Létezik igazi modern mese? (A valódi kérdésem inkább az, hogy miért vannak jelen még a régi mesék, lásd alább kifejtve)
Neked nincs gyereked, ugye?
És sosem nézel pl M2-t? Mert ott pont változatosan van a régi mesék, és a mai mesék.
Fiam mindkettőt nagyon szereti.
De a gyerekeknek MESE való. Nem a rideg valóság.
Ja, és manapság is vannak királyok meg hercegek. Gondoltam szólok, ha még nem hallottál volna róla...
Igen, létezik igazi modern mese is.
Berg Judit Maszat sorozata is ilyen, vagy Vadadi Adrienn Ovismesék, vagy Malter György Rosszcsont mesék könyve, de sok-sok más is van. Nézz szét bármelyik valódi vagy webes könyvesboltban, keresd a kortárs meséket.
Most elképzeltem, hogy Hamupipőke helyett Timike lesz a főszereplő, akit sanyarú sorsából nem a királyfi ment ki fehér lovon, hanem a milliárdos producer fehér Jaguáron.
Lehet, hogy nem pont ugyanaz lenne a tanulsága a szép lány és a gazdag herceg sztorijának. Van, amit jobb nem bolygatni, ha anélkül is működik. ;)
Hát a Grimm mesék nem 2-3 éves gyereknek valók.
4 éves a fiam, Grimmet még nem meséltem neki.
Mert egyrészt nagyon hosszú, másrészt nem neki való dolgok vannak benne.
Majd később. Most még a könnyedebb rövidebb meséket mesélem neki, és azt is néz.
Szerencsére manapság is vannak jó mesék, és a régiekből is vannak kicsiknek valók (fiam szereti pl a Süsüt, a Magyar népmeséket, a Kisvakondot, a Süni és barátait). Ahogy sok mai mesét is szeret. Pl kedvenc most a Pocoyo, A város hősei, Mancs őrjárat, amiket néz.
A Grimm nagyon nem illik ezek közé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!