Nagyon rosszul reagáltam, hogy lehet ezt még jóvátenni?
Azért javaslom, hoyg kérj bocsánatot, mert ezzel is példát mutatsz, hogy mindenki hibázhat, de jóvá tehető.
Az meg normális, ha néha eldurran a szülő agya, főleg ennél a korosztálynál. De a bocsánatkérés mellé magyarázd el, hogy te miért akadtál ki és miért nem szabad úgy viselkedni, ahogy tette. Mindezt normális hangszínnel, nem kiabálva.
Hasonló korú gyerekem van, és újabban ő is önkéntes fényevő. Én azt csinálom, hogy elé teszem az ételt. Ha nem kell, akkor nem éhes, megy a hűtőbe vissza. Aztán 3-4 óránként megkínálom. Ha nem kell, akkor nem eszik. Gyerekorvost is kérdeztem erről, ő mondta, ohogy ne görcsöljünk ezen. Amíg nem látjuk, hogy betegesen vékony, addig elég, ha megkínáljuk, aztán eldönti, hogy kell-e neki. Éhenhalni nem szoktak gyerekek étel mellett.
Jómagam is ilyen voltam, 12 éves koromig úgy néztem ki, mint aki frissen szabadult egy koncentrációs táborból. Szerencsére nem b...gattak vele, ha ettem, ettem, ha nem, nem. De emlékszem, hogy tényleg nem voltam éhes.
Bokros susnyás van alattunk, azt tudtam hogy ott nem találok el senkit és hát ki is néztem hogy nincs ott senki, nem ez a része aggaszt.
1. válaszoló, Neked köszi szépen a tanácsokat!
Az en jo evo ket evesen sem eszik az elmult hetekben, de en nem problemazom ezen, ha nem ehes, nem szabdad eroltetni.
Nem mindenki kivanja am a forro levest es a zsiros husokat ebben a kanikulaban.
Nem hal ehen, hidd el, de ne csinalj belole eves zavaros felnottet.
Nálunk annó anyukám dobta ki a negyedikről az egyik kis játéktányéromat, mert nem akartam rendet rakni.
Utána mindig rendet raktunk... :-) Legalábbis egy ideig. :-D
Szerintem ha elmondtad neki, hogy ez nem helyes stb., akkor más már nem tudsz tenni / nálunk bocsánatkérés sem volt/, csak legközelebb ne dobálózz. :-)
25N
Én sem erőltetem.
Ha nem eszi meg azt, ami van, az ő baja.
Nálunk legalább egy fogást meg kell kóstolni a desszert előtt ebédnél, ha nem eszik, majd az uzsonnát megeheti, vagy a vacsit.
Mondjuk nálunk tízóraira és vacsora utánra marad a nasi, így az ebéddel nincs gond.
Szerintem nem volt szép kidobni, csak rosszat tanul belőle, én elraktam volna későbbre, megvígasztaltam volna, megmondtam volna mikor kaphatja meg és kész. Úgyis elhallgat idővel, enni pedig nem muszáj étkezéseknél, ha nem akarja megenni azt, ami van, semmi gond, felállhat az asztaltól, majd eszik a következő étkezésnél mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!