Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jól reagáltam 3 éves kislányom...

Jól reagáltam 3 éves kislányom szófogadatlanságára?

Figyelt kérdés

Körbekerített játszótér. Ha kimegy, előtte egy pici tér, és lépcsők. Jófej akartam lenni, és gondoltam szavazok neki bizalmat, lássa, hogy anya megbízik benne, kimehet a kis térre a többi gyerekkel együtt. Már többször megbeszéltük, hogy ha kimegy a térre, a lépcsőkre nem mehet fel, mert ott utána már veszélyes rész jön.

Jómúltkor konkrétan már volt egy nagyobb kiabálós lecseszés, és megmondtam neki, ha még 1x felteszi a lábát a lépcsőre, akkor azonnal megyünk haza.

Erre tegnap kilógott a játszóról, ordítok utána, hátrafordul, és még nevet is, és felment a lépcsőn, le a másikon!!!! a parkoló autók közé, mezítláb, tiszta törött üveg volt minden..hiába kiabáltam tojt rám. visszahoztam. Nagyon elkezdtem vele kiabálni, és pakolás, megyünk haza. Mire nagyon elkezdette sírni, sztem megijedt, még így soha talán nem kaibáltam vele...de az istenért nem jött a saját lábán, hogy ő maradni akar a játszón. Felkaptam a hónom alá, és úgy vonultam, magyarázva, hónom alatt a taknya-nyála gyerekkel vagy 200 métert, és utána is csak nyomtam, nyomtam neki, ő meg bőgött, egész hazáig, és még utána is.

Elég rosszul éreztem magam, mert még estig hüppögött, és hiába mondtam, hogy már lépjünk túl rajta, többet nem megy oda, és kész, nincs harag, csak mindig sírva fakadt...:-((

Jól csináltam? Végülis ez volt a bünti, hogy hazajöttünk a játszóról..ez így jó volt, vagy ti mit csináltatok volna??

köszi

2013. aug. 7. 12:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt csináltam volna én is. Sajna, ha megijedek, vagy ideges vagyok kiabálok, pedig ezt higgadtan kellene csinálni. Szóval a technika jó, csak higgadtan.
2013. aug. 7. 12:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom felnőttként miért kérdőjelezed meg a gyereked nevelését.Teljesen jól tetted,a gyereket nevelni is kell,de legyél már biztos magadban,ne itt kérdezd meg mert mindjárt jön a ne kiabálj a gyerekkel és ne is neved anyuka aztán jól leharapják a fejed.Ne legyen lelkiismeret furdalásod nem arról van szól,hogy szíjjal megverted,vagy hozzá vágtad a falhoz.
2013. aug. 7. 12:56
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
Én 3 éves gyereket nem engednék ki a játszótérről. Én enm szavaztam volna neki ekkora bizalmat a helyedben. 5 éves kora körül ok, de 3 évesen még korai volt szerintem.
2013. aug. 7. 12:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, igen, igazatok van!Többet nem mehet ki a játszóról, az tuti, tényleg dili vagyok, nem tudom mit képzeltem...néha olyan kis érettnek tűnik, de hát ez még csak magkezdemény..:-))

köszönöm a válaszokat, és igyekszem biztos lenni magamban, de első gyerek, sose tudom, hogy nem lövök-e túl a célon, vagy épp alul...

2013. aug. 7. 13:00
 5/12 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, jól csináltad. A kiabálás meg... hát, időnként elragadja az embert a hév, én is jártam már így. Biztosíthatlak, hogy nem akarja majd, hogy máskor is így kiabálj vele, és a hónod alatt cipeld.

A higgadtság fontos, de sajnos nem mindig kivitelezhető.

2013. aug. 7. 13:12
 6/12 A kérdező kommentje:

Fúú, igen, hát higgadt az nem voltam..:-DDD inkább mint egy elmebeteg...:-DD

De hát álmomban sem gondoltam, hogy ilyesmire vetemedik...

Ezentúl azt sem hiszem el, amit kérdez...:)

2013. aug. 7. 13:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt csináltam volna. Én is cipeltem már a gyerekem a hónom alatt és csak mondtam, mondtam neki. Utólag én is mindig mérlegelek, jól csináltam-e, így kellett volna-e? És bizony jól esik néha a megerősítés!
2013. aug. 7. 16:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Jól csináltad. Nálunk is vannak hasonló küzdelmek, csak sajnos az én gyerekem nem tanul belőle, és legközelebb is elköveti ugyan azt a hibát. Jól esik a megerősítés, az biztos, ne rágódj ezen.
2013. aug. 8. 09:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Jol csináltad.igy én is vitem haza a lányomat szofogadatlanság miatt .
2013. aug. 8. 10:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Tényleg jó megbeszélni, és érezni, hogy nem voltam-e túl szigorú, vagy túl engedékeny...nem szeretnék egyik hibába se beleesni...
2013. aug. 8. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!