ugyan ez van minden nap, minden étkezésnél. Most szakadt el a cérna. Amúgy ma itt egyáltalán nem volt durva kánikula, el van borulva, és kellemes a hőmérséklet. Ja, és azt muti már hol örültem a nevelési módszeremnek? Mert pont azt írtam, hogy bánom és nem akarom ilyenre tanítani. Amúgy meg ahogy írtam meglepődött, és elfelejtette hogy nem akart enni, meg is evett másfél szelet húst krumplival és ubisalival minden erőltetés nélkül. Ha nem éhes a szörnyű 25 fokos hőség miatt akkor ez hogy sikerült volna?
2017. jún. 25. 16:26
 14/26 anonim ***** válasza:
54%
Az én kislányom alapból rossz evő. Neki még kedvence se nagyon van. De ettől függetlenül nem variálok, hogy az legyen amit ő akar, mert már belefáradtam. Viszont sose erőltetem az evést. Ha eszik eszik, ha nem, akkor eszik, amikor éhes lesz. Szerintem ne görcsölj ezen, főzz amit szeretnél és ő is tud enni belőle. Ha nem eszik, akkor mehet játszani, de nasi nincs ebéd helyett.
2017. jún. 25. 16:42
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Mindeki hibazhat. Szerintem inkabb arra keress/talalj megoldast hogy megszuntesd ezt a hisztit meg viselkedest hogy sikit es a foldre dobalja az etelt.

Ott kuldtem volna be a szobajaba azon nyomban....ne te borulj ki! Urald a helyzetet, probalj kovetkezetes lenni es megallitani a hisztijet. A nasit megmutatod neki hogy "na most jol nezd meg, ez az amit nem fogsz megkapni mert nem ettel rendesen."

Ennyi.

2017. jún. 25. 17:36
 16/26 anonim ***** válasza:
13%

Igen, pont akkor használ az ember röhögős smiley-t (kettőspont dé, tudod), amikor annyira bán valamit. Hiába írod, hogy nagyon sajnálod, üvölt rólad, hogy csak azért mondod ezt, hogy szimpatikusabbnak mutasd magad és együttérzőbbek legyenek veled. Az álszentségnél nincs rosszabb. Azt is írtad, hogy nahát, csak ordibálni kellett vele és máris kiangyal lett belőle, a rémültségtől még hisztizni is elfelejtett, milyen könnyen ment, tök jó. Felemészt a bűntudat, mi? Képzelem.

Lehet, hogy ma "csak" 25 fok van, de egész héten meg lehetett halni a melegtől, és te a kánikulában is nehéz, tömény ételekkel akartad etetni. Arról pedig hallottál már, hogy a gyerekeknek folyamatosan változik az ízlése? Bátyám 5 éves koráig folyamatosan paradicsomlevest kért enni, aztán hirtelen megutálta, azóta se eszi meg. Ráadásul van olyan, amikor az ember egyszerűen csak nem kíván valamit, nem dől össze ettől a világ. És fogadok, hogy te is szoktál úgy érezni, hogy például "hú, de ennék most egy gyümölcslevest". Ilyen esetben te simán megcsinálhatod magadnak és megeheted. Ha viszont a gyereked kíván meg valamit, akkor "elszakad a cérna", mert hát hogy képzeli már.

Azt az ennivalót meg úgy sikerült legyűrnie, hogy megfélemlítetted. Engem is megijesztene, ha egy nálam négyszer akkora ember kapna dührohamot és az ablakon dobálózna kifelé - úgy követném az utasításait, mint egy pincsikutya. Ez a módszer a gyereknek a legkárosabb, de az is igaz, hogy a szülőnek a legkényelmesebb.

2017. jún. 25. 18:03
 17/26 anonim ***** válasza:
77%
Te 16-os, van neked gyereked...?
2017. jún. 25. 18:10
 18/26 A kérdező kommentje:

Hát te hülye vagy. Hülyékkel pedig nem vitatkozom.

Sehol nem írtam hogy ordibáltam, azt sem hogy dührohamot kaptam, azt hogy te ezt így képzeled rólad szól és nem rólam. Mint ahogy az, ahogy az egész szituációt elképzeled. A beteg elméd agyszüleménye, és téged minősít.

A nevetős smilie azért van gyengébbek kedvéért, mert az tényleg vicces volt ahogy meglepődött az adott pillanatban és elfelejtett tovább hisztizni. Ez még nem jelenti azt hogy nem bánom hogy megtettem.

Nem magyarázom tovább, mert te úgysem érted, a többiek meg enélkül is megértették.

2017. jún. 25. 18:15
 19/26 anonim ***** válasza:
18%
#17: Van, egy. És meg van nevelve, mondjuk az evést sosem etőltettem és a játékát/ételét sem dobtam ki az ablakon, ahogy illene.
2017. jún. 25. 18:15
 20/26 anonim ***** válasza:
25%
A férjemet is viccesnek találta az anyja, amikor négyéves korában lekent neki fél tucat ponont és elkezdett sírni, mindezt azért, mert kiöntötte a narancslevet, vagy mert erőszakkal megtömte és ő kihányta azt. Mi éppen ezért próbálunk higgadtak és megértőek maradni, mert a férjem éppen eleget élt együtt egy idegbeteg, agresszív szülővel. Bocs, hogy elítélem ezt a fajta gyereknevelést.
2017. jún. 25. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!