Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rosszul reagáltam,...

Nagyon rosszul reagáltam, hogy lehet ezt még jóvátenni?

Figyelt kérdés
3 éves a kisfiam, mostanában bármit főzök, bármit adok reggelire, vacsorára, uzsonnára, semmi nem jó, mindig már kell. Főleg nasikat akar(na), szerencsésebb esetben gyümölcsöt... Most a vasárnapi ebédnél (volt húsleves, kétféle hús, rántott karfiol, ezekhez párolt zöldség, krumpli, uborkasaláta.)... kb. 20 percig sikítva hisztizett, hogy egyik sem jó, hanem ő kubus gyümölcspürét akar enni ebéd helyett (ilyen: [link] Ez alatt türelmesen ismételgettem, hogy ebédeljen meg szépen, utána megeheti, megkínáltam az összes fogással. Végül kezdett eldurranni az agyam, mondtam, hogy most már ha nem fejezi be kidobom az ablakon a püréjét, de erre még jobban rákapcsolt, már szó szerint sikított, hogy neki csak az kell, a kiszedett ételt elkezdte leszórni a földre... én pedig végül fogtam és tényleg kihajítottam az ablakon (panelban lakunk, szóval ledobtam a harmadikról...). A férjem szerint nem vagyok normális. Én is bánom, mert nem akarom arra nevelni, hogy így oldja meg a konfliktushelyzeteket, és azt sem, hogy azt gondolja, hogy bármit is ki lehet dobálni az ablakon az utcára ha nem kell... Mondjuk tény, hogy úgy ledöbbent, hogy abbahagyta a hisztit és megebédelt :D... de mégis nagyon bánt hogy ezt csináltam. Amikor fektettem le aludni, akkor mondtam neki, hogy butaságot csináltam én is, elismerem, de szeretném ha normálisan enne, mint korábban (pár hete csinálja ezt amit fentebb leírtam), mert úgy lesz egészséges, úgy fog megnőni, stb.. Ti még mondanátok neki valamit ha felébredt?...
2017. jún. 25. 14:07
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
38%

Azért javaslom, hoyg kérj bocsánatot, mert ezzel is példát mutatsz, hogy mindenki hibázhat, de jóvá tehető.

Az meg normális, ha néha eldurran a szülő agya, főleg ennél a korosztálynál. De a bocsánatkérés mellé magyarázd el, hogy te miért akadtál ki és miért nem szabad úgy viselkedni, ahogy tette. Mindezt normális hangszínnel, nem kiabálva.

Hasonló korú gyerekem van, és újabban ő is önkéntes fényevő. Én azt csinálom, hogy elé teszem az ételt. Ha nem kell, akkor nem éhes, megy a hűtőbe vissza. Aztán 3-4 óránként megkínálom. Ha nem kell, akkor nem eszik. Gyerekorvost is kérdeztem erről, ő mondta, ohogy ne görcsöljünk ezen. Amíg nem látjuk, hogy betegesen vékony, addig elég, ha megkínáljuk, aztán eldönti, hogy kell-e neki. Éhenhalni nem szoktak gyerekek étel mellett.

Jómagam is ilyen voltam, 12 éves koromig úgy néztem ki, mint aki frissen szabadult egy koncentrációs táborból. Szerencsére nem b...gattak vele, ha ettem, ettem, ha nem, nem. De emlékszem, hogy tényleg nem voltam éhes.

2017. jún. 25. 14:15
 2/26 anonim ***** válasza:
17%
Nem vagy normális. És ha valakit fejbe talál?
2017. jún. 25. 14:25
 3/26 A kérdező kommentje:

Bokros susnyás van alattunk, azt tudtam hogy ott nem találok el senkit és hát ki is néztem hogy nincs ott senki, nem ez a része aggaszt.

1. válaszoló, Neked köszi szépen a tanácsokat!

2017. jún. 25. 14:28
 4/26 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem tökre megérthető, ha egyszer elszakad a cérna ennyire. Nincs ezen mit jóvátenni. Legközelebb te sem fogsz ilyet csinálni, mert eszedbe fog jutni, hogy mennyire kellemetlenül érzed magad tőle. Viszont a gyerek is megjegyezte, hogy van az a pont, amikor anyából kijön az állat. Lehet, még emlegetni is fogja, és nem szórja szét többet az ételt. De nem mondanák már neki semmit, ha felkel, hacsak nem kérdezi magától. Akkor viszont én azt mondanám, hogy igen, Anya ENNYIRE mérges lett attól, hogy hisztiztél, meg eldobáltad az ételt, és fogadjuk meg,hogy egyikünk se tesz ilyet többé.
2017. jún. 25. 14:31
 5/26 anonim ***** válasza:
16%

Az en jo evo ket evesen sem eszik az elmult hetekben, de en nem problemazom ezen, ha nem ehes, nem szabdad eroltetni.

Nem mindenki kivanja am a forro levest es a zsiros husokat ebben a kanikulaban.

Nem hal ehen, hidd el, de ne csinalj belole eves zavaros felnottet.

2017. jún. 25. 14:35
 6/26 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk annó anyukám dobta ki a negyedikről az egyik kis játéktányéromat, mert nem akartam rendet rakni.

Utána mindig rendet raktunk... :-) Legalábbis egy ideig. :-D

Szerintem ha elmondtad neki, hogy ez nem helyes stb., akkor más már nem tudsz tenni / nálunk bocsánatkérés sem volt/, csak legközelebb ne dobálózz. :-)

25N

2017. jún. 25. 14:43
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy a kánikula miatt nem éhes, ha azt mondja most nem éhes, nem szoktam erőltetni. Hanem ő enni akar, de nem jó semmi ami van, mást kér, valamelyik nap amikor borsófőzelék volt pl.azon sírt, hogy húst akar krumplival, ez kb.2 napja volt. Ma hús volt krumplival, most az nem volt jó. Kezdem feladni. :)
2017. jún. 25. 14:47
 8/26 A kérdező kommentje:
6-os, köszi, megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek eszébe jutott ilyesmi :D.
2017. jún. 25. 14:51
 9/26 anonim ***** válasza:
27%

Én sem erőltetem.

Ha nem eszi meg azt, ami van, az ő baja.

Nálunk legalább egy fogást meg kell kóstolni a desszert előtt ebédnél, ha nem eszik, majd az uzsonnát megeheti, vagy a vacsit.

Mondjuk nálunk tízóraira és vacsora utánra marad a nasi, így az ebéddel nincs gond.

Szerintem nem volt szép kidobni, csak rosszat tanul belőle, én elraktam volna későbbre, megvígasztaltam volna, megmondtam volna mikor kaphatja meg és kész. Úgyis elhallgat idővel, enni pedig nem muszáj étkezéseknél, ha nem akarja megenni azt, ami van, semmi gond, felállhat az asztaltól, majd eszik a következő étkezésnél mást.

2017. jún. 25. 15:19
 10/26 anonim ***** válasza:
83%
Lehet mondani, hogy nem volt szép, ezt szerintem a kérdező is tudja, hiszen megbánta. Viszont minden egyes szülőnél elszakad néha a cérna, ezt kár tagadni, és azt mondani hogy ezt meg azt csináltam volna. Higgadt fejjel a kérdező sem ezt csinálta volna nyilván. Ám változtatni már nem lehet, megtörént, ha felébred elnézést kérnék, elmondanám miért nem volt helyes amit csináltam, de azt is, hogy mi nem volt helyes az ő viselkedésében. És adnék neki egy ilyen gyümölcspürét.
2017. jún. 25. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!