Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mai, "modern" anyák! Elmagyará...

Mai, "modern" anyák! Elmagyaráznátok nekem?

Figyelt kérdés

Először is szeretném elmondani, hogy mások véleménye olyan szinten nem érdekel, hogy változtassak a dolgokon, tudom, hogy mindenkinek úgy kell a dolgokat intéznie, úgy kell élni, ahogy az ő családjának megfelelő. Ennek tudatában vagyok. A kérdés arra irányul, hogy ezt azok MIÉRT mondják, akik nem így élnek/gondolkoznak.

A lényeg az, hogy ezen az oldalon és a valóéletben is azt tapasztalatom, hogy egyes feleség- és anyatípusokat elítélnek ma.

Nem értem, hogy miért probléma az, hogy én a hétköznapokban nem terhelem az otthoni dolgokkal a férjemet. Ma az a divat, hogy anyukák imádják hangoztatni, hogy "az övé is a gyerek". Ezzel nincs is gond. De azért mégiscsak a férj dolgozik általában napközben és az anyák vannak otthon a gyerekkel. Elhiszem, hogy a nők is kifáradnak az otthonlétben. 3 gyerekem született 5 év alatt, a kicsi még csak 1,5. Egy elég nagy házban élünk ( 2 vendégszoba, 3 fürdő, viszonyításképpen, hogy tudom, milyen nagy házat takarítani), még sincs az, hogy az, hogy a férjem munkából hazajövet még takarítani, főzni segítene vagy a gyerekeket rábíznám hosszú időre. Elfogadom, hogy ő is elfáradt, sőt talán jobban mint én.

Például egy konkrét kérdésem ez lenne: miért nem hagyjátok a párotokat éjszaka aludni, és várjátok el, hogy keljen a gyerekhez, ha egyszer ő másnap dolgozni megy, ti meg pihenhettek másnap, ha a gyerek is pihen?

Sok nő miért nem érzi, hogy átlendül a ló túloldalára? Oké, hogy otthon van egy csomó dolog. De a másikat miért nem lehet megérteni?

Még egy dolog. Itt mindig leszúrják azt, aki azt írja, hogy szülés előtt előre megfőz a párjának. Ez miért annyira elvetemült dolog? Másnak miért esik nehezére, mikor előtte gyakorlatilag pihenni van otthon (azokhoz szól, akiknek valóban nehezére esik!) Oké, hogy vannak nagyon extra terhességek, ami borzalmas, de az átlag mégsem annyira elviselhetetlen még a vége felé sem, hogy ne lehetne egy pár adag kaját megcsinálni, ha meg annyira rosszul van, akkor orvoshoz kellene menni, hogy megnézzék minden oké-e mert azért haldokolni a vége felé sem normális, valamint nem is arra az időszakra értem a főzést, nem a szülés hetére. Vagy annyira azért még sincs rosszul?

Ismerek például egy párt, ahol a gyerek körül, amit csak lehetett apuka csinált. Munka után ment haza, hogy ellássa a gyereket, mert anyuka kiborult délutánra. Már csak éppen nem szoptatott apuka. Na de sebaj, második gyerek már tápszeres lett, így apuka is aktívan részt vehetett az éjszakai kelésben, anyuka sokszor nem is kelt. Az ilyen nők mit éreznek? Más is fáradt, de nekem ilyenkor megkérdőjeleződik az érzése a párja iránt. Semmi sajnálat nincsen benne, hogy az a szerencsétlen másnap olyan helyre megy ahol meg kell felelnie, ő meg otthon lesz?

Miért drámáznak ma annyit az anyák? Szerintük milyen egy ilyen párhoz hazamenni?

Ja és hogy eloszlassuk a kételyeket, nem egy slampos, topis nő vagyok. Műkörmöm van, sminkelem magam, még otthon sem vagyok melegítőben, figyelek magamra, edzeni járok heti négyszer.

Ennek ellenére én beérem azzal, ha a párom délután játszik a gyerekekkel, nem kell hogy segítsen nekem, ha elmegy valamerre a gyerekekkel az teljesen jó, de sokszor előfordul, hogy én viszem el otthonról a gyerekeket egy kicsit "őrjöngeni", ha látom, hogy a párom nagyon fáradt, hadd pihenjen. Általában azt főzök, amit ő kér, mikor hazajön kávéval várom (direkt nem iszok igazán előtte), és figyelek rá. Cserébe ő is rám. Ez ma miért ritka? Mi ez a nagy feminizmus, ami már konkrétan a másik nemet nyomja el gyakran?

