Bűntudatom van, hogy goromba voltam vele?
Egyéves a kisfiam, 4 foga van. Meg szoptatom, es ma többször raharapott a mellbimbomra. Ilyen volt mar korábban is, de nem így, teljes erőből. Feluvoltottem fajdalmamban es a fejére csaptam. Aztán meg bőgtem, hogy megütöttem. Annyira fajt a harapás, hogy szinte gondolkodni sem tudtam, mit csinálok.
Ti hogy teszitek túl magatokat az ilyesmin? Es ez meg csak az önkéntelen része, de alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, előfordul, hogy rakiabalok, volt, hogy megmostam hideg vízzel az arcát, mikor ordított.
Utólag ugy erzem, sosem bocsatom meg ezeket magamnak.
Nekem is 1 éves a fiam soha nem ütném meg, rákiabálás már előfordult persze mikor életveszélyes dolgot csinált és többször mondtam hogy nem szabad , de elvittem onnét és ennyi ők még próbálgatják a határokat, így ismerik meg a világot, de a te fiad ha már 1 évesen erőszakot lát mert ez is az hiába szépíted akkor késöbb ne csodálkozz ha ő is ütni fog téged vagy agresszív lesz.
Nyilván baja nem lett a taslitól de javaslom kapcsolódj ki néha gyerek nélkül hátha türelmesebb leszel, és mielőtt hirtelen felindulásból csinálnál valamit számolj el 10-ig és tereld el inkább a figyelmét mert még csak 1 éves, mi lesz később veled dackorszakba?
Ha meg ennyire fáj a szoptatás lassan válaszd le szerintem ciciről.
Hideg vizes arcmosás is hihetetlenül hangzik nekem ,pedig én fiam is elég öntörvényű és hisztis tud lenni, de nekem ez is sok amit csinálsz.
Egyáltalán nem jó dolog megütni, de ha megtörtént a bocsánatkérés a legrosszabb. Az hogy balesetből kifolyólag bántod, az más mint amikor tanítószándékkal, "véletlenül" megütöd. Az első esetben normális a bocsánatkérés, de ez most nem az! Megtörtént, most már tarsd magad hozzá, lépj túl rajta, de csak látszólag! Magadban pedig gondolkozz el rajt,hogy ő 1 éves. Ha ennyire kiakaszt, mi lesz amikor 2-3 vagy 6 éves lesz?
Az hogy már most mentegeted magad, hogy "jaj, ez nem volt szinte semmi",nagyon rossz jel. Inkább próbáld megérteni hogy ez szörnyű volt! És vedd észre hogy ilyen nincs hogy véletlenül. Uralkodj magadon, ezzel mutass példát. Sokkal rosszabb helyzetek is lesznek még!
Gyorsan szedd össze magad, ha már 1évesen megvolt a kiabálás, az ütés és a hideg víz :( Mit fogsz csinálni ha elindul meg elkezdődik az aktív dackorszak??
Hát ha így folytatja, agyonveri...
Kérdező nem a gyerek tehet arról hogy te képtelen vagy kontrollálni a dühödet, akkor se, ha ennek szenvedő alanya a saját ártatlan gyereked. Ha ennyire ösztönből jött az ütés, az erősségét se tudtad szabályozni, komolyan megölheted a saját fiadat. Hagyd az etetést, menj vissza dolgozni, és legyen apuka a gyerekkel, mellette legalább biztonságban van.
Ja, igen, és menjél el pszichológushoz, aki kikezel az idegbajodból.
Ha már most vízzel mosod, meg üvöltesz és megütöd, ha jön a dackorszak mit csinálsz? Kék-zöldre vered?!
Sokan kicsit túlreagálják. Gondolom nem napi szinten vered, ez egy hiba volt. Kérj tőle bocsánatot, ennyi.
Ha tényleg fájdalmas a szoptatás, térjetek át tápszerre, ennyi idősen már szinte mindegy, hogy mit kap, anyatejet vagy tápszert.
A gyereket egyáltalán nem ütjük.
1 éves csak, és már kapott hidegvizet meg taslit is..
Én sem jósolok sok jót nektek, az idegeid rosszak, semmit nem tud kezdeni vele a pszichológus.
Hagyd abba a szoptatást és szerezz segítséget, aki türelmesebb nálad, mert ezek nincsenek rendjén.
1 évesen gőze sincs semmiről a gyereknek, nem is tud hisztizni. Itt sem csak szentek vannak, én is csaptam már 2x gyerek fenekére, és naponta 3x legalább felemelem a hangom, de 2 és fél éves korára kezdett fogyni a türelmem, amikor már naponta többször valami direkt dolgot követett el.
Aki a gyerek 1 éves korára ide jut, az bizony bántalmazó lesz. A legundorítóbb, hogy fel is mented magad azzal, hogy sorstársakat keresel, hogy megerősítsenek benne, nem is csináltál annyira rosszat.
De, rosszat csináltál. Mindenki, aki megüti a gyerekét, rettenetes dolgot csinál. Ha nem tudod megállni, szerezz segítséget.
Hagyd abba a szoptatást, komolyan. Nem direkt harap meg szerencsétlen gyerek.
Azzal tudod magad megnyugtatni, hogy mindent megteszel azért, hogy ez ne forduljon elő mégegyszer. Ehhez abba kell hagynod a szoptatást, mivel nincs önkontrollod. A másik lépés pedig a segítség. Gondolom nem mosnád meg a gyereket hidegvízben, ha valaki lenne veled a szobában és látná, hogy bánsz vele.
Nagyon rosszul reagáltál, ez tény. Nekem volt olyan, hogy már nagyobb volt, majdnem az összes foga kint volt, és egy hiszti során dühből, teljes erőből megharapott, hetekig ott volt egy hatalmas véraláfutás. Én is hirtelen cselekedtem fájdalmamban, de szerencsére jobban sült el, arrébb tettem őt és lefogtam.
Lehet még ilyenben is részed, hogy szándékos lesz a részéről, akkor pedig fontos lesz az önuralom, akár mennyire is dühös vagy.
Ugyanakkor a válaszolók is szélsőségesek, a leírás alapján nekem nem jutott eszembe hogy egy szadista gyermekbántalmazó lennél, páran úgy neked mentek, engem ez is meglepett. Valahogy kevésbé brutálisnak képzeltem a jelenetet, lehet hogy én vagyok nagyon naiv, és jóhiszemű...Hibáztál, te ís tudod, tudatosan fejleszteni kell magad türelem terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!