Ez probléma, vagy vannak még ilyen zajérzékeny gyerekek, mint az én kislányom?
Túlhallás,nekem is az van .Nem növi ki ,nekem 40 éve nem sikerült.
Egyébként sokszor a zajérzékenység,vagy más érzékszervi probléma társbetegségként jelentkezik . Egyéb gondja van-e? Hiperaktivitás,figyelemzavar,autizmus/asperger?
Köszönöm a válaszokat. Én úgy látom, hogy nem arról van szó, hogy olyasmit hall, amit átlagos hallású ember nem, inkább hogy bizonyos hangokat nem tolerál.
Más furcsaság: jól beszél, de furán kommunikál szerintem. Pédául szeret "tesztkérdéseket" feltenni, tehát olyasmiket kérdezni, amire tudja a választ, és akkor szó szerint ugyanazt kell rá felelni. Rajong a virágokért és a fákért, sokféle virágnak tudja a nevét. A játszótéren szinte mindig ugyanazt játssza, most pl. egyetlen fajta homokozóformából süt hetek óta. Kitalál szavakat, pl. "csokicsigalépcső", és ezeken jókat mulat. Rengeteg dalt ismer, de szélsőséges az ízlése.
Nem hiperaktív, nem viselkedik zavaróan - kivéve persze a zajok miatti cirkuszokat. Szerintem intelligens, de az eszét nem szokványos dolgokra használja. Elég öntörvényű, mintha nem vágyna mások elismerésére. Nem akar segíteni. A bölcsiben egyetlen kutyuska van, és azzal játszik kizárólag. Vagy az öltözködésbe pl. utálja a kantáros ruákat és a gombokat - de szerintem ezek még átlagos "heppek". De nincsenek dührohamai pl., mint sok autistának, nem válogat ételekben, szemkontaktust is felveszi. Nem tudom...talán kinövi.
Ha furcsának találod ,nézesd meg mindenképpen.
Abból baja nem lesz,én azt mondom!
És dührohama nem minden autistának vannak. Persze nem azt mondom,hogy a lányod az,félre ne érts.
De egy 3 évesnél a kommunikációs zavar,ismételgetés,furcsa "bogarak" ,kényszerek .. te ismered őt,de én úgy érzem benned is motoszkál valami. Nézesd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!