Mai, "modern" anyák! Elmagyaráznátok nekem?
Először is szeretném elmondani, hogy mások véleménye olyan szinten nem érdekel, hogy változtassak a dolgokon, tudom, hogy mindenkinek úgy kell a dolgokat intéznie, úgy kell élni, ahogy az ő családjának megfelelő. Ennek tudatában vagyok. A kérdés arra irányul, hogy ezt azok MIÉRT mondják, akik nem így élnek/gondolkoznak.
A lényeg az, hogy ezen az oldalon és a valóéletben is azt tapasztalatom, hogy egyes feleség- és anyatípusokat elítélnek ma.
Nem értem, hogy miért probléma az, hogy én a hétköznapokban nem terhelem az otthoni dolgokkal a férjemet. Ma az a divat, hogy anyukák imádják hangoztatni, hogy "az övé is a gyerek". Ezzel nincs is gond. De azért mégiscsak a férj dolgozik általában napközben és az anyák vannak otthon a gyerekkel. Elhiszem, hogy a nők is kifáradnak az otthonlétben. 3 gyerekem született 5 év alatt, a kicsi még csak 1,5. Egy elég nagy házban élünk ( 2 vendégszoba, 3 fürdő, viszonyításképpen, hogy tudom, milyen nagy házat takarítani), még sincs az, hogy az, hogy a férjem munkából hazajövet még takarítani, főzni segítene vagy a gyerekeket rábíznám hosszú időre. Elfogadom, hogy ő is elfáradt, sőt talán jobban mint én.
Például egy konkrét kérdésem ez lenne: miért nem hagyjátok a párotokat éjszaka aludni, és várjátok el, hogy keljen a gyerekhez, ha egyszer ő másnap dolgozni megy, ti meg pihenhettek másnap, ha a gyerek is pihen?
Sok nő miért nem érzi, hogy átlendül a ló túloldalára? Oké, hogy otthon van egy csomó dolog. De a másikat miért nem lehet megérteni?
Még egy dolog. Itt mindig leszúrják azt, aki azt írja, hogy szülés előtt előre megfőz a párjának. Ez miért annyira elvetemült dolog? Másnak miért esik nehezére, mikor előtte gyakorlatilag pihenni van otthon (azokhoz szól, akiknek valóban nehezére esik!) Oké, hogy vannak nagyon extra terhességek, ami borzalmas, de az átlag mégsem annyira elviselhetetlen még a vége felé sem, hogy ne lehetne egy pár adag kaját megcsinálni, ha meg annyira rosszul van, akkor orvoshoz kellene menni, hogy megnézzék minden oké-e mert azért haldokolni a vége felé sem normális, valamint nem is arra az időszakra értem a főzést, nem a szülés hetére. Vagy annyira azért még sincs rosszul?
Ismerek például egy párt, ahol a gyerek körül, amit csak lehetett apuka csinált. Munka után ment haza, hogy ellássa a gyereket, mert anyuka kiborult délutánra. Már csak éppen nem szoptatott apuka. Na de sebaj, második gyerek már tápszeres lett, így apuka is aktívan részt vehetett az éjszakai kelésben, anyuka sokszor nem is kelt. Az ilyen nők mit éreznek? Más is fáradt, de nekem ilyenkor megkérdőjeleződik az érzése a párja iránt. Semmi sajnálat nincsen benne, hogy az a szerencsétlen másnap olyan helyre megy ahol meg kell felelnie, ő meg otthon lesz?
Miért drámáznak ma annyit az anyák? Szerintük milyen egy ilyen párhoz hazamenni?
Ja és hogy eloszlassuk a kételyeket, nem egy slampos, topis nő vagyok. Műkörmöm van, sminkelem magam, még otthon sem vagyok melegítőben, figyelek magamra, edzeni járok heti négyszer.
Ennek ellenére én beérem azzal, ha a párom délután játszik a gyerekekkel, nem kell hogy segítsen nekem, ha elmegy valamerre a gyerekekkel az teljesen jó, de sokszor előfordul, hogy én viszem el otthonról a gyerekeket egy kicsit "őrjöngeni", ha látom, hogy a párom nagyon fáradt, hadd pihenjen. Általában azt főzök, amit ő kér, mikor hazajön kávéval várom (direkt nem iszok igazán előtte), és figyelek rá. Cserébe ő is rám. Ez ma miért ritka? Mi ez a nagy feminizmus, ami már konkrétan a másik nemet nyomja el gyakran?
Az egész kérdés arra irányul, ameddig az anya otthon van a gyerekekkel és hétköznapkora illetve, a férfi munkanapjaira. A kérdés lényegében: a férfiak rendes munkaidőben eltöltött munkája miért nem egyenlő egy EGÉSZ NAPOS gyerekkel + háztartással eltöltött nappal? Miért van még második műszakja a férfiaknak munka után?
