Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mai, "modern" anyák! Elmagyará...

Mai, "modern" anyák! Elmagyaráznátok nekem?

Figyelt kérdés

Először is szeretném elmondani, hogy mások véleménye olyan szinten nem érdekel, hogy változtassak a dolgokon, tudom, hogy mindenkinek úgy kell a dolgokat intéznie, úgy kell élni, ahogy az ő családjának megfelelő. Ennek tudatában vagyok. A kérdés arra irányul, hogy ezt azok MIÉRT mondják, akik nem így élnek/gondolkoznak.

A lényeg az, hogy ezen az oldalon és a valóéletben is azt tapasztalatom, hogy egyes feleség- és anyatípusokat elítélnek ma.

Nem értem, hogy miért probléma az, hogy én a hétköznapokban nem terhelem az otthoni dolgokkal a férjemet. Ma az a divat, hogy anyukák imádják hangoztatni, hogy "az övé is a gyerek". Ezzel nincs is gond. De azért mégiscsak a férj dolgozik általában napközben és az anyák vannak otthon a gyerekkel. Elhiszem, hogy a nők is kifáradnak az otthonlétben. 3 gyerekem született 5 év alatt, a kicsi még csak 1,5. Egy elég nagy házban élünk ( 2 vendégszoba, 3 fürdő, viszonyításképpen, hogy tudom, milyen nagy házat takarítani), még sincs az, hogy az, hogy a férjem munkából hazajövet még takarítani, főzni segítene vagy a gyerekeket rábíznám hosszú időre. Elfogadom, hogy ő is elfáradt, sőt talán jobban mint én.

Például egy konkrét kérdésem ez lenne: miért nem hagyjátok a párotokat éjszaka aludni, és várjátok el, hogy keljen a gyerekhez, ha egyszer ő másnap dolgozni megy, ti meg pihenhettek másnap, ha a gyerek is pihen?

Sok nő miért nem érzi, hogy átlendül a ló túloldalára? Oké, hogy otthon van egy csomó dolog. De a másikat miért nem lehet megérteni?

Még egy dolog. Itt mindig leszúrják azt, aki azt írja, hogy szülés előtt előre megfőz a párjának. Ez miért annyira elvetemült dolog? Másnak miért esik nehezére, mikor előtte gyakorlatilag pihenni van otthon (azokhoz szól, akiknek valóban nehezére esik!) Oké, hogy vannak nagyon extra terhességek, ami borzalmas, de az átlag mégsem annyira elviselhetetlen még a vége felé sem, hogy ne lehetne egy pár adag kaját megcsinálni, ha meg annyira rosszul van, akkor orvoshoz kellene menni, hogy megnézzék minden oké-e mert azért haldokolni a vége felé sem normális, valamint nem is arra az időszakra értem a főzést, nem a szülés hetére. Vagy annyira azért még sincs rosszul?

Ismerek például egy párt, ahol a gyerek körül, amit csak lehetett apuka csinált. Munka után ment haza, hogy ellássa a gyereket, mert anyuka kiborult délutánra. Már csak éppen nem szoptatott apuka. Na de sebaj, második gyerek már tápszeres lett, így apuka is aktívan részt vehetett az éjszakai kelésben, anyuka sokszor nem is kelt. Az ilyen nők mit éreznek? Más is fáradt, de nekem ilyenkor megkérdőjeleződik az érzése a párja iránt. Semmi sajnálat nincsen benne, hogy az a szerencsétlen másnap olyan helyre megy ahol meg kell felelnie, ő meg otthon lesz?

Miért drámáznak ma annyit az anyák? Szerintük milyen egy ilyen párhoz hazamenni?

Ja és hogy eloszlassuk a kételyeket, nem egy slampos, topis nő vagyok. Műkörmöm van, sminkelem magam, még otthon sem vagyok melegítőben, figyelek magamra, edzeni járok heti négyszer.

