Anyukák, akiknél volt "széklet-visszatartási" probléma (komoly, hosszabb időn keresztül fennálló), mikor és mitől múlt el? Mit tudtok tanácsolni?
Most látom rossz nyelvtanilag a kérdésfeltevésem!
Szóval nem Anyukák, akiknek a gyerekénél volt ilyen probléma :))
Lehet, hogy egyszer felsértette, most azért tartogatja.
Adj neki hajtós ételeket, barack, szilva, almalé, tej, rostok...
Nalunk is ez volt. 3,5 évesen mult el. Amikor két eves volt akkor én siman adtam neki hashajtót, osszefosta magat bokáig honaljig, de nem érdekelt, legalabb kijött, orvos is ezt javasolta.
Mikor mar nagyobb lett akkor nem volt ilyen egyszeru. Volt, hogy 5 napig is visszatartotta. En mar kivoltam lelkileg es idegileg a tematol. Meset mondtam hozza, ültem vele a wc előtt órákig... Aztán valahogy csak ugy magától egyik napról a másikra Megoldódott.
Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon jó tanácsokat adtatok! Mindent ki fogok próbálni. Nem szeretném hogy ez a rossz szokás rögzüljön neki... Ennek egy természetes dolognak kellene lennie, ugy sajnálom szegényt hogy így megviseli... Dehát mégsem eshet neki az ember fogóval...
A kajájába nagyon sok zabkorpát dzoktam tenni, odafigyelelk hogy igyo, de legtöbbször tényleg az van hogy csak 2 kanállal eszik az ebédből vacsorából... Nem tudom lenyomni eröszakkal a torkán. :( nagyon bízom benne hogy az idő megoldja és túljut ezen a makacs idöszakon!
Valami nagy változás nem érte mostanaban, hogy akar ezzel dacolhasson, felhivhassa magára a figyelmet? (tesó, költözés, ovi-bolcsi kezdes/valtas, nagyi halála stb)
Joghurtoot es tejterméket is adhatsz neki, ugye azok is hajtanak valamennyit 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!