Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagáltok ha ilyet...

Hogy reagáltok ha ilyet csinál a gyereketek? Bánt nagyon hogy így reagáltam.

Figyelt kérdés

Pont tegnap olvastam egy anyuka kérdését itt, akit teljesen szétszedtek, a gyereke fejére ütött amiért a kicsi megharapta szoptatás közben őt.. és pont tegnap gondoltam ennek a kérdésnek a kapcsán, hogy nem bántanám a gyerekemet, erre ma..... lehet hogy én is szét leszek szedve...

Az történt, hogy 3 éves lesz a kisfiam, nem ment ma bölcsibe mert beteg, torokgyulladása van, köhög. Épp készültem beadni neki a gyógyszereket, ki voltak készítve, kiléptem a konyhába egy kiskanálért, amikor azt látom, hogy jön ki, kezében az egyik üveg gyógyszer, lecsavarta a tetejét, és önti belőle a szájába. Nagyon sokszor el lett neki mondva, hogy gyógyszerből csak annyi szabad bevenni amennyit a doktornéni mondott, csak anya/apa/mama nyúlhat hozzá, stb.. Nagy huncutul néz, és kiabál, hogy nézd anya, már bevettem!!! Pontosan tudta, hogy nem szabadott volna, várta mi lesz a reakció, nevetgélt. Halálra rémültem, és eléggé pánikba estem, én ugyan nem ütöttem meg, de eléggé rákiabáltam, és miközben vettem ki a kezéből megszorítottam a kezét, a végén elkezdett sírni. Nagyon bánt utólag, de nagyon megijedtem, hogy valami nagy baja lesz... És tudom, hogy őrült nagyot hibáztam, hogy otthagytam a gyógyszerekkel, ezt egy életre megtanultam.

Ilyen veszélyes esetben ti hogy reagáltok?

Utána leültem vele, megbeszéltük, hogy miért ijedt meg anya, bocsánatot kértem, hogy kiabáltam, meg hogy megszorítottam, ő is bocsánatot kért, mert tudta, hogy nem szabadott volna..

(Elmentünk az orvoshoz, és szerencsére olyan gyógyszert vett be, hogy nem okozott vele kárt ha több ment a szájába a kelleténél, úgyhogy ez a része szerencsésen végződött).

2017. máj. 15. 14:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%

Azért ez full más sztori mint a szoptatós kérdés..

Ott az anyuka nem tud uralkodni magán , 1 évesnek mossa a fejét hideg vízzel meg kiabál vele,rácsap egy olyan dologért amiről nem tehet a gyerek, nálatok meg majdnem életveszélyes szitu volt és megijedtél de nem is ütötted meg csak megszorítottad a kezét.

Gondolom utána elmagyaráztad neki 100adszorra is hogy miért nem szabad, ti dackorszakba vagytok előző kérdező meg idegbeteg ennyi.

Te nem vagy szaranya ez miatt ne aggódj, teljesen normálisan reagáltál.

2017. máj. 15. 14:52
 2/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez teljesen más helyzet, te nem ütötted meg a magatehetetlen gyereked, pláne nem a fejét., ráadásul azért kiáltottál rá, mert komoly baja is eshetett volna. Össze se lehet hasonlítani a két esetet. De tanultál belőle, legközelebb már nem hagyod egyedül a gyógyszerekkel.
2017. máj. 15. 15:07
 3/22 anonim ***** válasza:
37%

Nos... alapszabály, hogy semilyen gyógyszert, vegyszert, tisztítószert nem hagyunk a gyerek számára elérhető helyen. Tehát teljesen mindegy, tudja-e, hogy helyes vagy nem helyes, hogy huncutul néz-e, megmondtad-e neki, hogy mennyit szabad bevenni, egy gyerek az csak gyerek. NEM a 3 éves feladata, hogy tudja, hogy nem szabad bevenni az egész üveg gyógyszert, hanem a te felelősséged, hogy nem hagyod elöl. Egyetlen pillanatra sem.

Innentől kezdve mindenféle büntetés, kiabálás, szorítás nagyon igazságtalan volt.

2017. máj. 15. 15:08
 4/22 anonim ***** válasza:
57%
Ne haragudj, de én az előző anyukát jobban meg tudom érteni. Az inkább reflex volt, de itt a te hülyeséged miatt történt baj. Nem a 3 éves hibája ha túlgyógyszerezi magát.
2017. máj. 15. 15:09
 5/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem értek egyet a hármassal... Ezzel az erővel akkor se kiálts rá ha kiszalad az úttestre az autók közé, mert az igazságtalan, miért nem fogod állandóan a kezét?

Ilyen esetben szerintem elfogadható ha úgy reagál a szülő, hogy megértse a gyerek, hogy most nagyon veszélyes dolgot tett... nem ütötted meg.

2017. máj. 15. 15:11
 6/22 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen normálisan reagáltál. Vészhelyzetben szerintem helytálló a kiabálás, mert nincs idő hosszas magyarázkodásra.

Ráadásul utána bocsánatot kértél és elmagyaráztad neki.

2017. máj. 15. 15:18
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
4es, de az első anya az rendszeresen kiabál a gyerekével meg hideg vízzel mossa, most meg a kis fejét ütötte. Nincs olyan hogy reflexből megütök valakit. Ha engem megharap valaki, reflexből elhúzódok, de nem ütök.
2017. máj. 15. 15:20
 8/22 anonim ***** válasza:
77%
Belinkelné valaki a kérdés? Nem találom, vagy már törölték is?
2017. máj. 15. 16:13
 9/22 anonim ***** válasza:
2017. máj. 15. 16:15
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
én teljesen megértelek, én is hasonlóanreagáltam volna. szerintem jól kezelted, utána leültél megbeszélni vele, nincs ezzel baj. még jó, hogy ilyen gyógyszert vett be, nem valami mást amitől baja lett volna. ne rágódj ezen, előfordul, nem leszel szaranya ettől.
2017. máj. 15. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!