Ennek ellenére én beérem azzal, ha a párom délután játszik a gyerekekkel, nem kell hogy segítsen nekem, ha elmegy valamerre a gyerekekkel az teljesen jó, de sokszor előfordul, hogy én viszem el otthonról a gyerekeket egy kicsit "őrjöngeni", ha látom, hogy a párom nagyon fáradt, hadd pihenjen. Általában azt főzök, amit ő kér, mikor hazajön kávéval várom (direkt nem iszok igazán előtte), és figyelek rá. Cserébe ő is rám. Ez ma miért ritka? Mi ez a nagy feminizmus, ami már konkrétan a másik nemet nyomja el gyakran?

Az egész kérdés arra irányul, ameddig az anya otthon van a gyerekekkel és hétköznapkora illetve, a férfi munkanapjaira. A kérdés lényegében: a férfiak rendes munkaidőben eltöltött munkája miért nem egyenlő egy EGÉSZ NAPOS gyerekkel + háztartással eltöltött nappal? Miért van még második műszakja a férfiaknak munka után?

2017. jún. 2. 00:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
51%

Hú, nem olvastam a válaszokat, a kérdés kifejtésnél is csak az elejét és a végét.

Ami nem tetszik, az a sztereotípia. Modern anya létemre én keltem a gyerekhez, meg én csináltam a házimunkát, stb. De a férjem segített, ha tudott és én elfogadtam minden segítséget. Nekünk így jó, másnak meg nem, ennyi.

2017. jún. 2. 21:44
 52/62 anonim ***** válasza:
48%

"Nem lepattint, hanem nem csinál házi munkát. ez azért más, de mindegy. "

Húúúúúú, de értelmes vagy kérdező! Nem. Ez egy és ugyanaz! :)

Mi van ilyenekben ringatod magad?? Jól pofikára fogsz esni vigyázz!

Észre sem veszed, hogy mennyire nincs is akaratod és mennyire lábtörlő vagy...

Mi van? Csak nem a férjed kívánja meg azt a testet? Hogy te csak akkor vagy jó, ha konditerembe mászkálsz? Meg műkörmöd, meg lilára van pacsmagolva az arcod otthon, meg kutyafüle?

Tudod mi a nagy gáz?? Hogy észre sem veszed. Azt, hogy a férjednek TE csak úgy vagy jó, ha:

- ki vagy vakolva,

- konditerembe jársz,

- műkörmöd van.

És még mi van? Mesél még...

A férjed amúgy mit segít? Semmit? Csak a 3 gyereket megcsinálni segített? Az gáz....

Tudod kérdező én nagyon-nagyon sajnállak téged! Hogy neked konditerembe és műkörmöshöz kell rohangálnod és otthonra is sminkbe vágnod magadat, hogy a férjednek egyáltalán megfelelj!

Tényleg sajnállak! A férjed egy féreg, de te sem vagy különb! Aki ennyire hülye, hogy nem veszi észre mi folyik körülötte, annak úgy is mindegy :DDDD

Tudod mit gondolok? HOgy te hiába jársz konditerembe és egyéb ilyen külsőségek, mivel TE ezért vagy "tartva", tehát effektíve semmi értéked nincs emberileg, csak egy dísz vagy ami fel van tunningolva, így egy olyan kant sikerült választanod, aki sorban dugja a kolleganőit, meg csinál magának napközben szabadidőt, hogy eljárjon qvázni.. :DDDD

Neked ez még nem tűnt fel? TE, nem mint ember vagy és nem e szerint néz, hanem úgy, hogy otthon minden megvan ami kell, ő meg éli szabadon az életét :D

Igaza volt itt valakinek aki azt mondta, hogy az ilyen "nőket" szokták megcsalni.

Tényleg sajnállak, hogy TE csak ezekkel a kacatokkal és konditerembe mászkálással rúghatsz otthon esetleg labdába a férjednél, már ha éppen a heti sokadik numera után még egyáltalán rádfanyalodik :)))

Szegénykém...Képzelem milyen lehetsz leeresztve..

