Bűntudatom van, hogy goromba voltam vele?
Egyéves a kisfiam, 4 foga van. Meg szoptatom, es ma többször raharapott a mellbimbomra. Ilyen volt mar korábban is, de nem így, teljes erőből. Feluvoltottem fajdalmamban es a fejére csaptam. Aztán meg bőgtem, hogy megütöttem. Annyira fajt a harapás, hogy szinte gondolkodni sem tudtam, mit csinálok.
Ti hogy teszitek túl magatokat az ilyesmin? Es ez meg csak az önkéntelen része, de alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, előfordul, hogy rakiabalok, volt, hogy megmostam hideg vízzel az arcát, mikor ordított.
Utólag ugy erzem, sosem bocsatom meg ezeket magamnak.
Igazából reagalnom sem kene, a kiiras pillanatában meg tudtam, hogy hiba volt. Nem mentegettem magam, hanem pontositottam. Nem volt nagy ütés, hanem tasli. Fel sem mentettem magam, különben nem írtam volna, hogy bűntudatom van. Es a hideg víz az volt, hogy benedvesitettem a kezem es letoroltem vele az arcát, mert rikacsolva vergődoTt. De ettől is bűntudatom van.
Es nem "cinkostarsakat" kerestem, hanem őszinte embereket. Nem sikerült, nem baj, igazából nem
Csoda.
Vicces volt a "mar megvolt a kiabálás" hozzászólás is.
Egy ideje ugy alakult a GYK, hogy a kérdezők mind hülye szemet buta rohadekok, a valaszolok meg az ellentéte. PediG a két társaság tutira fedi egymást. Abban is biztos vagyok, hogy az ittvalaszolo soha nem kiabáló-ütő anyák többsége is megtette, de gyakorlatilag senki nem vallana be.
Segítséget biztos fogok kérni, de nem innen.
Jesszus. Szegeny kerdezo. Miert kell igy raugrani? A kerdesbol nekem az jott le, hogy oszton reakcio miatt kapott a gyerek, valoszinuleg a fájdalom miatt, amit okozott.
Es aki uti-veri a gyereket rendszeresen, annak nincs buntudata utana szerintem.
Engem nem az ütés nagysága zavar a bántalmazásban, hanem a megfélemlítés.
Eleve úgy tetted fel a kérdést, hogy gorombaság. Tudod mi a gorombaság? Ha azt mondanám, hogy nagynak látszik a feneked a nadrágban. Ha kapnál egy "taslit", te azt mesélnéd a barátnődnek, hogy valaki goromba volt veled, vagy azt, hogy fejenvágtak?
Tök őszintén leírtam, csaptam a gyerek fenekére. De nem egy csecsemőre. Azóta is azon vagyok, hogy ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy elpattannak az idegeim. Én tudom, hogy rosszat tettem, nem mentem fel magam. Egy csecsemő arcát hidegvízzel megmosni kegyetlenség. Az az ijesztő, hogy ezeket egy ilyen pici gyerekkel tetted meg, nem az, hogy megtetted. Ahogy írsz róla, hárítod a felelősséget és bagatelizálod a dolgot, borítékolható, hogy ez többször és súlyosabban meg fog történni.
Csak egy éves, talán még járni sem tud, erre az anyja tarkónvágja az elvileg meghitt szoptatás közben.
Másrészről nagyon nehéz lehet cicizni fogakkal, ha belegondol az ember. Tök új neki, fel sem fogja, mi történik..
Es aki uti-veri a gyereket rendszeresen, annak nincs buntudata utana szerintem.
A kérdezőnek sincs, csak mentegeti magát.
Ha nem lenne bűntudata akkor miért írta volna ki ezt a kérdést? 10-ből 8-an letámadtátok a kérdezőt de szerencsére volt aki tanácsot adott neki. Ahelyett, hogy elhordjátok mindenféle erőszakos gyermekbántalmazónak, nem gondoljátok, hogy talán tanácsot kéne adni, hogy még egyszer ne forduljon elő?! Tudom-tudom, nem a ti dolgotok. Akkor viszont ne is szóljatok hozzá.
Kérdező. Nem helyes amit tettél de az jó, hogy legalább beláttad. Tedd túl magad rajta de semmiképp ne felejtsd el és ha legközelebb mérges leszel mert valami olyat csinál amit nem kellene, akkor ez legyen előtted. Mindannyiunknál elszakad időnként a cérna de ezt tudni kell kezelni valamilyen módon. Teljesen jó ötlet az is, hogy bezárkózol pár percre a fürdőbe vagy valahova. De ez idő alatt azért arra is ügyelj, hogy a gyerek biztonságban legyen. Ne kiabálj vele, hanem inkább próbálj határozott lenni. Ha nem hagyja abba a "hisztit" akkor óvatosan fogd le és közben határozottan beszélj vele. Idővel abba fogja hagyni de ne veszítsd el az uralmat magad felett. Magyarázd el neki a maga szintjén, hogy amit csinált az fájt vagy csak nem helyes, nem szabad ilyet csinálni. Én nem mondom, hogy erőszakos és agresszív vagy mert ezek alapján nem ez jön át. Ha valami olyat tesz ami nem jó akkor az se megoldás ha ráhagyod és úgy teszel mintha misem történt volna.
Illetve nagyon jó lenne ha időnként kikapcsolódnál, de úgy, hogy közben ne az járjon a fejedben, hogy vajon mi lehet a gyerekkel. Tényleg kapcsolódj ki. Menj el, töltődj fel energiával. Menj koncertre, itt a jó idő menj kirándulni a barátnőiddel vagy akár testvéreddel, szüleiddel, pároddal, menj fürdőzni vagy csinálj bármit amit szeretsz. Fontos, hogy felszabadulj egy kicsit. A legjobb lenne ha a pároddal mennél, mindketten feltöltődnétek és ez a gyerekre is jó hatással lenne. Közben a gyereket bízzátok rá valakire, akinél tudjátok, hogy jó helyen van. Tegyetek úgy egy kis időre mintha nem lenne gyerkőc :)
Ahelyett, hogy elhordjátok mindenféle erőszakos gyermekbántalmazónak, nem gondoljátok, hogy talán tanácsot kéne adni, hogy még egyszer ne forduljon elő?!
De igazad van. Ne menjen többet szerencsétlen gyerek közelébe, míg nem okoz komolyabb kárt. Szerinte ez csak kis tasli volt. Ha következőnek megrúgja akkor az meg csak kis arrébb noszogatás lesz? Akinek ilyen gyengék az idegei, annak nem kéne szülnie. De arra még mindig nem válaszolt hogy akkor mit mondana ha a férje verné meg őt olyanért amiről nem tehet...Egy éves gyereket bántalmazni az már az aljassá kategória..remélem majd a gyerek is így fog vele bánni később. Nem tetszik neki az ebéd megveri a kérdezőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!