Széklet probléma 3 éves gyereknél? Mit lehet csinálni? Ez valaminek a tünete?
Én megkérdezném az orvost vagy a védőnőt.
Mondjuk én rostban gazdag ételeket adok neki, mert a rostok elő segíti a jó bélműködést.
2 és fél éves a fiam. Én nem mertem neki venni semmilyen hashajtót. Sokat olvastam róla, h nem szabad se túl parázni, se túl dicsérni, ha nem kakil vagy ha végre kakil. Közömbösen kell kezelni mindkét reakcióját, h azt lássa, h ez természetes dolog. Ezért magamon változtattam, volt, h 3 napig nem kakilt, toporzékolt, hisztizett, mindent elkövetett annak érdekében, h vissza tartsa. Nem figyeltem rá, nem reagáltam, csak akkor, ha szólt hozzám, ekkor csak annyit mondtam, h nincs semmi baj, nyugodtan kakiljon. Erre persze, dacosan rávágta, h nem. Na ez tartott 2 hétig, h csak 2-3 naponta kakilt. Most már ott tartunk, h simán kakil, nem feszült ez miatt, nem ideges, nem toporzékol, semmi. Egyenlőre még pelusos, de szépen haladunk a leszoktatásról, itt a nyár előttünk, bízok abban, h elhagyjuk a pelust.
Szóval nekem az segített, h magamon változtattam. Mert eddig én is mindig paráztam ettől, ideges voltam mikor vissza tartotta és ő ezt érezte. De már így jobb, h én is megtanultam ezt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!