Ha te ÍGY éred el azt a szintet, hogy egyáltalán a férjed valamennyire észrevegyen :) A sokadik numera után :)

2017. jún. 3. 03:20
 53/62 A kérdező kommentje:

Tudod, kedves 44%-os, én nem akkor érzem magam szeretve, ha megfogja a porszívót, vagy elkezd törölgetni vagy teregetni. Sokkal nagyobb öröm nekem, ha elmegyünk sétálni, fagyizni, családot látogatunk, vacsorázni megyünk mindannyian, vagy csak együtt vagyunk. Igen, igyekszem mindent megcsinálni, hogy mikor hazaér, neki már ne legyen dolga itthon. Ez nyilván bűn :D

Az, hogy edzőterembe járok, műkörmöm van, sminkelek, sőt még fodrászt is felkeresek az a saját magamnak való megfelelés. Én nem mellette kezdtem el ezeket. Az, hogy van rajtam smink az nem egyenlő azzal, hogy le vagyok vakolva. Gondolom neked sokkal jobb, biztosan hibátlan a bőröd és egyáltalán nem szorulsz sminkre. Akkor kérlek becsüld meg ezt a tulajdonságod, és bocsásd meg a többi nyomorultnak, akinek sajnos szüksége van egy alapsminkre ahhoz, hogy még jobban nézzen ki. Vagy az a probléma, hogy szeretek neki tetszeni? Egyébként midig mondja, hogy teljesen felesleges smink, mert neki anélkül is tetszem, de azért te, 44-os valóban egyedi lehetsz, hogy rajtad csak ronthat a smink :D Biztosan hallottad pedig azt a mondást, hogy csúnya nő nincsen, csak olyan aki nem tud sminkelni. Azért ebben van valami igazság, mivel a smink az átlagnak segít magához képest jobban kinézni, de a sminkhez nem kell bányarémnek lenni, akarhatsz csak úgy simán is még jobban kinézni. Persze van, aki nem akar és sz*rik arra, hogy a férjének amúgy tetszene-e, az meg inkább annyit mond, hogy "jó vagy te így is", hogy kerülje a konfliktust, meg úgysem fog elkezdeni sminkelni x gyerek után, mikor éppen nem a második virágkorát éli :D

Természetesen segít a házkörül, a keretben rengeteg dolog van, nem csak a fűvágása, rengeteg virágunk van, amit többnyire ő rendez, most éppen a gyerekeknek épít egy nagy babaházat, ahol tudnak majd játszani. A kutyákat minden nap elviszi este sétálni, viszi kutyaiskolába (ez is fontos, mivel nagy testűek, kontrollálni kell őket), ezen kívül mindig vannak apróbb dolgok, amik javításra szorulnak, nyilván azt is ő csinálja. És nekem az is segítség, ha lefoglalja őket, amíg én megcsinálok valamit, de ez általában hétvégén van.

Jó tudni, hogy ennyire képben vagy a párom szexuális életében. Megnyugtatlak, minden szuper közöttünk ;)

Én a helyedben magad miatt aggódnék, mert elég érdekes egy személyiséged lehet. Az ilyen nők mellett lesznek alkoholisták a férfiak, ha még annyi sincs bennük, hogy megcsalják a feleségüket :D Szóval inkább törődj a magad dolgával a vakolatlan képeddel. Mit gondoltál? Hogy akár egy percre komolyan végig gondolom, hogy vajon tényleg van-e szeretője. Ha így tennék, akkor valóban gondok lennének, de én az önbizalmamat a férjemtől kapom, nem itt a mamitársaktól.

2017. jún. 3. 09:39
 54/62 anonim ***** válasza:
10%

Kérdező, egy értékes hölgy lehetsz, irigylem a párod, sajnos egyre kevesebb van manapság hozzád hasonló.

Manapság "trendi" kemény nőnek lenni, aki megmondja a férfiaknak a frankót, és beszólogatnak nekik.

És szánalmas igazi, klasszikus nőnek lenni, női hobbikkal, női elfoglaltságokkal.

Egymást tüzelik fel a nők, hogy nehogy már ezt és ezt megcsináld a férjednek, mi vagy Te, cseléd?

