Rossz anya voltam, vagyok, mit tegyek? Hatalmas a bűntudatom, de megérdemlem.
Depresszió gyanús vagy. Szakembert keress fel haladéktalan! Úgy gondolom, ha magadért nem is, de a gyerekekért mindenképpen, hogy ne sérüljenek.
Anyaként az embernek egy kötelessége van: megtenni mindent, hogy egészséges gyerekei legyenek!
Én is egész nap csak netezek, vagy tv-t nézek pedig nekem csak 1 gyerek van, 1 éves.
Nagyon ritkán ülök le vele játszani, legtöbbször a netbe menekülök, hogy addig se legyek tudatában annak, hogy van egy gyerekem.
Nálam ez már szerintem elég kóros, tudom, hogy nem jó ahogy érzek.
szia, sztem nincs veled gond, ahogy írod mindent megcsinálsz, ahogy kell, és néha oda is ülsz/fekszel mellé, elnézegeted ahogy játszik, vagy eltoligáltok egy autót...nem kell állandóan a gyerek mellett ülni, és Te azt írod, hogy jól elvan egyedül is, akkor had játsszon...
Net: BORZASZTÓ!!!! a cigiről sikerlt leszoknom, hát a netről nem sikerül...Én azt csinálom, hogy reggel felírom egy papírra, hogy mi az, amit aznapra kitűzök célul, és 3-4 részre bontom(pl.:porszívózás-főzés-séta-játék.
Soha nem tűzök ki bazinagytakarítás, nagymosás, stb. célokat, mindig csak kisebbeket, és igyekszem minden nap, hogy lehetőleg csináljak valami pluszt is,(pl:+portörlés), amiért este megveregethetem saját vállam..:-DDD
Mikor 1 részt megcsináltam, vagy betartottam(pl. leültem játszani 15percet a gyerekkel!!), akkor utána jutalmul megengedem magamnak, hogy max. fél órát netezzek.
Nevetséges, de ezt kell magammal csinálni, mert különben egész nap itt ülnék. :-((
A másik ami bennem nagyon érik, hogy a gyerek ne lássa hogy én mindig a szgépen lógok. Mert ha nálam ilyen függés van, pedig felnőtt vagyok, akkor neki szinte lehetetlen, hogy majd le tudjon róla jönni...szóval muszáj ahhoz magad korlátozni, hogy majd a gyereked is tudja ezt kezelni, és gyerekeknél ez óriási problémát okoz, látom a családunkban a 10-14éves korosztálynál...
Amúgy ha konkrétan brutál görcsölsz ezen, akkor menj a helyi családsegítőbe, ott mindig van ingyenes pszichológus, kérj időpontot!
De sztem nem vagy gáz, nem iszol, nem bántod, mindent megcsinálsz, anyukád jön, ő is kicsit prücsköl vele gondolom, szereted, és ezt le is írtad, tehát nem vagy tök rezignált...néha gondolom kimentek sétálni is...
Esteleg anyukáddal beszélhetnél erről...meg lehet a hormonjaid rohangásznak a terhességtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!