Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bűntudatom van, hogy goromba...

Bűntudatom van, hogy goromba voltam vele?

Figyelt kérdés

Egyéves a kisfiam, 4 foga van. Meg szoptatom, es ma többször raharapott a mellbimbomra. Ilyen volt mar korábban is, de nem így, teljes erőből. Feluvoltottem fajdalmamban es a fejére csaptam. Aztán meg bőgtem, hogy megütöttem. Annyira fajt a harapás, hogy szinte gondolkodni sem tudtam, mit csinálok.

Ti hogy teszitek túl magatokat az ilyesmin? Es ez meg csak az önkéntelen része, de alapvetően nem vagyok egy türelmes ember, előfordul, hogy rakiabalok, volt, hogy megmostam hideg vízzel az arcát, mikor ordított.

Utólag ugy erzem, sosem bocsatom meg ezeket magamnak.

2017. máj. 14. 12:03
1 2 3 4
 1/34 kikicsajxi ***** válasza:
29%
Eső gyerek? Nekem az elsővel volt ilyen szintèn bűntudatom volt aztán eldöntöttem hogy ez nem mehet így tovább. Ha valami olyat csinált elmondtam neki hogy ez fáj nem szabad ès ha nem hagyja abba beültettem az etetőszèkbe ès hagytam egy kicsit. Eu bevált! Kell türelem főleg a fiukhoz. Azt tarsd èszben hogy mèg kicsi ès feltètlen tudja hogy rossz amit csinál.
2017. máj. 14. 12:15
 2/34 anonim ***** válasza:
20%

Ha csapkodod a fejét, pusztulnak az agysejtjei,idegszálai. Ne csapkodd. És az ordítás sem jobb. Ha csak megmosod az arcát, nem ráborítod, az nem gond szerintem, de a többi gáz.

Ha ennyire szörnyű a szoptatás fejd és add neki cumisüvegből,végül is nem olyan pici már. De ne őt büntesd olyasmi miatt, amit meg tudnál oldani, ha akarnál.

2017. máj. 14. 12:17
 3/34 anonim ***** válasza:
37%
A fejét? Normális vagy? És ha komolyabban megsérül? Téged is ver a férjed ha valami nem úgy alakul ahogy ő akarja? Az a szerencsétlen gyerek nem direkt harapott meg erre te direkt bántottad. Jól teszed, én se bocsájtanám meg magamnak, pedig alapvetően nem vagyok ellenére a nevelő célzatú popsira vagy kézre csapásnak. De sosem a fejére, bele is halhat ha rossz helyen találod el. Inkább ne szoptasd tovább, amíg még nincs baja.
2017. máj. 14. 12:26
 4/34 anonim ***** válasza:
42%
Szegeny gyerek...
2017. máj. 14. 12:27
 5/34 anonim ***** válasza:
68%

Milyen gyakoriak ezek a dolgok?

Velem is fordult már elő, hogy kiakadtam. Egy harapásos eset volt nagyon durva, 10000x szóltam már rá de hirtelen a semmiből teljes erővel a combomba harapott (minimum 8 foga tuti volt már) és rákiabáltam meg ahogy eltoltam magamtól szegény a földre huppant. Nem volt helyes de nem tudtam gondolkozni, hirtelen történt minden, alapból bár türelmes vagyok, kiakasztó napokon csak gyűlik bennem a feszültség.

Kiabálás volt egyébként többször is. Mostanában azt csinálom, mikor érzem, hogy kezd elpattanni egy húr a fejemben, bezárkózok a fürdőbe és csak akkor megyek ki, ha megnyugodtam. Mostanában még a kiabálás is nagyon ritka így, másra meg nem is emlékszem mikor volt utoljára példa.

2017. máj. 14. 12:31
 6/34 A kérdező kommentje:

Jezusom, tasli volt, nem baseball ütővel vertem ra. Azokat kérdezem amúgy, akikkel előfordul, nem a 99 százalékot, aki soha, semmilyen körülmények kozott nem illette a gyermeket.

Tehát: megtörtént. Utána hogyan tovább.

2017. máj. 14. 12:36
 7/34 anonim ***** válasza:
38%

Szégyen amit csinálsz, és még a válaszok sem tetszenek, mert más nem üti a gyereke fejét.

Mit hogyan tovább? Ne üsd többet!

2017. máj. 14. 12:41
 8/34 anonim ***** válasza:
53%

Alapvető, hogy kérj bocsánatot. Ezzel neki is példát mutatsz, hogy hibázhatunk (de ezzel ne élj vissza), viszont bocsánatot is lehet kérni.

Én egyszer lendületből fejbe rúgtam a lányomat, mert át akartam emelni felette a lábamat, ő meg pont felállt. Vigasztaltam, bocsánatot kértem.

Már 3 éves és látszik a "haszna" az ilyen eseteknek, ő is bocsánatot kér, ha kárt vagy fájdalmat okoz. Akkor is, ha nem szándékosan tette.

De a kérem/köszönöm is ilyen módon épült be.

Ne ismétlődjön meg, hogy megütöd, de igenis kérj tőle bocsánatot és mondd el, hogy fájt, nem akartad bántani és bocsánatot kérsz. Őt is megilleti, nem csak a felnőtteket.

2017. máj. 14. 12:53
 9/34 anonim ***** válasza:
25%
Még egy taslival is komoly kárt okozhatsz, olvasgass utána. Bár aki ilyen erőszakos, annak akármit is mondunk, újra bántani fogja a gyerekét. Hagyd abba a szoptatást mielőtt még többet ártasz szerencsétlen gyereknek. És ha szerinted egy tasli belefér akkor ezek után mond a férjednek hogy mindig mikor hazajön a munkából pofozzon meg hiszen az nem nagy dolog. Mond el neki hogy bánsz a gyerekeddel és hogy többet ne hagyjon vele kettesben míg komolyan meg nem sérül miattad. Elég ha megint bekattansz, legközelebb a földhöz csapod hirtelenjében???
2017. máj. 14. 13:00
 10/34 anonim ***** válasza:
40%
8as, oké, de te véletlen rúgtad meg és nem direkt bántalmaztad mint a kérdező. Mivel 4 foga van gondolom nem több egy évesnél. Elég ha hátrabicsaklik a nyaka a "kis taslitól" és már bele is halt. Vagy elpattan egy ér az agyában(igen ebben a korban még eléggé szakadékonyak). És miért fáj az neked kérdező ha más nem üti-veri a a pici gyerekét?
2017. máj. 14. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!