Teszik ezt teljesen látatlanul, úgy, hogy bele sem láttak a másik párkapcsolati életébe.

Rossz irányba halad a világ, a mai modern nők olyasmikre akarják rávenni a férfiakat, amiket zsigerből gyűlölnek, még csak köze sincs a klasszikus férfiak érdeklődési köréhez.

És az a nő, akinek meg teher a főzés, otthon ápolgatása, rendrakása, gyereknevelés....nem is értem, hogy fér bele a NŐ kategóriába.

Ezt valahol tudatosítani kellene a mai fiatalokban, hogy milyen családkép várható, ha belevágnak, mert rendszerint szegény gyerkőcök isszák meg a levét.

És végül csak az anyuka marad egyedül, egy olyan világban, ahol (sajnos) mindig is kevesebbet fog keresni egy nő, mert...ezekről inkább egy munkaadót kellene megkérdezni, miért. Gondolom mert mindenkinek van egy értéke a munkaerő piacon.

2017. jún. 9. 16:50
 55/62 anonim ***** válasza:
87%

Na utolsó, te vagy az élő példa annak az ellenkezőjére, amire bármelyik nő régen vagy ma vágyott/vágyik :D Önmagad paródiája vagy, ember! Csúcs vagy :) Mert szerinted a nőnek a vasalás meg a porszívózás az 'érdelkődési köre'? :D Én nem vagyok egy manapság trendi, műkörmös műmaca, sem szüfrazsett, de te egy igazi hímsoviniszta őskövület vagy! Neked mi az érdeklődési köröd, a sör meg a peca?

Másfelől viszont, ha az egész írásod szarkazmus, akkor hatalmas telitalálat!!!

2017. jún. 9. 18:33
 56/62 anonim ***** válasza:
92%

"én az önbizalmamat a férjemtől kapom, nem itt a mamitársaktól."

Én pedig önmagamtól, nincs megfelelési kényszerem.:-)

"Gondolom mert mindenkinek van egy értéke a munkaerő piacon."

Így van. Az enyém - nőként - valamivel több, mint a négyszerese a férfiak átlagának.

2017. jún. 9. 19:12
 57/62 anonim ***** válasza:
0%
#56, ejha, és mi a férfiak átlaga, mesélj?
2017. jún. 9. 20:25
 58/62 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan sajnalom azokat az embereket akik igy, es ilyen stilusban kepesek beszelni masokkal, illetve ilyen alpari jelzokkel illetnek masokat.

Micsoda nyomorult eletetek van nektek, hogy abbol taplalkozva vontok le ilyen borzaszto kovetkezteteseket masokrol 3 mondat utan? Meg mennyire lehet egy ember elnyomva, hogy ilyen mertekben szakad ki belole a frusztacio?

Sosem ertettem, hogy az ervelni nem tudo, ordenare modon bunko emberek minek eroltetik a tarsalgast?

Magukat minositik, szoljon barkinek is a mondani valojuk....

2017. jún. 9. 20:36
 59/62 anonim ***** válasza:
100%

"#56, ejha, és mi a férfiak átlaga, mesélj?"

Bruttó 256 ezer Ft.

[link]

A Google a barátod.:-)

2017. jún. 9. 21:35
 60/62 anonim ***** válasza:
74%

Nálam ott vágtad el magad, hogy szerinted nem gáz, ha egy nő még a szülés előtt megfőz a férjének, hogy legyen mit ennie. Elnézést ne kérjen, amiért szülni merészel? Gondolom, te egyből vágtattál is haza, még a kilógó köldökzsinórral, mert valakinek ugye el is kell mosogatni...

"vannak nagyon extra terhességek, ami borzalmas, de az átlag mégsem annyira elviselhetetlen még a vége felé sem, hogy ne lehetne egy pár adag kaját megcsinálni" na igen, de a férj meg ez alatt az idő alatt nem terhes, és én értem, hogy vannak nagyon extra nemterhességek, de azért az átlag nemterhesnek mégse esik nehezére kaját csinálnia magának...

2017. jún. 13. 21:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!