Az egész kérdés arra irányul, ameddig az anya otthon van a gyerekekkel és hétköznapkora illetve, a férfi munkanapjaira. A kérdés lényegében: a férfiak rendes munkaidőben eltöltött munkája miért nem egyenlő egy EGÉSZ NAPOS gyerekkel + háztartással eltöltött nappal? Miért van még második műszakja a férfiaknak munka után?

2017. jún. 2. 00:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
68%

"Ha így jobban belegondolok, nyilván azért választottál gyerekekkel kapcsolatos foglalkozást, mert a kedvenc időtöltéseid közé tartozik a velük való foglalkozás,"

Vagy azért, mert máshova nem vették fel.:D Gyors- és gépíróiskola pedig nem diplomát ad. Még azt is megkérdőjelezem, hogy egyáltalán diplomás, értelmes nő nem azért szül 3 gyereket, mert ő meg a férje is 2-2 testvérrel rendelkeznek.:D Ha valakinek ennyire nincs önálló véleménye semmiben, csak visszaböfögi azt, amit az anyjától, a nagyitól, netán a férjétől hall, képtelen felfogni és értelmezni bármilyen, a sajátjától (pontosabban a másoltjától) eltérő álláspontot, az jobb lett volna, ha nem tanárnak megy. Bármilyen könnyű is bekerülni és elvégezni, pláne nyelvi szakon...:D

2017. jún. 2. 15:06
 42/62 A kérdező kommentje:

Azért egy 14 +-osokkal lenni nem olyan, mint egy kisgyerekkel az gondolom tiszta, gondolom felnőtt fejjel érthető. Meg azért az csak munka. A türelem tanulható és fejleszthető. De erre fogni a hivatásomat, nagyon rossz következtetés. És nem, én sem élvezem jobban a gyereknevelést, mint az átlag.

Köszönöm annak a talán utolsó válaszolónak, aki értelmesen kifejtette véleményét a kérdésre vonatkozóan.

2017. jún. 2. 15:08
 43/62 A kérdező kommentje:
Egyre viccesebb vagy 70%-os :D kérlek, írj még! ;)
2017. jún. 2. 15:11
 44/62 anonim ***** válasza:
45%
Miért, talán unatkozol?:D
2017. jún. 2. 15:57
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

Nincs még gyerekem, úgy,hogy nem azért mert magamra veszem,de kiborítóak ezek a bezzeg én Mrs. Perfect vagyok nők. Villog,hogy ő mennyire ad magára, ragyog a tökéletes,hatalmas otthona,a gyerekek mellett mindenre van elég ideje és még a férjére is marad egy csomó energiája. Még kávét is főz mire hazaér megfáradtan a munkából, hisz ő csak otthon volt kellemesen. Ismerek két ilyen nőt is(az egyiket elég közelről mivel az anyósom) az a furcsa,hogy mindkét nő elvált...

Hallottam is magyarázni anyósomat úgy nem érti a mai anyákat miért ennyire fáradtak, mikor ő volt otthon a gyerekekkel mindenre volt ideje, főzött,sütött,ragyogott a ház, mindig volt mosott, vasalt ruha és még edzeni,csinosnak lenni,a hobbijának élni is volt ideje. Ez szép és jó,csak épp arra nem emlékszik a párom mikor játszott vele igazán normálisan az anyja(az nem csak annyi,hogy kiviszed a játszótérre meg odaadsz neki valami játékot) az a része mindig apukának maradt,plusz amúgy is mindig minden az apuka körül forgott, akinek egy tányért nem kellett soha odébb rakni. Aki annyira meghálálta ezt a viselkedést,hogy simán dobbantott...és nem tiszteli máig se a nőket, mert szerinte csak a férfiak kiszolgálására valók...A párom meg szintén így nőtt fel,minden a nő dolga(a szennyesbe és a mosogatóba nem volt képes berakni a dolgait) és voltak még érdekes dolgai, az érzelmi intelligenciája egy nagy 0 volt, rengeteg dolgom volt vele, mára már teljesen más ember.

Mellesleg tudjuk anyósról is,hogy önbizalom hiányos és megfelelési kényszerre van, az ilyen nők majdnem mind azok, rágörcsölnek,hogy mindig maxon kell pörögni, akkor lesz rájuk mindenki irigy és a férjüknek is majd TÖKÉLETESEN megfelelnek és nem hagyja el,csalja meg őket. Kár,hogy ez nem így van.

2017. jún. 2. 16:35
 46/62 anonim ***** válasza:
93%

# 21

De igen,ez világszemlélet.

A konzervatív világszemlélethez tartozik az,hogy a házimunka a nő feladata,a férfi azt nem csinálja,és a gyereknevelés is főleg a nő dolga.

