Hazáértem a 12 órás műszakból kisfiam közölte, hogy kell neki egy újabb okostelefon, majd miután mondtam, hogy arra várni kell édesanyámat szidta, jól reagáltam?
Mélységesen fájt mindez, mert maximálisan igyekszem a tőlem telhetőt biztosítani, van fedél a fejünk felett, van mit enni, van tiszta ruha, számlák fizetve és van sok- sok szeretet és elfogadás 7 éves hiperaktiv fiamhoz.
Van számítógép, laptop, okostelefon stb mint általában a családoknak.
Kifejtettem a fiamnak, hogy rossz az értékrendje, ha én megjövök a munkából és nem indulok azonnal neki az új okostelefon beszerzésének ezért édesanyámat szidalmazza... Kifejtettem, hogy a család összetartása, szeretete az első és ezek a ketyerék csak mellékes dolgok.
Rákérdeztem neki, hogy esne ha fáradtan hazáérne mikor apuka lesz és a kisfia elkezdené haragosan szidni, mert azonnal nem kaphatná meg amit akar... Elgondolkozott, bocsánatot kért könnyes szemmel.
Mondtam neki, hogy ő még csak gyerek és persze még tanulnia kell mi az igazán fontos az életben.
Ti mit tettetek volna? :-(
Jó volt kb így?
Igen tokeletes!
Viszont..
Ez szornyu,hogy mar egy 7eves kisfiu anyazik!! Raadasul az anyukajanak!! En nem voltam olyan regen gyerek,de meg csunyan beszelni se mertem a szuleim elott 16-7 eves koromig!
Ocsem ugyan ilyen.. 12eves ,es edesanyamnak b+-los sms-ket ir!
22 é 18hkm
Mamáék nagyon rendes, kedves emberek, imádják a fiamat és igyekeznek is vinni programokra, tőlük csúnya beszédet, veszekedést sosem hall, még 63 és 66 évesen is turbékolnak, maximálisan tisztelik egymást 41 év után is.
De a játék 7 évesen valóban nem tesz jót... Ebben én is hibás vagyok...
először azt hittem kamu kérdés :(
7 évesen okostelefonért anyázik? ez nagyon szomorú és azért valami nagyon nem oké.
enyém még csak 5 éves, nem is tudja mi az az okostelefon, max az apjával beszél a telefonomról, remélem 2 év alatt nem megyünk át ekkora változáson :(
Jajj! Félre ne érts! Nem bántani akartam a nagyszülőket, elhiszem, hogy nagyon kedves és rendes emberek! Nem erre céloztam, hanem arra, hogy egy 7 éves ADHD-s gyerekre hatalmas figyelem és következetes neveltetés szükségeltetik, hogy a viselkedése a normális keretek közt maradjon. Még csak 7!!!! És ahogy írod :"Van számítógép, laptop, okostelefon stb mint általában a családoknak." Ez sok! Nálunk is 7, bár nem ADHD-s , de ennek töredéke nincs! Géphez is heti 2-szer engedem, éppen azért mert nála is magatartászavart diagnosztizáltak és nagyon jól tudom ezek a modern kütyük csak a kárára vannak!
Sajnos rossz úton halad a kisfiad, de szerintem még visszafordítható, csak keményen meg kell tanítani és nem elkényeztetni, mert szerintem kicsit elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!