Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz anya voltam, vagyok,...

Rossz anya voltam, vagyok, mit tegyek? Hatalmas a bűntudatom, de megérdemlem.

Figyelt kérdés
3 éves elmúlt a fiam. Mindig is csendes, jó baba volt. Amíg kicsi volt elvoltunk, de akkor sem igényelte különösebben, hogy foglalkozzam vele. Most, hogy nőtt igényelné, de nem tudok, vagyis nincs kedvem vele foglalkozni, vagy nem is tudom. Lusta vagyok állandóan mellette ülni. Persze megteszem, de ritkán. Mondókázni szoktunk, építeni is, de mégis hatalmas a bűntudatom mert a net előtt szórakozom szinte egész nap. Nincs sajna munkám, de most hogy jön a tesó nem is lesz. Emiatt is rosszul vagyok, hogy vele nem foglalkozom sokat, de a kicsivel majd kell. Nem tudom megmondani miért nem, egyszerűen rossz embernek érzem magam. Emiatt a tesóban sem vagyok biztos, hogy akarom. Imádom a fiamat, ne értsetek félre. Ezt magam sem értem. Jár oviba, hamar el szoktam hozni, hogy együtt legyünk. Mégsem vele foglalkozom. Ő a szobájában játszik, én pedig a konyhában ülök :(:(:(:(:(
2013. okt. 28. 22:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%

Lehet bűntudatotok, nehogy azt higyjétek hogy a gyereknek nem hiányzik a társaságotok, csak mert nem szól, és eljátszik egyedül, mert tudja, rátok nem számíthat!

Hogy lehet egy nő egyedül, ha ott van vele a gyereke?

Én is voltam "depis" korszakban, mégis leültem a gyerekem mellé örömmel játszani, amikor csak tehettem.

Nem értem az ilyen embernek miért kell gyerek?!

Én is szeretek gépezni, de tudom hol a határ.

Netezni tudtok évek múlva is, de mondjuk egy iskolás gyerekkel nem lehet már barbizni, ha esetleg észbekaptok, mit is hagytatok ki! a gyerekben marad meg a nyoma az önzőségeteknek.

Játszótérre elviszed jóidőbe, órákat töltetek el KETTEN és észre se veszitek hogy eltelt az idő.

Rossz időben meg lehet beszélgetni, könyvezni, legózni., babázni,, kocsizni, tanítgatni. nem hiszem hogy nem lenne közös programotok ha akarnátok.

képzeljétek el, 21 éves vagyok, másfél éves a lányom, akár milyen az idő, mindig tudunk közös programot találni, játszok vele, tanítom, foglalkozok vele (nem csak etetem)

Meg is látszik, hisz a gyerek már beszél folyékonyan!

És nekünk is jön a kistesó, és tudom hogy nem lesz semmi gond, mert végig úgy álltam és állok a dolgokhoz, hogy a közös játékba bevonom a nagylányt is. Segíteni fog pelust hozni, popsitörlőt adni, stb!

2013. okt. 29. 07:59
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
szerintem menj pszihiáterhez,mert ez depressziónak tűnik.Adnak gyógyszert rá és sokkal jobb lesz.
2013. okt. 29. 08:12
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem vagy ettől rossz anya! Egy 3 éves gyerek már szépen eljátszik magában és nem kell ott lihegni állandóan a nyakában!!! Tudom mert nekem is 3 éves a fiam és még oviban sem jár + terhes is vagyok. És én is sokat netezek :) de nekem nincs ettől lelkiismeretfurdalásom. Játszok is vele persze meg mi napi kétszer kimegyünk séta,játszótér,bolt stb. De az a jó ha el tud már játszani önállóan is mert már nem baba!!!
2013. okt. 29. 09:00
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Úgy tűnik, hogy internetfüggőséged van és ehhez depressziós tünetek is társulnak.

Nagyon jó az, hogy egészséges a leked, és érzed, hogy nem helyes az a gyakorlat, amibe belesodródtál, ami kialakult.

Valamilyen segítséget kell kérned, hogy ki tudj törni ebből az ördögi körből, mert ha Te nem vagy boldog, akkor a gyereked/gyerekeid sem lesznek azok. Ők még nagyon érzelmi lények, nagyon Anyára vannak hangolva. Ha Anya mélabús és szorong, akkor ők is mélabúsak.

Nem kimondottan szeretem Müller Pétert, de gyerekneveléssel kapcsolatban nagyon beletrafált, amikor azt mondja:

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."

Mivel nagyon picike volt, néhány hónapig alig mertem kézbe venni a fiamat, megfürdetni meg pláne nem mertem. Pszichológushoz kellett fordulnom, hogy leküzdjem a belső félelmeimet, hogy nagy melák apuka létemre velem is teremthessen testi kontaktust a pici, merjem felvenni, merjem megbüfiztetni, merjem megfürdetni. Nem volt egyszerű, és beletelt pár hónapba, de sikerült!

Valakitől, (pszichológustól, vagy tapasztaltabb anyukától, vagy hozzád hasonló helyzetből sikeresen kilábalt anyukától) Neked is segítséget kellene kérni. Egyedül nagyon nehéz megtalálni a megoldást, a külső szemlélő hamarabb segíthet, könnyebben és gyorsabban fog menni!

Sok siker kívánok a változáshoz! Drukkolok!

2013. okt. 29. 09:23
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

Valahol értem a problémádat, de ha anyukád mindennap átmegy az tök jó, van társaságod nekem senkim sincs aki hozzám szólna reggeltől este 6-ig.

Egyébként azzal is egyet értek hogy egy 3 évessel nem kell egész nap játszani, mivel oviba is jár, ovi után ha mindíg 1-1,5órát játszol vele bőven elég.

2013. okt. 29. 09:37
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
Menjetek el többet otthonról, játszótérre vagy bármilyen olyan közösségbe, barátokhoz, ahol neked és neki is van társaságod - és nincsen net. Egyébként meg a kicsi érkezésével biztos lesznek mélypontok, de hosszú távon lehet, hogy pont kiránt majd téged és a fiad is a közös magányból.
2013. okt. 29. 10:19
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nem győzöm hálálkodni NEKTEK! Szoktak hozzánk jönni kisgyerekes ismerősök, mi beszélgetünk a gyerekek játszanak. Csak mikor ketten vagyunk, ő épít a szobában én mondjuk itt ülök a gép előtt és ránézek lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy nem mellette ülök. Olyankor nem hív, elvan, mutatja mit kreált, nagyon de nagyon édes. Csak mégis rossz érzetem van tőle, hogy ha rám néz itt lát. Őszintén megvallva ezt eddig soha nem gondoltam rossznak. Mármint nem vettem komolyan, nem foglalkoztam a tudattal, hogy ő elvan sokat magában. Egész nap kommunikálunk, ha hív megyek mindenhova, ha udvaron van ránézek, ha a szobában van látjuk egymást. Csak valahogy amiért nem játszom vele. Vagyis talán amiért nem igényli, hogy játszak vele. Ez biztos az én hibám is.
2013. okt. 29. 11:17
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
Jaj kérdező inkább örülj neki,hogy elvan! És pihenj amennyit csak tudsz mert nemsokára jön a kistesó és úgysem lesz annyi időd már gépezni!!!! :)
2013. okt. 29. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!