Nagyon hosszú 18-20 órás autó út négy évessel milyen hasznos tanácsokat tudnátok irni?
Jézus, én még a 16 órát is nagyon nehezen bírtam kocsiban pedig felnőtt vagyok. Iszonyat kényelmetlen annyit ülni.
Kis dvd lejátszót mindenképp vinnék.
Szia!
Én mindenképp vinnék (kicsi) meglepetéseket is. Pár száz forintos kis figurák (pl playmobilnak van, de láttam már legot, pónisat stb), autó, bármi, ami új az enyémeket leköti egész jól. Ezeket a táskámban viszem és csak vész esetén húzok elő egyet. Dvd lejátszó vagy tablet szintén jönne, matricás füzet, gyerekújság, nézegetni való könyv, mese cd vagy olyan zene, amit ő szeret (mi már megőrülünk pl a Dzsungel könyvétől, de a gyerekek imádják hallgatni). Rágcsálnivaló, víz. Szoktunk pl piros autókat számlálni vagy belesni a melletünk elhajtó autókba és találgatni, hogy hová mehetnek :) Próbálunk mindig úgy menni, hogy pár óra autózás után ebédelünk egy őrát, akkor kitombplják magukat, teletankkal tovább, ha szerencsénk van mindkettő elalszik 2-3 órát, ébredés után megyünk, még egy-két órát, utána uzsi, pihi, játszótér, utána vacsiig nyomjuk, akkor megint nagy megállás és az éjjelt végig, amíg oda ne érünk.
Konkrét tapasztalatom nincs, de egy 2 évessel és egy négyévessel repültem 11 órát, autóút csak kb 10 óra volt,de én könnyített pályán mozgok, az enyémek szeretnek autózni és jól alszanak a kocsiban is.
Mi most vagyunk túl egy 14 órás autó úton 5 éves fiammal.
Ment a dvd egész úton, de nem igazán érdekelte, időnként nézte egy kicsit de inkább a tájjal volt elfoglalva.
Mellette volt a kis hátizsákja a játékaival, azokból válogatott.
Enni-inni tudott útközben. 3x álltunk meg pisilni-tankolni, akkor nyújtózott egy kicsit.
Aludni csak az utolsó 1-1,5 órában aludt.Ezen mondjuk meglepődtem mert azt hittem őt ismerve hogy végig fogja aludni az utat.
Azt igazán te tuthatod hogy mi foglalja le, az én fiamnak elég volt 2 játék, hogy ment a dvd meg vittem a régi telefonomat amin van neki való játék. Enni-inni viszont mindig kéznél legyen, ne keljen azért mindig megállni.
Az én amúgy nem túl jó evő fiam az úton magához képest sokat evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!