Rossz anya voltam, vagyok, mit tegyek? Hatalmas a bűntudatom, de megérdemlem.
Lehet bűntudatotok, nehogy azt higyjétek hogy a gyereknek nem hiányzik a társaságotok, csak mert nem szól, és eljátszik egyedül, mert tudja, rátok nem számíthat!
Hogy lehet egy nő egyedül, ha ott van vele a gyereke?
Én is voltam "depis" korszakban, mégis leültem a gyerekem mellé örömmel játszani, amikor csak tehettem.
Nem értem az ilyen embernek miért kell gyerek?!
Én is szeretek gépezni, de tudom hol a határ.
Netezni tudtok évek múlva is, de mondjuk egy iskolás gyerekkel nem lehet már barbizni, ha esetleg észbekaptok, mit is hagytatok ki! a gyerekben marad meg a nyoma az önzőségeteknek.
Játszótérre elviszed jóidőbe, órákat töltetek el KETTEN és észre se veszitek hogy eltelt az idő.
Rossz időben meg lehet beszélgetni, könyvezni, legózni., babázni,, kocsizni, tanítgatni. nem hiszem hogy nem lenne közös programotok ha akarnátok.
képzeljétek el, 21 éves vagyok, másfél éves a lányom, akár milyen az idő, mindig tudunk közös programot találni, játszok vele, tanítom, foglalkozok vele (nem csak etetem)
Meg is látszik, hisz a gyerek már beszél folyékonyan!
És nekünk is jön a kistesó, és tudom hogy nem lesz semmi gond, mert végig úgy álltam és állok a dolgokhoz, hogy a közös játékba bevonom a nagylányt is. Segíteni fog pelust hozni, popsitörlőt adni, stb!
Úgy tűnik, hogy internetfüggőséged van és ehhez depressziós tünetek is társulnak.
Nagyon jó az, hogy egészséges a leked, és érzed, hogy nem helyes az a gyakorlat, amibe belesodródtál, ami kialakult.
Valamilyen segítséget kell kérned, hogy ki tudj törni ebből az ördögi körből, mert ha Te nem vagy boldog, akkor a gyereked/gyerekeid sem lesznek azok. Ők még nagyon érzelmi lények, nagyon Anyára vannak hangolva. Ha Anya mélabús és szorong, akkor ők is mélabúsak.
Nem kimondottan szeretem Müller Pétert, de gyerekneveléssel kapcsolatban nagyon beletrafált, amikor azt mondja:
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."
Mivel nagyon picike volt, néhány hónapig alig mertem kézbe venni a fiamat, megfürdetni meg pláne nem mertem. Pszichológushoz kellett fordulnom, hogy leküzdjem a belső félelmeimet, hogy nagy melák apuka létemre velem is teremthessen testi kontaktust a pici, merjem felvenni, merjem megbüfiztetni, merjem megfürdetni. Nem volt egyszerű, és beletelt pár hónapba, de sikerült!
Valakitől, (pszichológustól, vagy tapasztaltabb anyukától, vagy hozzád hasonló helyzetből sikeresen kilábalt anyukától) Neked is segítséget kellene kérni. Egyedül nagyon nehéz megtalálni a megoldást, a külső szemlélő hamarabb segíthet, könnyebben és gyorsabban fog menni!
Sok siker kívánok a változáshoz! Drukkolok!
Valahol értem a problémádat, de ha anyukád mindennap átmegy az tök jó, van társaságod nekem senkim sincs aki hozzám szólna reggeltől este 6-ig.
Egyébként azzal is egyet értek hogy egy 3 évessel nem kell egész nap játszani, mivel oviba is jár, ovi után ha mindíg 1-1,5órát játszol vele bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!