Ezen a ponton nálam elvágtad magad:
"Ja és hogy eloszlassuk a kételyeket, nem egy slampos, topis nő vagyok."
"Műkörmöm van, sminkelem magam, még otthon sem vagyok melegítőben, figyelek magamra, edzeni járok heti négyszer. "
Kérdezem én: a műköröm mióta tartozik hozzá a tisztasághoz, és ahhoz, hogy valaki elhanyagolja magát, vagy sem?
Ez egy gyereknél, hogy műkörmöd van, inkább lenézendő, és személy szerint komolyan megvetlek érte!
Ápolt, szép körmök műköröm nélkül. Ez lenne a normális, nem a műköröm.
Az se normális, ha te hetente 4x edzőteremben múlatod az idődet.
Gondolom otthon is sminkeled magad, mert a férjednek a fejedet nem mered megmutatni olyan ronda vagy.
Szánalmas vagy!
Köszönöm a válaszod kedves kettes, és megnyugtató, hogy a kivetni valót bennem a leírtak alapján az öltözködési szokásaimban találod. A műköröm, tudod, sokféle lehet. Lehet akkor hogy az aprót ne tudd felvenni és lehet akkor mint egy természetes köröm. Na nekem az utóbbi van, és nekem igen, az ápoltságom részét tükrözi, mivel alapvetően nagyon törik és számomra a túl rövid köröm, ami még reped is állandóan, csúnya és elhanyagolt. Mivel sajnos az enyém ilyen, ezért rövid, de ápolt műkörmöm van. Smink? Tehát az sminkel akkor csúnya? Érdekes megállapítás...
A további félreértések elkerülése végett, a külsőmről azért írtam, mert azokat a nőket akik olyanok mint én, általában olyannak képzelik akik örülnek hogy megfogták az egyetlen pasit, aki szóbaállt velük, mert amúgy igénytelenek és/ vagy csúnyák. CSAK ezért írtam.
Kár hogy érdemre méltó megállapítást tenni nem tudtál és a kérdés értelmezése sem ment.
Annál sokkal értelmesebb nőnek tartom magam, mint hogy ilyen ostoba konklúziókra figyeljek, tehát remélem nem gond, ha a továbbiakban a válaszaidra nem reagálnék.
Mások, szövegértő válasza viszont továbbra is érdekelne!
Szívem,nem értem,hogy miért tetted fel ezt a kérdést,nincs értelme..
A konzervatív világnézet ütközik a liberálissal.
Itt nincs mit magyarázni,valaki szerint ez a helyes mód az életre,más szerint más...
Ha te a konzervatív családmodellben érzed jól magad,szíved joga,más meg a liberális családmodellben érzi jól magát,az meg az ő dolga..
Mit kell ezen idegeskedni?
Azért legyünk már annyira felnőttek,hogy nem idegesítjük magunkat feleslegesen.
Nem is tudom mi lenne velem,ha én is leülnék és órákig verném a fejem az asztalba,hogy Afrikában többnejűség van,hogy lehet így élni,mit képzelnek magukról...
Ha meg attól akarod magad többnek érezni,hogy ezt most itt leírtad és elmondtad,hogy te mennyire "tökéletes"vagy,akkor rossz úton jársz.
A feminizmusról meg annyit,hogy amíg a családon belüli erőszakot 80%-ban nők ellen követik el,a szexuális bántalmazások 70%-ban nőket érintenek,a fizetések az EU-jóslata szerint még 2050-re se lesznek egyenlőek a két nem között,amíg létezik az üvegplafon stb..addig ne kérdőjelezzük meg a feminizmus létét.
És főleg ne alacsonyítsuk le az igazi feminista nők munkáját a lusta,pénzhajhász plázacicák szintjére...
Túl sok infót /támadási felületet adtál a válaszolóknak. Ugyan nekem nincs még gyerekem, októberben érkezik az első baba.
De alapvetően úgy gondolom, hogy az első nehéz időszakban kiköltözöm majd a hálószobából, hogy csak én keljek fel éjjel, ha már apa dolgozni megy. Biztos nehéz időszak lesz, előre nem tudhatom hogy alakul majd. De nekem akár napközben is lesz kis időm pihenni ha a baba alszik.
A lakás is érdekel persze, de lehet az első pár hét nem arról fog szólni, hogy minden csillog-villog itthon. De igyekszem majd hagyni, hogy a párom tudjon éjszaka aludni.
A mondandód lényegét értem,és egyet is értek vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!