2 éves fiam nem akarja bevenni a gyógyszert, mit tudok vele csinálni?
Figyelt kérdés
Sinupretet adom neki,joghurtba kanállal,de ahogy bekapja megérzi és ki is köpi.Volt hogy lefogtam úgy adtam a be a nurofen adagolójával a köhögéscsillapítót,de azt meg szépen kiköpte.Köhög és taknyos,de hiába viszem a dokihoz,az antibiotkumot is ki fogja köpni.2015. nov. 19. 13:02
1/11 anonim válasza:
Én tejbe raktam, vagy az innivalójába. Próbáltad már így? Én arra figyeltem, hogy teljesen megigyon mindent.
2/11 anonim válasza:
Én a Sinupretet őszibaracklébe szoktam tenni, úgy eddig mindig megitta a lányunk. Sajnos nálunk is problémás a gyógyszerbeadás. Előfordult, hogy a vége az volt, hogy ketten lefogtuk és benyomtam a szájába.
3/11 A kérdező kommentje:
Így még nem próbáltam,mert féltem hogy nem issza meg mindet,majd kipróbálom.Köszi!
2015. nov. 19. 13:08
4/11 anonim válasza:
Én is gyümilébe rakom, csak azzal eszi meg.
5/11 anonim válasza:
Valamilyen erős ízű, kanalas cucc? Lekvár, méz, stb. Vagy csokikrém.
Gyógyszerbeadásnál a kisebbik rossz elvén olyanba is érdemes belekeverni, ami alapvetően nem ajánlott a gyerek étrendjébe.
Vagy hígítatlan szörp? Annak baromi erős, cukros íze van és elnyom minden más ízt.
6/11 A kérdező kommentje:
A sinupretnek annyira rossz íze van hogy mindenben kiérződik és az üdítőt meg nem nagyon szereti,talán tea.
2015. nov. 19. 13:11
7/11 anonim válasza:
A sinupret elég rossz ízű. Én 1-1,5dl teába tettem bele + cumisüveg (ebből bármit megiszik és csak ritkán kapja meg) Az enyém 2,5 éves. Mi most jutottunk el oda, hogy fecskendőből bevegye a gyógyszert. Eddig mindig kihányta mikor megpróbálta lenyelni. Szóval biztosra mondhatom, hogy az 1-2 dl teában feloldott lázcsillapító és antibiotikum ugyanolyan hatásos, mintha töményen adnád neki.
8/11 anonim válasza:
2-es vagyok. Igen, arra figyelni kell, hogy mindet megigya, ezért is nem a legjobb módszer, ha a gyógyszert italba/ételbe tesszük. Én tudom, hogy a lányunk tuti megiszik 1-1,5 deci gyümölcslét, így bátran beleteszem. Ráadául a Sinupretnél azért nem akkora tragédia, ha néhány cseppel kevesebbet kap, mintha az antibiotikumból nem veszi be a teljes adagot.
9/11 anonim válasza:
4 honapon keresztul kuzdottunk gombával, amik teljesen elszaporodtak a fiam gyomrában. az orvosok nem tudták, hogy melyik gyogyszer az, amelyik beválik melyik nem...egy gyogyszerrel sikerult egy honap alatt kiirtani a gombákat. azt mondta az orvos, hogy 10-bol 9 gyereknek nem tudják beadni ezt a gyogyszert, mert borzalmas az ize, fél nap uán is érzodik a szájban.. a fiamnál egy modszer vált be.... osszetorom a gyogyszereket és nutellába keverem. majd ugy, ahogy van bekapja a gyogyszerbe kevert nutellát.. igyis érzodik az ize (és jo hosszan meg is marad), de legalább lenyeli, utána gyorsan iszik rá vizet és kész.
10/11 anonim válasza:
Én sosem adtam még a 2 évesemnek nutellát, de a cél érdekében én is kivételt tennék. Bár arra figyelj, hogy nem-e mogyoró allergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!