Hüvelyben feltorlódott széklet, hozzáférni nem igazán lehet. Mit kell ilyenkor csinálni?
Valószínűleg érzékeny is neki, mert nem nagyon engedi, hogy ott matassunk.
Elég gyakran mélyre kerül széklet, ahogy leül a pelenkában és gondolom szétmasszírozza a fenekével a matériát.
Jobb ötlet híján kicsit vízben ültettük, hogy hátha kiázik.
Kedden jön a gyerekorvos más miatt, akkor neki is megmutatom, de addig nem tudom, hogy mit csináljak vele.
15 hónapos.
Kemény 2-3 percig, amíg észreveszem, hogy betojt. Nem erőlködik, nincs külső jele, akkor veszem észre, ha megcsap a szag.
Fogzik, ezért eléggé híg, így tud könnyen folyni mindenhová.
A kérdés nem az volt, hogy mit okozhat, hanem hogy miként tudom kitisztítani, erre is tud valaki válaszolni?
Következő pelenkázásnál már nem volt gond. Mondjuk az előzőnél bekentem Bepanthennel, gondolom az húzott rá egy filmréteget.
Nagyajkai rendesen zárnak, különösebben bepirosodva sincs.
A feneke piros kissé, de amikor utoljára ilyen volt, akkor az orvos mondta, hogy fogzás mellékhatása, sima popsikrém meg türelem.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a vizes áztatás kiszedte belőle, a krém pedig megnyugtatta a bőrét. Ha ismétlődik, akkor felhívom az ügyeletet.
"ha rögtön tisztàba teszed nem értem hogy mehet fel neki."
Egyrészt laza a széklet, másrészt az a 2-3 perc, amíg észlelem, eléggé aktív. Legalább tízszer seggre ül (közben terpeszben szétdobja a lábát), felpattan, megint leül.
Ha én ezt csinálom egy kádban, akkor én is betárazok vízből. Viszkózusabb anyagból gondolom jobban működik.
Feltételezem, hogy a szűzhártya valahol felfogja, de gondolom, hogy az se zár teljesen.
Amikor kiírtam a kérdést, akkor pont a férjem pelenkázta és ő szólt (közben terpeszben tartotta a lábait és széthúzta a nagyajkakat), hogy segítsek neki, mert full tele van. Abban a pózban tényleg úgy látszott, hogy rendesen telement a hüvelye, ezért is ültettük bele vízbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!