Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hazáértem a 12 órás műszakból...

Hazáértem a 12 órás műszakból kisfiam közölte, hogy kell neki egy újabb okostelefon, majd miután mondtam, hogy arra várni kell édesanyámat szidta, jól reagáltam?

Figyelt kérdés

Mélységesen fájt mindez, mert maximálisan igyekszem a tőlem telhetőt biztosítani, van fedél a fejünk felett, van mit enni, van tiszta ruha, számlák fizetve és van sok- sok szeretet és elfogadás 7 éves hiperaktiv fiamhoz.

Van számítógép, laptop, okostelefon stb mint általában a családoknak.

Kifejtettem a fiamnak, hogy rossz az értékrendje, ha én megjövök a munkából és nem indulok azonnal neki az új okostelefon beszerzésének ezért édesanyámat szidalmazza... Kifejtettem, hogy a család összetartása, szeretete az első és ezek a ketyerék csak mellékes dolgok.

Rákérdeztem neki, hogy esne ha fáradtan hazáérne mikor apuka lesz és a kisfia elkezdené haragosan szidni, mert azonnal nem kaphatná meg amit akar... Elgondolkozott, bocsánatot kért könnyes szemmel.

Mondtam neki, hogy ő még csak gyerek és persze még tanulnia kell mi az igazán fontos az életben.

Ti mit tettetek volna? :-(

Jó volt kb így?

2014. júl. 21. 19:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Igen,ügyes vagy! Én is ezt vallom,el kell magyarázni nekik a dolgokat!Én még azért azt is elmagyaráznám neki,hogy a tiszteletet meg kell adnia a szülőnek,nem szidhat és főleg nem anyázhat anyunak!
2014. júl. 21. 20:03
 2/18 A kérdező kommentje:
Közte volt ez is persze, hogy a tiszteletet meg kell adni, bőségesen kifejtettem, hogy engem sem hallott soha így beszélni.
2014. júl. 21. 20:07
 3/18 anonim ***** válasza:
94%

Igen tokeletes!

Viszont..

Ez szornyu,hogy mar egy 7eves kisfiu anyazik!! Raadasul az anyukajanak!! En nem voltam olyan regen gyerek,de meg csunyan beszelni se mertem a szuleim elott 16-7 eves koromig!

Ocsem ugyan ilyen.. 12eves ,es edesanyamnak b+-los sms-ket ir!

22 é 18hkm

2014. júl. 21. 20:10
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
Le a kalappal előtted! Én nem biztos, hogy tudtam volna így reagálni.Sőt jól szájon vágtam volna. Jó volt így, ahogy te csináltad!
2014. júl. 21. 20:11
 5/18 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek míg mi dolgozunk mamáéknál skypol és mester mc- zik korosztályával beszél. Tudom, hogy nem kéne hagyni, mindemellett ADHD - s, hamar és meggondolatlanul beszél, már régóta tanitgatom, hogy ha már hibázott próbáljon bocsánatot kérni, mert sosincs késő a megbánáshoz.
2014. júl. 21. 20:16
 6/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk az elég gáz, hogy netezik ADHD-s és kicsi még. Rossz hatással van rá. Sok gondod lesz, mamáéknak értelmesebb programot kellene találni neki. Mert ha most anyázik mi lesz később, nekedmegy? ADHD nem lehet kifogás. Nagyon nagyon oda kell figyelni. És te hiába küzdesz abban a pár szabad órában, ez az a helyzet ahol a mamáknak is kellene!
2014. júl. 21. 20:21
 7/18 A kérdező kommentje:

Mamáék nagyon rendes, kedves emberek, imádják a fiamat és igyekeznek is vinni programokra, tőlük csúnya beszédet, veszekedést sosem hall, még 63 és 66 évesen is turbékolnak, maximálisan tisztelik egymást 41 év után is.

De a játék 7 évesen valóban nem tesz jót... Ebben én is hibás vagyok...

2014. júl. 21. 20:30
 8/18 anonim ***** válasza:
7 évesen okostelefon? :-O oh anyám
2014. júl. 21. 20:39
 9/18 anonim ***** válasza:

először azt hittem kamu kérdés :(

7 évesen okostelefonért anyázik? ez nagyon szomorú és azért valami nagyon nem oké.

enyém még csak 5 éves, nem is tudja mi az az okostelefon, max az apjával beszél a telefonomról, remélem 2 év alatt nem megyünk át ekkora változáson :(

2014. júl. 21. 20:46
 10/18 anonim ***** válasza:

Jajj! Félre ne érts! Nem bántani akartam a nagyszülőket, elhiszem, hogy nagyon kedves és rendes emberek! Nem erre céloztam, hanem arra, hogy egy 7 éves ADHD-s gyerekre hatalmas figyelem és következetes neveltetés szükségeltetik, hogy a viselkedése a normális keretek közt maradjon. Még csak 7!!!! És ahogy írod :"Van számítógép, laptop, okostelefon stb mint általában a családoknak." Ez sok! Nálunk is 7, bár nem ADHD-s , de ennek töredéke nincs! Géphez is heti 2-szer engedem, éppen azért mert nála is magatartászavart diagnosztizáltak és nagyon jól tudom ezek a modern kütyük csak a kárára vannak!

Sajnos rossz úton halad a kisfiad, de szerintem még visszafordítható, csak keményen meg kell tanítani és nem elkényeztetni, mert szerintem kicsit elvan.

2014. júl. 21. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!