A liberális világszemléletnek meg az a lényege,hogy nincsen nemi megkülönböztetés,mindenki csinál mindent a lehetőségeihez mérten.

Attól még lehet,hogy egyes politikai témákban más elvet vallasz,ez nem fehér-fekete,hogy ha én egyszer konzervatív vagyok,akkor minden döntésemben konzervatív vagyok és még véletlenül se támogatok többkulcsos adórendszert pl,mert az liberális vagy fordítva...

2017. jún. 2. 17:15
 47/62 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nincs ilyen direktben osztozás a feladatokon.

Amíg itthon voltam, megcsináltam napközben, ami belefért, de ha bajos volt a nap, maradt valami és hazaért a férjem, magától beállt segíteni. Az esti fürdetéshez pl. ő ragaszkodott, bagyon szerette.

A gyerekhez, amikor már nem ébredtek menetrendszerint, csak ritkán, az kelt, aki éppen hamarabb ébredt, és igen, volt olyan, hogy annyira beájultam, hogy apa hozta át a kicsit szopizni.

Hozzá kell tenni, hogy a férjem 5 fiúgyerekes családból jött, nem nagy ügy neki sem a háztartás, sem a gyerekezés. Egyszerūen a kezére áll.

Odafigyelünk egymásra, ha azt látom, nagyon ki van purcanva, mindent elé teszek, és viszont.

Ami érdekes, hogy egy ismerősünk simán lepapucsozta a férjemet, csak mert mosogatni làtta. Pedig én meg egy csomó "férfimunkát" elvégzek, mint festés, felújítàs, favágás, akár láncfūrésszel, körfūrésszel.

Mióta újra dolgozom, még inkább együttmūködünk, erősítjük egymást.

El sem tudnék képzelni magam mellé olyan embert, akivel ez nem így mūködik.

2017. jún. 2. 18:53
 48/62 anonim ***** válasza:
83%

Amikor mind a ketten dolgoztatok is te csináltál mindent otthon?

Amúgy nem értem mi az, hogy az anyuka otthon van a gyerekkel. Pl. nincs otthon amikor vásárol, játszóra vagy csak sétálni megy a gyerekkel. Ha meg több is van akkor oviba, bölcsibe esetleg külön programokra vinni... És ugye ez egy gyerekkel legalább 2x annyi idő.

És akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy ha beteg a gyerek vagy csak nyűgös. Akkor sincs idő arra, hogy otthon minden csillogjon-villogjon.

Szerintem sok nő próbál mindent megcsinálni amit csak lehet (főzés, mosás, takarítás), sőt én is van, hogy sütivel várom haza a férjem, mert a gyerek is partner volt abban, hogy ilyen beleférjen. De egy anyuka is ember akinek szükségletei vannak. Szóval van, hogy hazajön a munkából a férjem és bizony ketten mennek el vásárolni vagy a játszótérre. Nekik is jó, hogy van egy kis együtt töltött idő. Amikor még mind a ketten dolgoztunk is együtt vezettük a háztartást. Nem értem miért kéne a férfit is totálisan kiszolgálni, ha megszületik a gyerek. Egy férfi munkaideje 8,5 óra, viszont az anyuka nem teszi le a gyereket 8,5 óra múlva, hogy vége a műszaknak majd holnap folyt. köv.

2017. jún. 2. 20:00
 49/62 anonim ***** válasza:
88%
Tudod kérdező, vannak olyan apák, akik részt akarnak venni munka mellett is a gyerekekkel való foglalkozásban, az, hogy a te férjed lepattint titeket egy fáradt vagyok, "én keresem a pénzt"-tel, hát sajnálom.
2017. jún. 2. 20:00
 50/62 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ezt hogy nem lehet megérteni? Nem lepattint, hanem nem csinál házi munkát. ez azért más, de mindegy. Kezdem feladni. Biztassátok csak egymást, hogy milyen szuper nektek, én meg szolga vagyok, kiszolgáltatott, hülye, önbizalomhiányos, nagyképű és még ki tudja mi (ti persze ezt is tudjátok ;D )

Amiket írtam csak azokra a napokra vonatkozóan írtam, amikor a párom dolgozik, és szerintem ha mát itt tartunk játszóterezés, séta, stb nem annyira kiborító vagy fárasztó, ráadásul ha unjuk, hazamegyünk, illetve ha úgy döntök. Szóval szerintem azért rugalmasabb a dolog, mint ti beállítjátok, de már ez sem érdekel. Annyi minden volt a válaszaitokban amire tudtam volna mit írni, de annyi :) Mégsem teszem inkább, ugyanis ez egy olyan zsákutca, amibe magamat hajtom be.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

2017. jún. 2. 21:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!