Bűntudatom van emiatt, hogyan kellett volna máshogy csinálni?
Kifejezetten ellene vagyok a fizikai/verbális bántalmazásnak. Eddig tök jól is működött, ha valamit nem szabad, akkor elismételtük százszor, aztán egy idő után megértette.
Viszont: van egy hatalmas kanapénk, a karfák fektetett henger alakúak. Ha csak nekitámaszkodik, nem esik át rajta, de ha szándékosan átmászik, akkor inkább nem akarom tudni, hogy 80 cm magasból fejre esve mi lenne a végkimenetel.
Többször rászóltunk, amikor kezdte felpakolni a lábát, hogy lemászik a karfán át (19 hónapos, 80 cm magas lány). Tegnap villámgyorsan felugrott, hiába ültem mellette, ösztönből annyit tudtam reagálni, hogy rácsaptam a seggére (bár nem erőset) és lerántottam vissza a kanapéra. Láthatóan nagyon megilletődött és azóta nem próbálkozott vele.
A fenékreverés miatt bűntudatom van, mert bár nem ütöttem nagyot és biztos nem fájt neki (viccből nagyobbat is szoktam oda csapni, de akkor tudja, hogy poénkodunk és röhög rajta), de most érezte a feszültséget az ütés mögött. Én meg szarul érzem magam.
Ha ilyen, rá nézve akár életveszélyes dologgal próbálkozik, mi a megoldás?
A férjem azzal nyugtat, hogy inkább egy seggrepacsival "traumatizáljam", mint egy nyaktöréssel/koponyasérüléssel az esés miatt. Ő is látta az esetet.
Ha nem rántom le, biztos, hogy fejre érkezik és koponyasérülés vagy nyaktörés lesz a vége. Amiatt nem is bánkódom, hogy a lábánál fogva lerántottam az amúgy tök puha kanapéra.
Csak nem terveztem fenékre verést, hiába pelenka van rajta, meg egyebek.
Mondjuk a férjem mondta erre is, hogy ha az útra próbálna kiszaladni és nincs elég idő elkapni, akkor inkább kigáncsolnám, vagy hagynám, hogy felkenődjön egy lökhárítóra? Igen...ott is inkább gáncsolnék és horzsolásos sérüléseket látnék el, minthogy átmenjen rajta egy kocsi.
Tény, hogy ennél nagyobb fizikai fájdalmat okoz magának néha azzal, hogy nekisétál a falnak (mert miért is nézne előre sétálás közben), vagy a komód sarkának.
Az agresszió meg ijedtemben ugrott ki belőlem egy "mi az istent csinálsz?" felcsattanás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!